Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[5F] FullLink: MirrorLink, Apple CarPlay, Android Auto

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: FullLink: MirrorLink, Apple CarPlay, Android Auto

Postprzez marekwar » 3 października 2019, 14:26

Komuś się udało po takim wifi uruchomić Android Auto i np. nawigację Google Maps?
Jakiś praktyczny link?
marekwar
Sport
Sport

Region: łódzkie
Auto: Leon ST Xcellence
Silnik: benzyna 1.4

Reklama

Postprzez MarkusD » 3 października 2019, 16:14

https://youtu.be/Z0K_vQyZ1vQ
https://www.seat-leon.de/forum/threads/ ... au.115904/
Można użyć translatora, generalnie udało się gościowi uruchomić CarNet z VW w Seacie, z informacji co przeczytałem praca jest karkołomna i zrobili to tylko w jednym samochodzie aby "zrobić " na zasadzie że się Da...
Kiedyś dużo szukałem informacji na ten temat wchodziłem nawet na stronę Tuningową niemiecką, lecz wychodzi na to że jest to dla naszych Leonów nieosiągalne...
Tak przy okazji
https://myapple.pl/posts/20064-yanosik- ... em-carplay

-- 3 października 2019, 17:14 --

marekwar napisał(a):Komuś się udało po takim wifi uruchomić Android Auto i np. nawigację Google Maps?
Jakiś praktyczny link?

Nie wiadomo czy jeszcze nie byłoby potrzebne dodatkowe oprogramowanie w Leonach
Lecz to już tylko gdybanie z mojej strony...
MarkusD
Sport
Sport

Region: śląskie
Auto: Seat Leon ST FR 2018

Postprzez sql » 3 października 2019, 16:28

marekwar napisał(a):Leony nie mają wifi. Rozwiązania są ale mało przydatne. Ponadto i tak trzeba ładować smarfona w czasie jazdy więc potencjalne rozwiązania wymagałyby indukcyjnego ładowania a to rzadko kto ma.
Praktycznie ciekawostka. Docelowo infotainment powinien mieć w środku Android Auto i kartę SIM.

Same nieprawdy :).
Leony mają WiFi (przynajmniej mój ma - sprawdzone i łączone) i to w obie strony (Leon wbija na komórkę i komórka wbija na Leona), ładowarki indykcyjne też Leony mają, a dzisiaj to w zasadzie standard w nowych samochodach.
sql
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: Leon
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez MarkusD » 3 października 2019, 17:06

Cóż ja mam u siebie schowek indukcyjny, Car Stick lte w VW służy do stworzenia punktu dostępowego, tzn. utworzenie w samochodzie Wi-fi, pobieranie danych Traffic z bazy serwera VW dla nawigacji wbudowanej, w serwisie sprawdzaliśmy radio i wg numeru ten Car Stick powinien pasować, tylko jest drobne ale bo w bazie Seat nie ma już informacji na ten temat i nie wiadomo czy nie jest zablokowane radio programowo.
Skoda w ofercie również ma Car Stick LTE ale już nie zagłębiałem się w temat...
Może to będzie tylko ciekawostka dla Nas lub komuś uda się to odpalić i wtedy kto wie...
MarkusD
Sport
Sport

Postprzez marekwar » 3 października 2019, 17:57

Powinienem napisać bardziej precyzyjnie - Leon nie ma wifi do Androida Auto. To wifi które ma (o ile się to zamówi w konfiguracji) nie nadaje się do tego.
Czy to prawda czy nie?
Co do ładowania indukcyjnego to nie napisałem że go nie ma tylko że to rzadkość jeśli wziąć pod uwagę wszystkie auta po lifcie, które mają aktywowany Full Link.
Może teraz jest inaczej.
marekwar
Sport
Sport

Postprzez mczelny2401 » 3 października 2019, 18:21

Ładowarka indukcyjna to dodatkowa opcja więc nic w Leonie się w tym temacie nie zmieniło
Był Leon 1M (ASV 110KM)
Był Leon 1M (ASZ 130KM)
Był Leon 5F (CKFC 150KM)
Jest Leon 5F ST (DKZA 190KM)
mczelny2401
FR
FR

Region: podkarpackie
Auto: Leon ST FR
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez sql » 3 października 2019, 19:22

Na apkmirror nie ma jeszcze 4.7, więc nie mam jak sprawdzić tego WiFi :(.
sql
Sport
Sport

Postprzez MarkusD » 3 października 2019, 20:53

Ja pobrałem z Aptoide wersję 4.7
MarkusD
Sport
Sport

Postprzez taczi » 4 października 2019, 09:17

Hej,

A czy takie urządzenie w naszych autach zadziała do fullinka żeby było bezprzewodowo?
Ktoś może testował?

https://pl.aliexpress.com/item/32983926 ... b201603_53
taczi
Stella
Stella

Auto: leon

Postprzez marekwar » 4 października 2019, 10:16

4.7 już na apk mirror
marekwar
Sport
Sport

Postprzez biz0n » 7 października 2019, 16:30

Wersja 4.7 ma już poprawiony bug związany z trybem noc/dzień.
Obrazek
biz0n
Signo
Signo

Auto: Seat Leon Xcellence
Silnik: CZCA 1.4

Postprzez marekwar » 7 października 2019, 16:39

Yanosik jest już na CarPlay. Czy ktoś już z tym jechał? Interesuje mnie czy można jechać np. na Automapie lub GM a Yanosika mieć tylko w tle.
marekwar
Sport
Sport

Postprzez MarkusD » 10 października 2019, 08:52

Potrzebuję porady, kupiłem IPhona XS i drań nie łączy się przez CarPlay, wcześniej próbowałem na Iphonie 8 i działało, próbowałem różne kable łącznie z oryginałem, resetowałem Infotaiment... nie wiem co jest nie tak, po prostu wyświetla się komunikat że nie udało się połączyć, w telefonie widzę samochód i certyfikaty, jak i samochód rozpoznaje że IPhone jest podłączony...

-- 10 października 2019, 09:51 --

Udało mi się , niestety ale Siri nie aktywowałem...
No to teraz testy...
MarkusD
Sport
Sport

Postprzez Pawell85 » 10 października 2019, 10:27

Witam,
Zmieniłem radio w leonie z przedlifta na poliftowe z 8 calowym ekranemi zwykła mib2. Chciałbym podpiąć iphona i użyć car play jednak z usb które tylko posiadam w schowku pasażera nie dziala. Posiadam 2x usbm/aux z poliftowej wersji ale brakuje mi instalacji do podpięcia pod jednostkę. Czy ktoś przerabial temat z wiązka pod usb lub z jednym usb/aux z przedlifta?
Pawell85
Stella
Stella

Region: podkarpackie
Auto: Leon ST 2014
Silnik: CDLD 2.0

Postprzez mm.max » 10 października 2019, 14:56

Pawell85 napisał(a):Witam,
Zmieniłem radio w leonie z przedlifta na poliftowe z 8 calowym ekranemi zwykła mib2. Chciałbym podpiąć iphona i użyć car play jednak z usb które tylko posiadam w schowku pasażera nie dziala. Posiadam 2x usbm/aux z poliftowej wersji ale brakuje mi instalacji do podpięcia pod jednostkę. Czy ktoś przerabial temat z wiązka pod usb lub z jednym usb/aux z przedlifta?

Pierwszy temat to kabelek który idzie do USB okrągły czyli HSD LVDS - jeżeli chcesz swoje nowe USB "trzymać" w schowku to OK, ale jak chcesz przenieść je gdzieś w sensowniejsze miejsce czyli np. pod panel klimatyzacji to zacznij od tego kabelka - "wysupłać" go z wiązki to poważny temat, więc albo szukasz innej wiązki jako dawcy albo kupujesz nowy kabelek
Dalej podpięcie elektryczne do ogarnięcia
Pozdrawiam
Michał (mm.max)
Był Leon 1M dostarczał adrenaliny
Był Leon 1P był poprawny
Był Leon 5F najlepszy z posiadanych
Był Leon 5F FL 150TSi był średniakiem :/
Jest A4 B9.5 TDi ....

Kill młodzieńczego życia = Ojciec Dyrektor vel Moher
mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: pomorskie
Auto: 5f ST
Silnik: DADA 1.5

Postprzez MarkusD » 10 października 2019, 18:35

marekwar napisał(a):Yanosik jest już na CarPlay. Czy ktoś już z tym jechał? Interesuje mnie czy można jechać np. na Automapie lub GM a Yanosika mieć tylko w tle.

Pierwszy dzień używam CarPlay, ale Yanosika nie udało mi się uruchomić w tle, NavieExpert dobrze działa, wygląd ekranu jest wiadomo inny lecz bezproblemowo do ogarnięcia, z Automapą miałem trochę pod górkę, lecz trwało to do czasu zmiany licencji z Androida na IOS.
Z tym Yanosikiem jeszcze popróbuję czy da się uruchomić w tle...
MarkusD
Sport
Sport

Postprzez marekwar » 10 października 2019, 20:15

Dzięki za info. Gdyby Yanosik działał na iOs w tle z jakimś pop-upem jak trzeba lub pływającą ikoną to poważnie zastanowiłbym się nad zakupem Iphone'a.
Jeśli jednak można używać albo Yanosika z jego ułomną nawigacją albo Naviexperta - ale nigdy razem - to lipa.
marekwar
Sport
Sport

Postprzez KriSSo » 10 października 2019, 22:19

Na iOS normalnie działa mi Ynaosik w tle. Odpalam go z ikony na ekranie Discover Media, odpalam sobie muzę, odpalam Google Map i jadę korzystając z niej. Gdy pojawia się jakiś komunikat z Yanosika, to jest w tle, wycisza mi muzykę (nie wyłącza) i wszystko ładnie słychać. W tym samym czasie Google Map działa mi bez przerwy. Dlatego nie rozumiem, w czym macie problem. Chyba, że w Leonie działa to jakoś inaczej.
Obrazek
KriSSo
Sport
Sport

Region: zachodniopomorskie
Auto: Golf variant

Postprzez marekwar » 10 października 2019, 22:24

W Android Auto Yanosika widzę jako pływającą ikonę na tle Naviexperta lub Automapy. W momencie alarmu ikona rozwija się w belkę gdzie mogę potwierdzić zagrożenie lub jego brak. Widać zmieniającą się odległość do zagrożenia. Głos ostrzeżenia idzie z infotainmentu. Mogę rozwinąć ikonę Yanosika i sam zgłosić zagrożenie. Pełna interaktywność poprzez ekran infotainmentu.
To jest to czego oczekuję.
marekwar
Sport
Sport

Postprzez MarkusD » 11 października 2019, 09:55

Parę ustawień zmieniłem i w czasie jazdy będę musiał przetestować...
Udało się uruchomić Yanosika w tle razem z NavieExpert, pływającej ikony raczej nie uzyska się na tle innych programów, kilkakrotnie miałem powiadomienia z Yanosika o nieoznakowanych...
Lecz po przesiadce na IOS nie żałuję, dopiero drugi dzień mam IPhona i łączenie się oraz funkcjonalności na duży plus, są wady jak w każdym systemie, dla mnie najlepszym rozwiązaniem byłby Mirrolink czyli pełne lustro, lecz już miałem dość klikania... jako że Yanosika nigdy nie używałem, dla mnie wystarczający jest NavieExpert ze swoimi komunikatami, jedynie co zauważyłem to w NavieExpert nie pokazują się informacje o prędkości dopuszczalnej, w Automapie są pokazane ograniczenia prędkości.
Tryb dzienny/nocny w NavieExpert i Automapie trzeba przełączać ręcznie, standartowo jest tryb nocny...
Google Maps, Waze, Mapy od Apple działają automatycznie jak w AA, ale w Google idzie w ustawieniach wybrać tryb dzień/noc/auto...
Yanosika niby ma również automatyczny lecz to działa chyba wg czasu, światłami nie wywołałem trybu nocnego.
Sam CarPlay również ma możliwość wybrania trybu dzień/noc/auto
Radio... nie ma znaczenia z jakiego źródła gra muzyka, na czas komunikatu przycisza i potem normalnie gra.
Komunikaty z wszystkich nawigacji są przez dodatkowy głośnik tak samo jak w AA
Nareszcie mam pełną funkcjonalność bez kombinacji, wziąłem IPhone XS ze względu na możliwość e-sim (Orange) czyli będzie pełny DualSim, przejście z Androida na IOS było bezproblemowe, jedynie trzeba poświęcić trochę czasu na konfigurację i zmiany licencji programów, niektórych nie ma jak np Replaio Radio, dlatego zainstalowałem myTuner Radio.
W Apple Store są programy Seata ale tak samo jak na Androidzie nie działają.
W myTuner Radio nie działa mi zmiana stacji z kierownicy, tzn parę razy zadziałało i potem nic, może w innej aplikacji będzie działać, zresztą w Androidzie również niekiedy coś działa a później nie chce...
Przed IPhonem broniła mnie tylko cena...
Lecz można kupić tańsze od XS, pierwszy test robiłem na IPhone 8 od siostrzenicy i to tylko przez 10minut :-) tak się śpieszy młodzieży:-))
Wg mnie na chwilę obecną to najlepsza opcja, chyba że Google w końcu dopuści innych producentów Nawigacji do Android Auto, lecz dźwięk jest lepszy w CarPlay niż AA...
To są moje spostrzeżenia po dwóch dniach użytkowania...
MarkusD
Sport
Sport

Postprzez warmik » 11 października 2019, 10:19

Pytanie czy Janosik stara sie by go dopuszczono do AA. Google maps jak widać mocno się teraz rozwija i powoli robi się konkurencją dla Janosika, dlatego małe szanse by sie pojawił w AA. Osobiście odpalam Waze i Janosika, ostrzeżenia mam z Janosika dodatkowe do Waze. Bawiłem sie w rotowanie telefonu, ale już mi przeszło. Jeszcze muszę protestować Sygic, dawno temu wykupiłem licencję.
warmik
Stella +
Stella +

Auto: Leon ST Exellence

Postprzez MarkusD » 11 października 2019, 17:50

warmik napisał(a):Pytanie czy Janosik stara sie by go dopuszczono do AA. Google maps jak widać mocno się teraz rozwija i powoli robi się konkurencją dla Janosika, dlatego małe szanse by sie pojawił w AA. Osobiście odpalam Waze i Janosika, ostrzeżenia mam z Janosika dodatkowe do Waze. Bawiłem sie w rotowanie telefonu, ale już mi przeszło. Jeszcze muszę protestować Sygic, dawno temu wykupiłem licencję.

Google nikogo obcego nie dopuszcza do AA...
Jeżeli masz Sygic to możesz dokupić opcję Mirrorlink i będzie normalnie Ci działać ,przed zakupem możesz przez 10dni testować...
Sygic i Sygic Car niby ten sam producent a jednak Sygic ma lepsze mapy i lepiej nawiguje od niedawna dołożyli ten Mirrorlink za 39 euro. Trafic w zależności od wersji masz w całej Europie, mapy w pamięci a nie online.
Ja mimo że mam wykupioną licencję na całą Europę na Androida to nie mogę jej przenieść na IOS, musiałbym wykupić na nowo.
W każdym bądź razie Sygic Car fajnie współpracował z Infotaimentem pod Mirrorlink, radio tylko się ściszało na czas komunikatu...
Automapa w mailu odpowiedzieli mi że nie mogą nawet prac prowadzić bo Google nikogo obcego nie dopuszcza, na chwilę obecną to jest system zamknięty...

-- 11 października 2019, 18:50 --

taczi napisał(a):Hej,

A czy takie urządzenie w naszych autach zadziała do fullinka żeby było bezprzewodowo?
Ktoś może testował?

https://pl.aliexpress.com/item/32983926 ... b201603_53

Ne próbowałem ale z opisu wynika że jest to do stacji multimedialnej na Androidzie...
MarkusD
Sport
Sport

Postprzez misiaczek » 13 października 2019, 14:11

Mam drobny problem z podłączeniem smartfona. Ta półeczka w konsoli jest tylko niewiele szersza od telefonu, po podłączeniu kabelkiem micro usb całość nie mieści się na półce i krzywo leży, tak że dość niefajnie to wygląda i się telepie. Poza tym normalny kabel jest za długi i trzeba się nakombinować żeby schować ten nadmiar długości. Przydał by się jak najkrótszy kabelek z kątową wtyczką micro usb. Problem w tym że nigdzie nie mogę takiego znaleźć. Wiem że to bzdura, ale lekko mnie irytuje :twisted: A wy jak sobie radzicie z podłączeniem smartfona? Ktoś ma wyżej opisany kabelek na zbyciu albo ma namiary na takie cudo?
misiaczek
Stella
Stella

Auto: Leon Xcellence

Postprzez MarkusD » 13 października 2019, 14:44

misiaczek napisał(a):Mam drobny problem z podłączeniem smartfona. Ta półeczka w konsoli jest tylko niewiele szersza od telefonu, po podłączeniu kabelkiem micro usb całość nie mieści się na półce i krzywo leży, tak że dość niefajnie to wygląda i się telepie. Poza tym normalny kabel jest za długi i trzeba się nakombinować żeby schować ten nadmiar długości. Przydał by się jak najkrótszy kabelek z kątową wtyczką micro usb. Problem w tym że nigdzie nie mogę takiego znaleźć. Wiem że to bzdura, ale lekko mnie irytuje :twisted: A wy jak sobie radzicie z podłączeniem smartfona? Ktoś ma wyżej opisany kabelek na zbyciu albo ma namiary na takie cudo?

Ja podkładam pudełko z karty SD, aby delikatnie unieść telefon z gniazdem, ponieważ zdarzyło mi się kilkukrotnie rozłączanie telefonu z Infotaimentem (kabel magnetyczny), ładowarka indukcyjna normalnie ładuje, najlepszym rozwiązaniem będzie FulLink bezprzewodowy, teraz wchodzą Infotaimenty MID 3 i mają taką możliwość podobno, jak w praktyce to będzie działać? Może za jakiś czas pokażą się moduły do łączności bezprzewodowej i da się zaadaptować do naszych Leonów, cena niska nie będzie...
Kable kątowe są, również magnetyczne z Baseus
https://m.emag.pl/adapter-katowy-kabel- ... DSZRFQBBM/
Wtedy trzeba postawić na jedną firmę, ja kupiłem z Garas wszystkie kable i niestety na razie nie mają takich końcówek...
MarkusD
Sport
Sport

Postprzez SK_Leon_FR » 14 października 2019, 15:52

Ja kupiłem taki:
https://allegro.pl/oferta/baseus-kabel- ... 7699702729
Długość idealna, bo można wyjąć telefon z półeczki i swobodnie korzystać siedząc w fotelu (kierowcy rzecz jasna). Przy długości 50 cm nie ma też problemu aby go schować, kabel można swobodnie zwijać. Oczywiście nie ma problemu z android auto i z ładowaniem
SK_Leon_FR
Stella
Stella

Auto: Seat Leon FR

Postprzez SebaR » 15 października 2019, 19:27

misiaczek napisał(a):Mam drobny problem z podłączeniem smartfona. Ta półeczka w konsoli jest tylko niewiele szersza od telefonu, po podłączeniu kabelkiem micro usb całość nie mieści się na półce i krzywo leży, tak że dość niefajnie to wygląda i się telepie. Poza tym normalny kabel jest za długi i trzeba się nakombinować żeby schować ten nadmiar długości. Przydał by się jak najkrótszy kabelek z kątową wtyczką micro usb. Problem w tym że nigdzie nie mogę takiego znaleźć. Wiem że to bzdura, ale lekko mnie irytuje :twisted: A wy jak sobie radzicie z podłączeniem smartfona? Ktoś ma wyżej opisany kabelek na zbyciu albo ma namiary na takie cudo?

Na ALI masz 20-25-30 cm kątowe za grosze.
Ja zamówiłem taki
https://pl.aliexpress.com/item/32968598735.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.1c9a5c0fC6YYH0
SebaR
Stella +
Stella +

Region: opolskie
Auto: LEON ST FR

Postprzez kockodo » 15 października 2019, 22:19

kockodo
Stella
Stella

Region: dolnośląskie
Auto: osobowe

Postprzez MarkusD » 17 października 2019, 07:54

https://www.eftermontering.se/atlas-ca1 ... skoda_seat
https://youtu.be/LVPp_pDXbn4
Co o tym sądzicie?
W sklepie próbowałem wrzucić do koszyka i się nie da, ograniczenie terytorialne?
Może ktoś z forum mieszka w Szwecji i miałby możliwość sprawdzenia?
W różnych sklepach internetowych są takie gadżety lecz przeważnie do mercedesa, BMW..
Dzisiaj przez przypadek natknąłem się na taką ofertę.
MarkusD
Sport
Sport

Postprzez misiaczek » 17 października 2019, 08:49

@MarkusD nie podają ceny, to najpewniej oznacza że towaru nie ma na stanie. Może skontaktuj się z nimi?
misiaczek
Stella
Stella

Auto: Leon Xcellence

Postprzez MarkusD » 17 października 2019, 15:40

Źle zadane pytanie...
Co sądzicie o takim gadżecie do oryginalnej nawi
W linku z Youtube IPhone działa bezprzewodowo...
Cena 1995 koron szwedzkich to wychodzi na pln 798...
MarkusD
Sport
Sport

Postprzez sql » 18 października 2019, 06:14

Jak nie podają?
195,51 € + 15,93 € wysyłka do Polski.
sql
Sport
Sport

Postprzez marco » 21 października 2019, 08:04

Czy ktoś z Was może wrzucić zdjęcie jak wygląda NaviExpert działający przez CarPlay? Są jakieś znaczące różnice względem "standardowej" wersji?
marco
Stella +
Stella +

Region: wielkopolskie
Auto: Leon 5F Xcellence

Postprzez MarkusD » 21 października 2019, 09:08

marco napisał(a):Czy ktoś z Was może wrzucić zdjęcie jak wygląda NaviExpert działający przez CarPlay? Są jakieś znaczące różnice względem "standardowej" wersji?

Jeżeli masz WhatsApp podeślij na priv numer to nagram filmik i prześlę Ci ze wszystkimi nawigacjami tj Naviexpert ,Automapa, Sygic, Google Maps, Waze, Magic Earth.
Jeżeli chodzi o Naviexpert są różnice ale bez problemu do przejścia, wiadomo Apple zarządało dostosować interfejs lecz generalnie jest wszystko co trzeba.
Osobiście wolałem na Mirrorlink ale ze względu na funkcjonalność przeszedłem na IOS...
Naviexpert i Automapa nie wejdą na Mirrorlink...
MarkusD
Sport
Sport

Postprzez marco » 21 października 2019, 09:32

Będę wdzięczny za pokazanie na filmie tych nawigacji. Napisałem PW. Mam aktualnie abonament NaviExpertu i na tej navi mi zależy a rozważam już opcje przejścia na iOS bo drugi raz mój S10e nagle stwierdził, że jednak LG MirrorDrive nie może działać w czasie jazdy ;). Nagle taka akcja nie było żadnej aktualizacji telefonu ani aplikacji. Poprzednim razem dopiero przywrócenie fabrycznych ustawień telefonu pomogło. Szkoda tylko, że na CarPlay nie działa Yanosik w tle, tzn z tego co rozumiem to ostrzeżenia słychać ale nie ma pływającej ikony tak?
marco
Stella +
Stella +

Region: wielkopolskie
Auto: Leon 5F Xcellence

Postprzez warmik » 23 października 2019, 07:02

Hej,
ostatnio zaczęły się dziać dziwne rzeczy na AA, to znaczy następują restarty/ utraty połączenia z samochodem. Tel to Note 9, połączenia po kablu. Miał ktoś taki przypadek. Tel po blu działa ok tylko po kablu są takie wariacje.
warmik
Stella +
Stella +

Postprzez lacoda » 23 października 2019, 07:40

warmik napisał(a):Hej,
ostatnio zaczęły się dziać dziwne rzeczy na AA, to znaczy następują restarty/ utraty połączenia z samochodem. Tel to Note 9, połączenia po kablu. Miał ktoś taki przypadek. Tel po blu działa ok tylko po kablu są takie wariacje.
Mam podobne objawy na s9. Dzisiaj zobaczyłem że mam wersję z 4 października, a jest jakaś aktualizacja z 8.
Właśnie ja pobrałem i zobaczymy czy coś to zmieni

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Lukas
lacoda
Signo
Signo

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Seat Leon 5F

Postprzez warmik » 23 października 2019, 08:40

lacoda napisał(a):
Mam podobne objawy na s9. Dzisiaj zobaczyłem że mam wersję z 4 października, a jest jakaś aktualizacja z 8.
Właśnie ja pobrałem i zobaczymy czy coś to zmieni

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Daj znać, jestem bardzo ciekaw czy coś sie zmieniło. Czyli nie jestem sam z problemem, a już myślałem ze coś z fonem. Może następne osoby sie zgłoszą, zobaczymy.
warmik
Stella +
Stella +

Postprzez mrcn » 23 października 2019, 08:44

Mam tak samo z AA - losowo przerywa - np. potrafi działać godzinę dobrze, a potem rozłącza co kilkanaście sekund. Wkurzające, w 'starym' aucie przed liftem nigdy tak nie miałem...
ObrazekObrazek
mrcn
Sport
Sport

Auto: Cupra ST 4drive

Postprzez markiewa » 23 października 2019, 10:42

Jak posiadam Samsunga S7 i normalnie korzystam z AA. Zastanawiam się teraz nad kupieniem jakiegoś starszego modelu iphona z karta do internetu do korzystania tylko z CarPlay tak żeby był na stałe podłączony kablem pod samochód. To czy samochód będzie nadal się łączył automatycznie po bluetooth z moją S7 żeby korzystać z rozmów czy będzie tylko i wyłącznie widział iphona ???
markiewa
Stella +
Stella +

Auto: Leon ST Full Led

Postprzez melbion » 23 października 2019, 12:48

Mam pytanko czy wyświetla Wam się prędkościomierz w googlach przez AA? Normalnie mam, a jak podłączę przez AA to nie ma.
melbion
Stella +
Stella +

Auto: Cupra ST 265

Postprzez pab567 » 23 października 2019, 13:28

markiewa napisał(a):Jak posiadam Samsunga S7 i normalnie korzystam z AA. Zastanawiam się teraz nad kupieniem jakiegoś starszego modelu iphona z karta do internetu do korzystania tylko z CarPlay tak żeby był na stałe podłączony kablem pod samochód. To czy samochód będzie nadal się łączył automatycznie po bluetooth z moją S7 żeby korzystać z rozmów czy będzie tylko i wyłącznie widział iphona ???
Niestety nie będzie, też tak chciałem i dupa.
Jednostki infotainment w grupie VAG to moje hobby i nie tylko
pab567
Sport
Sport

Auto: Mustang

Postprzez marekwar » 23 października 2019, 15:00

melbion napisał(a):Mam pytanko czy wyświetla Wam się prędkościomierz w googlach przez AA? Normalnie mam, a jak podłączę przez AA to nie ma.
Ani prędkościomierza ani opcji ostrzegania nie widać.
marekwar
Sport
Sport

Postprzez buscar71 » 23 października 2019, 22:27

U mnie też nie widać. Panowie, a aktualizujecie najnowsze wersje AA? Czy korzystacie ze starych, które kiedyś tam zainstalowlaliście?
buscar71
Stella
Stella

Region: dolnośląskie
Auto: Leon 5F FR

Postprzez marekwar » 23 października 2019, 22:29

Zawsze najnowsza wersja.
marekwar
Sport
Sport

Postprzez MarkusD » 24 października 2019, 05:34

buscar71 napisał(a):U mnie też nie widać. Panowie, a aktualizujecie najnowsze wersje AA? Czy korzystacie ze starych, które kiedyś tam zainstalowlaliście?

W telefonie od żony rzadko aktualizuję AA, Google później blokuje działanie AA i muszę wtedy zaktualizować do najnowszej wersji...
MarkusD
Sport
Sport

Postprzez Satka » 24 października 2019, 05:56

melbion napisał(a):Mam pytanko czy wyświetla Wam się prędkościomierz w googlach przez AA? Normalnie mam, a jak podłączę przez AA to nie ma.

Ta funkcja jeszcze nie działa na wyświetlaczu w samochodzie.
Satka
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon ST
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez marekwar » 31 października 2019, 19:07

Na stronie Google znalazłem informację, że w nadchodzących tygodniach nastąpi integracja Androida Auto z Androidem 10. Przed uaktualnieniem oprogramowania z wersji 9 na 10 należy mieć zainstalowany AA aby przeniósł się na "dziesiątkę".
W sklepie GP pokaże się Android Auto tylko dla ekranów telefonów. W ten sposób Google rozdzieli wersję samochodową, wbudowaną w Androida, i wersję na ekran telefonu.
Nie wiem co się stanie w krajach jak Polska, gdzie Androida Auto w sklepie GP nie ma. Oby nie było tak, że wraz z upgrade z Androida 9 do 10 Android Auto zniknie z ekranu naszego infotainmentu.
marekwar
Sport
Sport

Postprzez MarkusD » 31 października 2019, 19:26

Dlatego zdecydowałem się na Iphona, jak zmieni się "klimat" to możliwe że znowu wrócę do Androida, za niedługo będę chciał kupić ten gadżet do bezprzewodowego CarPlay -ia... link wcześniej wkleiłem...
Najlepszą opcją byłby Mirrorlink ale wszyscy chyba go uśmiercili...
marekwar z tego co pisałeś to masz zrotowany telefon pod AA, czy nie myślałeś nad takim rozwiązaniem?
https://youtu.be/J3a-wKIww-w
MarkusD
Sport
Sport

Postprzez marekwar » 31 października 2019, 19:47

Teraz mam S10 do codziennego użytkowania i zrootowany S5 jako terminal do Android Auto z Naviexpertem i Automapą plus aktywny Yanosik.
Powoli zaczynam myśleć o tańszym Iphonie jako terminalu ale Naviexpert i Automapa nadal świetnie działają na Android Auto. Gdyby przestały to może Iphone.
marekwar
Sport
Sport

Postprzez MarkusD » 31 października 2019, 19:57

Automapa działa bezproblemowo, NaviExpert ma niekiedy zawiechę na początku ale wystarczy parę razy włączyć i działa rewelacyjnie na CarPlay, brak podpowiedzi o drogach alternatywnych w czasie jazdy lecz reszta ok...
MarkusD
Sport
Sport

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja