Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
mczelny2401 napisał(a):Dzwoniłem do ASO w Rzeszowie bo czeka mnie wymiana oliwy i mogę zabrać swój olej bez najmniejszego problemu
Tomektr napisał(a):Wysłałem zapytanie do paru ASO o koszty przeglądu na 60kkm. Jedno z ASO przysłało mi taką wycenę na 1712zł:
To co tu jest napisane to jakieś jaja, jest przegląd rozszerzony (cokolwiek to jest) to jeszcze oddzielnie dwie pozycje odnośnie sprawdzania pasków za 145z i regulacja reflektorów mino że świecą dobrze (same się przecież nie przestawią). Zaraz będzie pozycja "Rozszerzenie do przeglądu rozszerzonego za 159zł". Parodia
tu bym się spierał - w autach, które miałem jak ilość czynnika zbliżała się do połowy to potrafił zamarznąć zawór rozprężny (przy wysokich temp. na zewnątrz) a przy 1/3 czujnik ciśnienia na osuszaczu zwyczajnie nie pozwalał się sprężarce włączyćwesol napisał(a):Przy 200 gramach to już owszem w lato to prawie jakby nic nie chłodziła ale działać będzie.
Kryki88 napisał(a):Czy w dieslu świece żarowe równiez zalecacie wymienić przy przebiegu 60tys ?
Tomektr napisał(a):Jestem właśnie po przeglądzie na 60kkm Leon TSI 1.4 CZEA w ASO Reiski Bydgoszcz. Własne części, żadnych problemów z tym typu "owszem olej swój ale 200zł za utylizację" itp.
- olej Motul 8100 X-clean+ 5W30 VW 504/507 139,99zł
- filtr kabinowy MANN FP26009 58,99zł
- świece zapłonowe NGK PKER7A8EGS 95463 (jest to odpowiednik oryginalnych VW 04E905602) 214,96
michuFR napisał(a):Jakie jest Wasze zdanie o serwisowaniu w ASO po końcu okresu gwarancji?Leon - zakup prywatny na lata, nie leasing itp.
michuFR napisał(a):Jakie jest Wasze zdanie o serwisowaniu w ASO po końcu okresu gwarancji?Leon - zakup prywatny na lata, nie leasing itp.
michuFR napisał(a):Ale mowa tu tylko o gwarancji mechanicznej tej 4 bądź 5 letniej? Bo gwarancja na tzw perforację chyba nie traci?
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości