Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
weglus napisał(a):Czy ma ktoś może doświadczenia z Golfem GTE? Ma to być w zasadzie taka sama hybryda a mam kilka pytań.
mm.max napisał(a):weglus napisał(a):Czy ma ktoś może doświadczenia z Golfem GTE? Ma to być w zasadzie taka sama hybryda a mam kilka pytań.
Trochę bawiłem się hybrydą Superbowąwięc to ten sam zestaw wad i zalet jak w przypadku Leona czy Golfa.
Wg mnie do miasta całkiem OK - jak masz gdzie ładować.
weglus napisał(a):Wiesz może jak wygląda tryb hybrydowy? Rozpatruje hybryde z 2 powodów - bardzo duża oszczędność w abonamencie strefy płatnego parkowania + 204KM Jednakże nie mam gdzie codziennie ładować auta. Tutaj też moje pytanie - czy w trybie hybrydowym przy kickdownie mamy do dyspozycji 204KM? Przy normalnej jeździe w trybie hybrydowym (czyli raz szybciej raz wolniej) po jakim czasie wyczerpie sie bateria? Spalanie strzelam, że będzie w granicach normalnego 1.5 TSI.
weglus napisał(a):Ciekawe jaki wtedy jest dystans do przejechania po którym wyczerpie sie bateria i przejdziemy w tryb spalinowy mniejszej mocy i większego zużycia paliwa + ładowania baterii...
19dawid91 napisał(a):O widzisz a mi z kolei nie leży wnętrze xcellence bo takie kanapowe mi się wydaje. Dlatego zdecydowałem się na wersję FR. Xcellence to może tak za 20 lat
Unitra napisał(a):19dawid91 napisał(a):O widzisz a mi z kolei nie leży wnętrze xcellence bo takie kanapowe mi się wydaje. Dlatego zdecydowałem się na wersję FR. Xcellence to może tak za 20 latOptycznie FR jest fajne, może z wyjątkiem materiału na boczkach drzwi nad rączką. Ale ta ilość "skaju", "dermy" robi takie średnie pierwsze wrażenie. @19dawid91 - jeździsz już swoim FR, jeżeli tak to jak wrażenia związane z tapicerką?
Dzisiaj robię drugie podejście. Wczoraj to było tak na szybko.
Mocno zastanawiam się nad standardowym czerwonym kolorem, który jest za 0 zł/Euro. Ciekaw jestem jak będzie wyglądać Sportstourer w takim malowaniu i wersji FR. W miejsce lakieru można wziąć jakieś inne wyposażenie.
Macie może Ambiente light, jakie wrażenia i odczucia? Jak to się użytkuje zwłaszcza w nocy, czy nie za bardzo dekoncentruje?
Tomektr napisał(a):https://www.ateca-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=1253
Jankes_1900 napisał(a):Panowie krótka piłka. Jak to jest z tym wyciszeniem? Jest ciszej, trochę ciszej, czy zdecydowanie ciszej w aucie?
Bo kilku mądrych na znanym kanale narzeka.
Jankes_1900 napisał(a):A świstak siedzi i zawija sreberka.
marcin1ja1 napisał(a):W tej chwili salony będą na gwałt chciały sprzedać samochody z placu, ze względu na nową normę. Można liczyć na naprawdę duże upusty. Z drugiej strony ceny katalogowe aut przez ostatni rok poszły mocno w górę, więc będzie można kupić auta po "normalnej" cenie.
marcin1ja1 napisał(a):W tej chwili salony będą na gwałt chciały sprzedać samochody z placu, ze względu na nową normę. Można liczyć na naprawdę duże upusty. Z drugiej strony ceny katalogowe aut przez ostatni rok poszły mocno w górę, więc będzie można kupić auta po "normalnej" cenie.
Niestety to jest samochód który za mało kosztuje, żeby kupując jedna sztukę wyszarpac jakiś wielki rabat.Jankes_1900 napisał(a):marcin1ja1 napisał(a):W tej chwili salony będą na gwałt chciały sprzedać samochody z placu, ze względu na nową normę. Można liczyć na naprawdę duże upusty. Z drugiej strony ceny katalogowe aut przez ostatni rok poszły mocno w górę, więc będzie można kupić auta po "normalnej" cenie.
Jaki gwałt. Proszę spróbować się potargować. Wiem co mówię, próbowałem w kilku miejscach, i nikt się nie wyrywa mimo że koniec roku za pasem.
Jankes_1900 napisał(a): Powiedz mi, co znaczy niestety, czy to dla Ciebie aż tak wielka różnica od 150?
dbls napisał(a):Jaką macie wersje oprogramowania u siebie panowie? Raz kojarzę, ze miałem aktualizacje ale tak to cisza.
Powrót do Leon 4 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość