Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Adaptacja EGR w 2.0 TDI CR

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje.......

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Adaptacja EGR w 2.0 TDI CR

Postprzez Dyaus84 » 22 grudnia 2020, 20:54

Witam. Będę musiał przeyczyścić/wymienić egr więc przy okazji może przepustnicę też będzie trzeba przeczyścić, ale wcześniej chciałem przygotować sobie program do adaptacji.
Mój samochód to Leon 2009 2.0 TDI CR (CEGA), a interfejs to OBDELEVEN pro.
Niestety po przeglądnięciu niezliczonej liczby stron nie doszedłem do tego jak dokonać adaptacji egr.
Wchodzę do "elektroniki silnika", kodowanie II, wprowadzam kod: 30605, kod zaakceptowany, "ustawienia podstawowe", kanały: 60, 74 i wyskakuje: "(31) funkcja niedostępna".

Próbowałem różne kody które znalazłem w internecie (12233, 27971, 21295, 30605, 19249) ale nic nie pomogło, nie pamiętam już które wchodziły a które nie, bo muszę czekać aż minie czas zablokowania.
Może wybór innej "sesji diagnostycznej" (próbuję na "tryb diagnozy OBD"), wybierając: "dostęp upoważniony" i wpisując kod: "12233" (który znalazłem do adaptacji) akceptuje ale nadal wszystko jak wcześniej.

Prosiłbym o pomoc, bo próbowałem różnych opcji i już nie wiem jak tą adaptację znaleźć.
Dyaus84
Stella +
Stella +

Region: śląskie
Auto: Leon 1P FR
Silnik: CEGA 2.0

Reklama

Re: 2.0 TDI CR - problem z adaptacją EGR/przepustnicy

Postprzez wesol » 24 grudnia 2020, 07:32

Po czyszczeniu nic nie musisz adaptować. Nic tym zresztą byś nie polepszył. Wpierw wyciągnij ten egr bo wcale tak prosto w cr nie jest. A zabawka typu obd11 to sobie możesz robić ale nie takie rzeczy. Kodów wejścia nie wklepuje się na palę. Zresztą kod do Boscha edc15 to nie kod do edc17.
Brak polskich znakow na klawiaturze.
wesol
TopSport
TopSport

Auto: Bmw
Silnik: CJXA 2.0

Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel