Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
KeyZet napisał(a):Znalazłem gościa, który twierdzi, że za 500 złotych odblokuje FullLinka w moim Leonie. Czy ktoś z Was korzystał z podobnych usług i może coś o tym powiedzieć? Dla mnie trochę niewykonalne bez kodu aktywacyjnego Seata.
Co ciekawe rok temu było ok. Zepsuła to któraś aktualizacja. Google oficjalnie nie wspiera android auto w Polsce. Podobno ma się to zmienić.tomek176 napisał(a):Czy i u was wiadomości z whatsapp, messengera i telegramu odczytywane są po angielsku? Coś jak w Misiu "pasandżer Stanyslaf Paluh..." [emoji23]
Wysłane z mojego HD1903 przy użyciu Tapatalka
Gardor napisał(a):Panowie mam problem z carplay ale nie wiem z czego on wynika. W trakcie rozmowy po paru minutach, przestaje słyszeć druga osoba i on mnie, czasami słychać jakiś dziwny dźwięk. Muszę się rozłączyć i zadzwonić jeszcze raz. Telefon iPhone X, miał ktoś z Was taki problem? Nie wiem czy to wina telefonu czy radia?majesty napisał(a):posiadacze iphone - macie takie cos u siebie? Serwis ma to w dupie, a ja zaniedlugo wyjdę z siebie. Help!
Wyglada na to że mamy taki sam problem, rozwiązałeś go może?
https://www.olx.pl/oferta/smart-link-app-connect-full-link-audi-vw-seat-skoda-CID5-IDEyxWj.htmlpoli_x napisał(a):Panowie, nie śledziłem ostatnio tematu odblokowania radyjka, czy jest już jakaś tańsza alternatywa odblokowania Car Play w Leonach czy dalej trzeba płacić 1000zł na serwisie?
Mam Leona z 2016.
poli_x napisał(a):Panowie, nie śledziłem ostatnio tematu odblokowania radyjka, czy jest już jakaś tańsza alternatywa odblokowania Car Play w Leonach czy dalej trzeba płacić 1000zł na serwisie?
Mam Leona z 2016.
szczepan napisał(a):Tańsza jest ale czy to zgodne z prawem ?
Android auto to nie lustrzane odbicie tego co jest w telefonie. Co za tym idzie nie wszystkie apki i nie w pełnej opcji będziesz miał w aucie. YouTube w czasie jazdy? Yanisik z tego co wiem stara się o certyfikat Google, żeby pojawić się na android auto.darek04 napisał(a):Hej, odblokowałem wczoraj Full link w serwisie i po podłączeniu przez Android auto działają mi tylko google maps i spotify. Ktoś wie w jaki sposób mogę korzystać z innych aplikacji np z Yanosika, Youtube itp? Podobno jest też opcja żeby cały ekran z telefonu wyświetlać, ktoś wie jak to odpalić?
tomek176 napisał(a):Android auto to nie lustrzane odbicie tego co jest w telefonie. Co za tym idzie nie wszystkie apki i nie w pełnej opcji będziesz miał w aucie. YouTube w czasie jazdy? Yanisik z tego co wiem stara się o certyfikat Google, żeby pojawić się na android auto.darek04 napisał(a):Hej, odblokowałem wczoraj Full link w serwisie i po podłączeniu przez Android auto działają mi tylko google maps i spotify. Ktoś wie w jaki sposób mogę korzystać z innych aplikacji np z Yanosika, Youtube itp? Podobno jest też opcja żeby cały ekran z telefonu wyświetlać, ktoś wie jak to odpalić?
Wysłane z mojego HD1903 przy użyciu Tapatalka
Mówisz o Mirrorlink. Obecnie już umarł chyba wszedzie, moze iphone jeszcze to ma. Samsung nie wspiera już ML, ale jak to rozwiązanie było wspierane to też były problemy z dzialaniem. Ogolnie ciagle są z Full Link problemy. Po aktualizacji telefonu na A11 muszę mieć wyłączony w AA mikrofon inaczej podlączenie telefonu zatrzymuje mi muzykę .....darek04 napisał(a):Podobno jest też opcja żeby cały ekran z telefonu wyświetlać, ktoś wie jak to odpalić?
MarkusD napisał(a):No to jeżeli chodzi o Android Auto bezprzewodowy już zaczęli wysyłać gotowy wyrób do osób które wcześniej wsparły finansowo projekt i złożyły zamówienie. Ciekawe jak wyjdzie to w praktyce i jaka będzie cena końcowa produktu, ja nie wpłacałem i nie zamawiałem ponieważ mam CarPlay bezprzewodowy.
pab567 napisał(a):Podaj numer jednostki infotainment i wersję oprogramowania
A co to za telefon?KeyZet napisał(a):Czy FullLink może działać w ten sposób żeby sygnał z telefonu był przesyłany przez kabel USB, ale dźwięk przez wejście AUX?
Mój telefon ma wbudowany Quad DAC i dźwięk przez AUX jest nieprawdopodobnie dobry. Aż nie chce się wierzyć, że seryjne audio może tak grać. Dlatego też nie chciałbym tego stracić kiedy podpinam się USB do Infotainmentu
Sprawdzone, da się tak zrobić. Jeden telefon pod AA, a z drugiego po kablu muzyka na auxKeyZet napisał(a):LG V40
-- 3 kwietnia 2021, 11:52 --
Naprawdę nikt nie może tego sprawdzić i mi pomóc?
Ja w takim razie z pomocą odpadam. Brak mi telefonu na którym jest AA i gniazdo słuchawkowe.KeyZet napisał(a):To na pewno jest możliwe, ale mnie chodzi o podłączenie jednego telefonu USB i AUX i żeby AA i Tidal na ekranie z USB, ale dźwięk przez AUX.
MarkusD napisał(a):Przypuszczam że dat nie ma, Sygic wypuścił swoją nawigację dla beta testerów, ciekawe czy Google nie dało jakiegoś „kagańca” np certyfikacji lub opłat za wejście w platformę AA, bo jest na pewno kilka firm zainteresowanych wejściem na AA, jak NaviExpert się pokaże to rozważę powrót z IOS na Androida, chociaż po 1.5 roku życia z Iphonem stwierdzam że jest lepszy...
Zobaczymy coś długo firmy zwlekają z wejściem na AA...
-- 9 marca 2021, 17:21 --
Dawno nie wchodziłem na forum NaviExpert...
Na chwilę obecną to jest ostatnia odpowiedź z grudnia, czyli wychodzi że tak „różowo” nie ma...
Re: Naviexpert na Android Auto
Nowy postprzez Szymon NE » czwartek, 17 gru 2020, 14:53
Odpowiadając zbiorowo na pytanie o AA: oczywiście chcemy się tam pojawić. Jest to jednak trudne na ten moment, bo oficjalnego dostępu do środowiska jeszcze nie ma. To co jest dostępne to nadal beta, która w żadnej mierze nie jest stabilna. Rozeznajemy środowisko i przepraszamy (jako firma), że to trwa, ale nie jestem w stanie podać terminu, kiedy NE miałby się na AA pojawić. Ale w planach jest!
-- 9 marca 2021, 17:25 --
Jeżeli coś bym radził to nawet używany IPhone, byle miał najnowszego IOSa, można zrobić sobie bezprzewodowy CarPlay, pełno nawigacji dostępnych na CarPlay, dzwonić można z każdego fona...
-- 9 marca 2021, 23:47 --
https://9to5google.com/2021/03/09/aawir ... pping/amp/
https://www.indiegogo.com/projects/aawi ... pdates/all
No to jeżeli chodzi o Android Auto bezprzewodowy już zaczęli wysyłać gotowy wyrób do osób które wcześniej wsparły finansowo projekt i złożyły zamówienie. Ciekawe jak wyjdzie to w praktyce i jaka będzie cena końcowa produktu, ja nie wpłacałem i nie zamawiałem ponieważ mam CarPlay bezprzewodowy.
Kryki88 napisał(a):Sygic działa normalnie w Android auto.
Wersja za 39,99 EUro to wersja premium, która ma dodatkowo asystenta pasa i bodajże nawigację głosowa.
tatian napisał(a):A dlaczego zagranicą w UE nie korzystacie po prostu z Google maps?
Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka
pab567 napisał(a):Pod CarPlay udało Ci się uzyskać komunikaty Yanosika w tle przy Naviexpert na ekranie?
MarkusD napisał(a):Ok musiałem przed chwilą jechać i przy okazji sprawdziłem tego Yanosika z Google Maps... i komunikaty działają, ale Google Maps wyznaczyłem trasę z poziomu telefonu,
MarkusD napisał(a):Tak przy okazji co to jest "nie paca"
MarkusD napisał(a):Yanosik normalnie w tle działa razem z Google Maps, obojętnie czy są komunikaty czy tylko sygnał przed manewrem
MarkusD napisał(a): Oczywiście po wyznaczeniu trasy w Google Maps
MarkusD napisał(a):otwieram Yanosika na Infotaimencie i czekam parę sekund aż mnie zlokalizuje.
MarkusD napisał(a):Następna sprawa to Google Maps w Android Auto po wyznaczeniu trasy są normalne komunikaty a w CarPlay od pewnego czasu tylko sygnał przed manewrem, trzeba kombinować z poziomu telefonu, już próbowałem wszystkich możliwych ustawień łącznie z poradami na forum Google
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości