Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Seat Connect - dostęp zdalny odnowienie.

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Seat Connect - dostęp zdalny odnowienie.

Postprzez dbls » 7 lipca 2021, 21:12

Witam,
w moim Leonie wygasła subskrypcja dostępu zdalnego, cena za odnowienie to:
1 rok - 629 pln
2 lata - 1045 pln :shock: :shock: :shock:

Trochę mnie w.. bo dostęp zaczął się liczyć od aktywacji, a nie odbioru auta (logiczne ale w ofercie był dostęp na rok, różnica 6 msc).
Co do samej funkcjonalności tego bajeru, to za taką kasę nie odnowie - ale gdyby był jakiś sposób na obniżenie do 2-3 stówek zastanowiłbym się i tu jest pytanie, czy ktoś już odnawiał i czy ewentualnie są jakieś opcje na obniżenie tej ceny?
dbls
Stella +
Stella +

Region: małopolskie
Auto: Leon IV ST
Silnik: benzyna inny

Reklama

Re: Seat Connect - dostęp zdalny odnowienie.

Postprzez lukfud » 7 lipca 2021, 21:52

Skąd u Ciebie półroczna różnica między aktywacją a odbiorem? U mnie czas zaczął się odliczać po zaakceptowaniu przez serwis głównego użytkownika, czyli w dniu odbioru.
lukfud
Stella
Stella

Region: mazowieckie
Auto: Leon FR ST
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez dbls » 7 lipca 2021, 21:58

Auto rozpoczęło żywot u dealera 06/07 2020.

-- 7 lipca 2021, 21:58 --

dbls
Stella +
Stella +

Postprzez vis » 9 lipca 2021, 09:13

imo za sam fakt przedwczesnej aktywacji powinni Ci zejść z ceny, u mnie również był aktywny dopiero od momentu aktywacji przeze mnie po odbiorze.
Natomiast po roku użytkowania na razie zostawiam nieaktywne, za to co oferuje ta "aplikacja" byłbym skłonny zapłacić 10-15 pln/msc, a nie 50..
vis
Stella +
Stella +

Auto: Leon KL FR
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez 19dawid91 » 9 lipca 2021, 11:17

Ale
vis napisał(a):imo za sam fakt przedwczesnej aktywacji powinni Ci zejść z ceny, u mnie również był aktywny dopiero od momentu aktywacji przeze mnie po odbiorze.
Natomiast po roku użytkowania na razie zostawiam nieaktywne, za to co oferuje ta "aplikacja" byłbym skłonny zapłacić 10-15 pln/msc, a nie 50..

Ale wiesz, że płacisz nie tylko za aplikację? Ale i za aktualizacje map i inne rzeczy. No ale przyznam rację, że z ceną to ich trochę poniosło.
19dawid91
Sport
Sport

Region: opolskie
Auto: Leon FR
Silnik: DPCA 1.5

Postprzez dbls » 9 lipca 2021, 17:59

Akurat nawigacja Seata pełni u mnie jedynie funkcję dekoracyjną tabletu, w momencie gdy full-link zawiesi się na amen. Trasy przez nią generowane to jakaś abstrakcja i kompletnie jej nie ufam :wink: Bardziej interesuje mnie dostęp z telefonu, rzadko bo rzadko ale dostęp do niektórych informacji "od ręki" jest czasem przydatny. Niestety nie za taką cenę.
dbls
Stella +
Stella +

Postprzez Voodoo199 » 9 lipca 2021, 21:41

No niestety to jest minus ze tego nie da się rozbić w takim przypadku jak ktoś właśnie jeździ na navi z telefonu.
Co do ceny to wychodzi około 43 zł za miesiąc - no niby nie jest źle, ale marka z szachownica w logo ma takie coś za 41zl/mies, a taka która ma „Z” w okręgu ma bardzo podobna opcje za około 30 zł/miesiąc….
Po prostu seat ma widocznie zapędy premium
Voodoo199
Stella +
Stella +

Region: zagranica
Auto: LEONIII

Postprzez vis » 10 lipca 2021, 19:47

19dawid91 napisał(a):Ale wiesz, że płacisz nie tylko za aplikację? Ale i za aktualizacje map i inne rzeczy. No ale przyznam rację, że z ceną to ich trochę poniosło.

no właśnie, tylko gdzie te "inne rzeczy"? Planowanie wizyty w ASO nie zauważyłem, żeby zadziałało - sam fakt, że udało się wybrać preferowany punkt to był sukces. Za to jest radio internetowe! A nie, czekaj, nie działa :roll: 1,5 roku po premierze liczba aplikacji w sklepie wynosi 0 (słownie: ZERO) Navi ma jedynie ten plus, że w przeciwieństwie do niedorobionego FullLink'a, może być FullScreen ;)

co ciekawe, wg https://www.seat.pl/content/dam/countri ... onnect.pdf
opcja zdalnej wentylacji jest dostępna w każdej wersji silnika (tylko zdalna klima dla PHEV) - ktoś gdzieś widział tę funkcję..?
//Edit: odn. wentylacji - wg FAQ należy ją wcześniej aktywować w portalu mySeat, ew. w samochodach nowszych niż 48tydzień 2020 można to też zrobić w samochodzie. -- czy ktoś z aktywną usługą widzi taką opcję?
vis
Stella +
Stella +

Postprzez 19dawid91 » 10 lipca 2021, 20:02

Jak radio internetowe nie działa? Ja od marca używam codziennie.
19dawid91
Sport
Sport

Region: opolskie
Auto: Leon FR
Silnik: DPCA 1.5

Postprzez vis » 10 lipca 2021, 20:40

hm, miałem aktywny pakiet prawie cały marzec, ani razu nie udało mi się z niego skorzystać - usługa niedostępna (wcześniej korzystałem w lipcu / sierpniu 2020 i było ok). Średnio mi się teraz widzi kupować nowy pakiet, żeby tylko sprawdzić czy zadziała, bo raczej nikt zwrotu nie przyjmie ;) A, od czasu zakupienia pierwszego pakietu auto każdorazowo wita komunikatem o wygaśniętym pakiecie danych (nawet w czasie, gdy kolejny był aktywny..)
vis
Stella +
Stella +

Postprzez dbls » 11 lipca 2021, 13:54

Przy włączonym pakiecie danych radio internetowe działało mi przez miesiąc bez przeszkód. Bez pakietu - nie działa.

Sam pakiet danych jest dla mnie bezużyteczny, ponieważ nie mam podświetlonej opcji wyboru wi-fi, więc ni mi on nie daje.
dbls
Stella +
Stella +

Postprzez FalconTech » 12 lipca 2021, 10:37

vis napisał(a):opcja zdalnej wentylacji jest dostępna w każdej wersji silnika (tylko zdalna klima dla PHEV) - ktoś gdzieś widział tę funkcję..?
//Edit: odn. wentylacji - wg FAQ należy ją wcześniej aktywować w portalu mySeat, ew. w samochodach nowszych niż 48tydzień 2020 można to też zrobić w samochodzie. -- czy ktoś z aktywną usługą widzi taką opcję?

Mam ogrzewanie postojowe w mHEV, więc nie jestem dobrym przykładem. Ale w aplikacji jest pozycja „klimatyzacja postojowa”. Co prawda uruchamia się tym wentylację i ogrzewanie… skąd więc nazwa „klimatyzacja”?
FalconTech
Stella
Stella

Region: dolnośląskie
Auto: MK4

Postprzez witek_77 » 13 marca 2023, 22:42

Czy seat faktycznie jest w czymś lepszy od swoich "BRACI" ? Kurde ponad 600zl za rok lub trochę ponad 500zl przy zakupach na 2 lata. W VW to 360zl za rok a skoda 210zl za rok. No qrde chciałbym im dać zarobić, ale nie chcę się dać obrać. Swoją drogą to po roku wyłączyli wam wszystkie informacje w aplikacji ? W t-roc nie działa radio internetowe, ale aplikacja już 2,5 roku i dalej pokazuje informacje o samochodzie. Czasami pojawi się komunikat, że już wygasła subskrypcja, ale wszystko pokazuje.
witek_77
Stella
Stella

Region: śląskie
Auto: Leon IV Sportstourer
Silnik: DFYA 1.5

Powrót do Leon 4 - Techniczne Ogólne