No właśnie o to mi chodziło, czy sama zmiana włącznika czy jeszcze jakaś dodatkowa instalacji.
Grzebałem wczoraj trochę VCDS-em i znalazłem aktywację czujnika światła, ale aktywacji czujnika wycieraczek nie znalazłem, natomiast test zraszaczem wody zakończony pozytywnie. Po ustawieniu manetki wycieraczek w pozycję INT, wycieraczki raz machną i czekają (nie jak wcześniej pracowały cyklicznie pomimo braku deszczu), a po zroszeniu szyby (czujnika) wodą od razu jest ruch wycieraczek.
Więc uznaję że chyba już jest ok, czekam na deszcz aby upewnić się w 100%.
-- 23 sierpnia 2021, 13:44 --
Na liście sterowników przy kodowaniu w 09 VCDSem jest sterownik czujnika deszczu i wycieraczki działają prawidłowo w deszcz.
Dziś zamontowałem przełącznik z pozycją AUTO (chyba od golfa bo białe podświetlenie), w 09 aktywowałem czujnik światła i przełącznik z AUTO.
Na liście pod sterownikiem wycieraczek pojawił się kolejny sterownik (chyba od czujnika światła, albo włącznika) bo można ustawić czułość czujnika światła i czy mają się światła załączyć w deszcz, powyżej 140km/h itp.
I chyba nie wszystko poustawiałem bo widno jest a w pozycji AUTO światła od razu wskakują na mijania, nie na dzienne.
-- 24 sierpnia 2021, 14:49 --
Zrobiłem tak:
mateusz0 napisał(a):W przedlificie jest długie kodowanie natomiast w polifcie wszystko oparte jest o adaptacje w 09 centralnej elektryce.
Jeśli chodzi o przedlifta to bajt 6 bit 1 włącz oraz bajt 7 bit 7 włącz (bity są numerowane od 0-7)
i działa.