Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
tom17 napisał(a):Kamery niczym nie zakrywałem ponieważ wymieniają całość. Swoją drogą nawet gdyby miało się coś uszkodzić przez brak soczewki to auto jest na gwarancji.
witek_77 napisał(a):Mógłby ktoś wrzucić zdjęcie co wypada konkretnie ? Wkrótce będę montował, to może spróbuję to jakoś zabezpieczyć żeby nie dopuścić do takiej sytuacji. Lepiej zapobiegać niż leczyć
witek_77 napisał(a):Jeszcze nie mam. Trochę dużo zachodu z tym, bo to wiercenie na czujniki przód, przód boczne + tył boczne i kamerka. Dlatego z tym modem się szarpnę i zlecam firmie El.... z okolic Wadowic (nie chce reklamy robić). Ale są głównymi sprzedawcami OBD11Ale jak widać nie poprawili za dużo co napisał wyżej @SEBA85. Dlatego wezmę i ją uszczelnię wokół. Nie wiem ile jest miejsca wokół także dopiero jak będe miał zamontowane to będę kombinował. Jeżeli od tyłu kamerka jest szczelna to można spróbować dać silikon na boki i będzie całkiem szczelna. Ale tak jak mówię, będe walczył jak już będzie po montażu. Póki co rozeznanie tematu i kombinacja z fejsami. Do wyboru drogi OBD11 który odblokowuje SFD, tani VCI z J2534 i do tego VCToll lub ODIS (w VC można kupić tokeny do rozblokowania SFD), albo poczciwy VCDS na ARMie (póki co również bez SFD).
mm.max napisał(a):witek_77, a z jakiego źródła masz kamerę? Bo może już je poprawiono lub pochodzą z innego VAGa gdzie ten problem nie występupje np. w Octavii raczej nie wypadają a moduł kamery raczej pasuje do obudowy Leona
tortuga napisał(a):Co do kamery z Octavii - nie jestem pewien czy to dokładnie to samo. W każdej Octavii, którą widziałem do tej pory kamera była ze spryskiwaczem.
grabania napisał(a):W ETKA jest napisane, że do 29.11.2021 była montowana kamera 5WA980556C, natomiast od tamtego dnia montowana jest 5WA980556D
czyli pewnie jest zaklejona, ale nieszczelnie. Czyli jak nie urok to luźna kupka" w tej "poprawionej" dostała się wilgoć, którą widać w soczewce od wewnątrz i wywala błąd - aktywują się wyłącznie czujnik"
Powrót do Leon 4 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości