Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Podgrzewanie kierownicy

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Podgrzewanie kierownicy

Postprzez Sew » 23 lutego 2022, 22:47

W pakiecie zimowym jest podgrzewanie kierownicy, które automatycznie się włącza po uruchomieniu silnika. W zależności od temperatury ustawia "odpowiedni" poziom grzania. Niestety kalibrował to ktoś z innej strefy klimatycznej. Nie mogę nigdzie znaleźć opcji jak to wyłączyć. Instrukcja milczy na ten temat. Ktoś już to przerabiał żeby ogrzewanie kiery włączało się wyłącznie ręcznie?
Sew
Stella
Stella

Region: małopolskie
Auto: Leon
Silnik: CJXA 2.0

Reklama

Re: Podgrzewanie kierownicy

Postprzez 19dawid91 » 24 lutego 2022, 04:52

Ja za każdym razem sam włączam grzanie kiedy chcę,nic się automatycznie samo nie włącza. Tak mam od nowości.
19dawid91
Sport
Sport

Region: opolskie
Auto: Leon FR
Silnik: DPCA 1.5

Re: Podgrzewanie kierownicy

Postprzez Sew » 18 stycznia 2025, 09:59

Po kilku latach przeklinania przypadkiem udalo się wyłączyć samoczynne wlaczanie podgrzewania kierownicy. Dzialalo to tak ze jak było 11 stC i mniej to grzanie kierownicy samo sie wlaczalo. Nie dalo sie tego wylaczyc i ASO tez rozłożyło ręce. Ostatnio ustawialem uzytkownika itd zeby pdlaczyc aplikacje mySeat. Funkcja zniknąła. Teraz grzanie się wlacza tylko kiedy uruchomi sie z przycisku. Moze komuś sie przyda jak bedzie walczył z podobnym problemem.
Sew
Stella
Stella

Region: małopolskie
Auto: Leon
Silnik: CJXA 2.0

Powrót do Leon 4 - Techniczne Ogólne