Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

300KM na K04... a jednak...

Wykresy z hamowni naszych Leonów

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

300KM na K04... a jednak...

Postprzez mammoth » 15 sierpnia 2006, 00:29

Auto znane użytkownikom forum, jest to octavia Krzyśka, auto ma seryjny silnik od S3(APY) lekko odprężony, sprężarka oryginał K04, wtryski 380mm, wydech +kolektor+dolot +cooler to "specyficzny" custom wykonany przez właściciela który zajmuje się obróbką tychże elementów i to właśnie te elementy dały możliwość uzyskania takich parametrów, które nie są jeszcze ostateczne w tej chwili trwają pracę nad obróbką pewnego elementu co da możliwość dokręcić auto do końca, pomiary wykonywane kilkunastokrotnie nie ma tu żadnej ściemy, prezentuję wykres jako ciekawostkę, akcje diagnostyczn0-strojeniowe wykonane w Jetroniku, mechanika w zakładzie u właściciela

oto wykres

Obrazek

powyzszy fragment zaczerpniety z mojego rodzimego forum (by Bobik)

od siebie dodam ze turbina to K04-023

auto naprawde jezdzi a prace trwaja...

jakies pytania hyhy... do tej pory nikt nie wierzyl ze to mozliwe ale kilkukrotne pomiary na MAHA'ce nie kłamią...
mammoth
Sport
Sport

Auto: paSCUDO

Reklama

Re: 300KM na K04... a jednak...

Postprzez Robal » 15 sierpnia 2006, 08:41

Widzialem wczoraj to cudo na Jagodnie jak bylismy z Asgaardem pospawac moja miske i powiem szczerze, jak uslyszalem o parametrach, to w pierwszej chwili myslalem ze mowia o innym samochodzie. Z zewnatrz to auta wyglada zupelnie niepozornie, taka seria ze srebrnymi :) klamkami. Ale pomiary na hamowni, jak to bobik napisal, nie klamia 300 koni, :brawo: to 300 koni. Zobaczymy co bedzie jak go wystroja
Robal
Sympatyk LeonClub

Auto: 5F
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez Grześ » 15 sierpnia 2006, 09:51

Juz to ogaldalem na streetracingu i :shock: :shock: to ma wiekszy mometn od dielsa a koni jest tyle samo lub podobie co pompuje gt28rs :brawo: wiatrak pompuje cały czas 1,4 bar a w szczycie 1,8 bar nie wiem jak im sie udalo to zrobic ale wielkie :brawo: fajnie by było zobaczyc te nowe graty na zdjęciach

PS przy tych cisnieniach to ja bym zakuł auto bo moze cos popłynać :x
Grześ
TopSport
TopSport

Auto: BFH QUATTRO

Postprzez mammoth » 26 sierpnia 2006, 00:36

dzisiaj mialem okazje podziwiac auto w akcji... i brak trakcji jest powazny... dopiero na 3 biegu auto wystrzeliwuje jak z procy... a dwa pierwsze mieli...

dlatego wlasciciel ma juz nowy plan... ale oczywiscie mocy bedzie wiecej...
mammoth
Sport
Sport

Auto: paSCUDO

Powrót do Wykresy