Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Tonny S napisał(a):Podstawa to walek Grundlera a turbo GT25 - wal do Compotów.
biloowa napisał(a):Tonny S napisał(a):Podstawa to walek Grundlera a turbo GT25 - wal do Compotów.
Compsport juz nie sprzedaje wałków Grundlera(od grudnia ma byc cos innego), mozna zrobic moda z wieksza turbiną od merca 2,7 cdi bez wymiany wałka rozrządu i to da Ci okolo 220 PS ale o niutkach nie wiem , wal do Compsportu.
prospect napisał(a):No wlasnie sam nie wiem po co gt25gt22 to jest optymalna turbina jak na swoje rozmiary i tak nie ma duzego laga.Wszystko zalezy od tego czego oczekujesz
Walka nie trzeba wsadzac, mozna zalozyc samo duze T
a od 2tys do 4 zeby nie spadal ponizej 380Nm
nowy napisał(a):wolalbym sobie ze stanow sprowadzic zalozmy GT25 za super pieniadze chyba ze
nowy napisał(a):wspomnianego wyzej mercedesa ...
Grześ napisał(a):na OCP jest temat i wypisane auta w ktorych siedza gt22 mozna spokojnie z nich je wyjac i kupic w rozsadnej cenie![]()
nowy napisał(a):czy od razu turbina gt22 z wyzej wymienionych aut bedzie pasowac w miejscu seryjnej czy trzeba bedzie przerabiac/wymieniac kolektor ?
nowy napisał(a):zdjecia turbiny przed regeneracja
mm.max napisał(a):Koszt modyfikacji tego typu (customowe turbo) zawiera oprócz strojenia, kosztów materiałowych także wiedzę, doświadczenie i pewnego rodzaju ryzyko firmy dokonującej modyfikacje a to wszystko kosztuje wiec realnie do tego podchodząc albo jeździmy na seryjnych gratach albo sięgamy głeboko do kieszeni (stety lub niestety zalezy od punktu widzenia), tak wiec modyfikacji low costowej w tym wypadku nie widzę, chyba ze sie myle i wyprowadźcie mnie z błędu.... w innym przypadku całą odpowiedzialność za źle założone i dobrane turbo lub zbyt niskie osiągi ponosi osoba dokonująca tą modyfikację
nowy napisał(a):chce wstawic samochod do odpowiedniej firmy ktorej mozna zaufac i odebrac leonka w nowym wcieleniu ..
i cieszyc sie przez dlugie kilometry BEZAWARYJNĄ JAZDĄ
Nie zapominajcie o Unitronicu z Warszawy.Orzeł napisał(a):jest Masters Katowice, Masters Warszawa myśle, że te 3 firmy dają sobie rade w tym temacie
Orzeł napisał(a):nixu, czy Ty masz coś z tej reklamy Comp Sportu??![]()
Tonny S napisał(a):Nie zapominajcie o Unitronicu z Warszawy.Orzeł napisał(a):jest Masters Katowice, Masters Warszawa myśle, że te 3 firmy dają sobie rade w tym temacie
A co w tym takiego smiesznegonixu napisał(a):z Dieslem?
nowy napisał(a):nasuwaja mi sie jeszcze takie pytania ..
- czy przy wiekszym turbo+program przez co w konsekwencji wiekszej mocy rzedu 220KM/410Nm nie bedzie STANOWCZO zwiekszonego kopcenia ?
- czy potrzebna jest przy takiej mocy chlodnica oleju(nie wiem czy jest seryjnie montowana w ARLu)
- i jak jest ze zwłoką podczas przyspieszania w ruchu miejskim -znośna?(nie chce by autko przyspieszalo miażdżąco od 3tys i dalej a do 2700 nie bedzie jazdy ...
nowy napisał(a):a kwestia walka ?
zostaje seryjny
czy raczej bardzo polecasz "sportowszy" jesli tak do dlaczego ?
KiNiO napisał(a):Jakie moce mozna z ARL wycisnac takie zeby motor zaraz nie zrobil papa???
KiNiO napisał(a):A co powiecie na turbo od merca 3.2 CDi GT23??? da rade to wlozyc a pozniej wystroic?? Jakie moce mozna z ARL wycisnac takie zeby motor zaraz nie zrobil papa???
KiNiO napisał(a):400NM
Sammael napisał(a):KiNiO napisał(a):400NM
to praktycznie program
Wszystko na forum już było...
KiNiO napisał(a):A powiedz co to za satysfakcja przyjechac do firmy oddac worek kasy i nic dalej nie rozumiec???
KiNiO napisał(a):Ja wole przygotowac samemu podpytac ludzi przy okazji nowe doswiadczenie zdobyc...
KiNiO napisał(a):A powiedz co to za satysfakcja przyjechac do firmy oddac worek kasy i nic dalej nie rozumiec???
Ja wole przygotowac samemu podpytac ludzi przy okazji nowe doswiadczenie zdobyc... nie chodzi o oszczednosc.. o to ze sie zsypie do nikogo pretensji nie bedzie bo to zalezy od uzywania pojazdu... a jak siadzie np. turbo to sie wymienia bo jest milion powodow wedlug mnie dlaczego ona siada....
Patrox napisał(a):Przy zakładaniu big turbo ma nawet znaczenie przełożenie skrzyni. I Gt23 nie nadaje sie według mnie do codziennej jazdy tylko na tor. A Gt22 jest kilkanascie rodzai i to tuner dobiera odpowiednia pod konkretny samochód. Wiele razy było juz pisane o tym ale jak tuner podejmuje się roboty to ponosi odpowiedzialność za turbo, podzespoły i strojenie. I dlatego tunerzy nie chcą stroić obcych big turbo bo nie wiedza co to jest i jeśli coś wybuchnie to nie będzie potem winnych. Klient powie że tuner napisał zły program i będzie foch. Zdanie mam takie że jeśli kogoś nie stać na robote to niech nic nie robi bo mamy wiele pytań o poprawki których po kimś nie wykonujemy. Tyle Ot i myślę że kolega albo zacznie czytać inne posty albo temat zostanie zamknięty bo mnóstwo razy na tym i innych forach było juz o tym. Sorki za tak długi wywód i pozdrawiam.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości