Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
wgi napisał(a):Zauważyłem również niestety pewne nieprawidłowości nie wiem czy Ci co wkręcali śrubkę też tak mieli:
- czasami w okolicach 2krpm silnik jakby lekko się dławił
Silver napisał(a):Przy nastawieniu sie na pełen tuning całokowite wywalenie EGR-a i wstawienie specjalnego krucca w jego miejsce.
Dariuspolo napisał(a):szymon9 napisał(a):W którym miejscu w Vag-u można zrobić korektę parametrów sterujących EGR? Czy należy wywalić cały zawór i zastąpić rurą czy tylko odłączyć go programowo? Silnik to ARL z 2002r.
...nalezy fizycznie go zatkac, nastepnie programowo zejsc na min przepustowosci.
Vagcom 01 silnik
login 12233
adaptacja
kanal 03
max mozliwa wartosc
save
wgi napisał(a):przy okazji takie krótkie pytanie dla użytkowników autobahnów i innych dróg naszych sąsiadów - jak oni zapatrują się na takie wywalenie egr'a?
Co w przypadku kontroli?
Mając w pamięci jazdy z nożyczkami wolalbym jednak chyba egr'a tylko zaślepić :/
jędrek napisał(a):jedyny minus w zime wolniej sie nagrzewa autko przynajmniej ja tak zauważyłem
jędrek napisał(a): minus w zime wolniej sie nagrzewa autko przynajmniej ja tak zauważyłem
Tygrysek napisał(a):Carlos, a Axee? Gliwice....
davidov26 napisał(a):Czy w leonie z mają 2004 powyższe ustawienia tzn.wylaczenie a konkretnie ograniczenie ustawień egr będzie działać i błąd z deski rozdzielczej zniknie ?
"nalezy fizycznie go zatkac, nastepnie programowo zejsc na min przepustowosci.
Vagcom 01 silnik
login 12233
adaptacja
kanal 03
max mozliwa wartosc
save"
Blaszkę wyjąłem , auto w bardzo dobrym stanie ale idzie na sprzedaż i chce mieć pewność że jak klient przyjedzie to mi się ta kontrolka nie zaświeci.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość