Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
rally napisał(a):Zaniepokoiły mnie dyskuskusje nt. awaryjności leona ( skrzypiąca tapicerka, składane lusterko, parujące reflektory, pleśniejąca mata, drżące lusterko wsteczne, trzeszcząca tylna kanapa, uszczelki, etc... )
rally napisał(a):Moją alternatywą jest nabycie golfa
rally napisał(a):którego proponuja mi we wzmocnionej wersji o box, w efekcie którego auta będą bardzo porównywalne ( KM, max moment -Nm ).
rally napisał(a):Nie mam czasu na częste wizyty w serwisach,
rally napisał(a):czy biały kolor pasuje do tego samochodu???
Kozak napisał(a):w wersji FR biały ( candy white )będzie miodzio
MW napisał(a):Kozak napisał(a):w wersji FR biały ( candy white )będzie miodzio
oczywiscie plus biała felga
rally napisał(a):Witam wszystkich użytkowników i zapraszam do dyskusji.
biloowa napisał(a):A możliwości silnika 2,0 TDI 170 konnego z DPFem są bardzo ograniczone jeżeli chodzi o tuning
Andre napisał(a):biloowa napisał(a):A możliwości silnika 2,0 TDI 170 konnego z DPFem są bardzo ograniczone jeżeli chodzi o tuning
jeszcze... ale w koncu ktos cos wymysli.druga sprawa to to ze FR rozni sie wyposazeniem i wygladem zewnetrznym i wewnetrznym
rally napisał(a):To może spytam inaczej, czy jest na tym forum jakiś szczęśliwy posiadacz FR-ki 2.0 tdi170 KM, któremu są obce te wszystkie usterki o których mowa???? Zachęcam do ujawnienia się, ponieważ może to pomóc wielu, potencjalnie zainteresowanym zakupoem tego modelu klientom.
olus napisał(a):Boxem nie ma takiej mozliwosci zebys ze 140 wyciagnal 180
olus napisał(a):nie ma takiej mozliwosci zebys ze 140 wyciagnal 180
wg mnie nie ma mocyolus napisał(a):nie kopcacy diesel
olus napisał(a):jezdzilem pare razy z bkd+ i seryjny bmn jest szybszy.
olus napisał(a):ale przy takich samych nakladach finansowych na samochod bmn+ masakruje bkd+
klauspolo napisał(a):marcin_kielce, nie tyle konie tuningowe są mocniejsze co przebieg krzywych po programie jest poprostu lepszy![]()
No smoke = No fun
olus napisał(a):
ale zeby nie robic juz kompletnego OT to Golf GT Sport cenowo kompletnie odpada w porownaniu z Leonami. Szczegolnie zakladajac ze Golf ma byc wyposazony jak FR to wtedy koszty mocno rosna bo troche goly ten vw wychodzi w wersji podstawowej. oczywiscie jesli mowimy o samochodach nowych, rynek uzywanych rzadzi sie swoimi prawami.
P.S. koniec gadania ide ogladac F1
Nexus6 napisał(a):dorzucę kamyczek - dobra seria BMN jest lepsza od BKD+:
viewtopic.php?p=176024#176024
marcin_kielce napisał(a):Ciekawostką jaką zauważyłem jest to, że Octa 2 RS ma zazwyczaj więcej PSów w serii niż Leon 1P FR BMN...ciekawe dlaczego
W czym tu sie mylić1)błąd serwisu
Przecież ASO już podało model silnika i jest nim BKD 140 KM jak cie to jeszcze nie przekonało jedz do Mastersa na Aleje Jerozolimskie - Marek bedzie miał niezłą polewke z kolesia.Betinka napisał(a):co sądzicie na ten temat? czy można sprawdzić gdzieś czy ten silnik jest oryginalny FR 170 KM a nie chipowany?
Tonny S napisał(a):
ASO ma racje a kolo mówiąc ze chips zapewne myśli o boxie
Tonny S napisał(a): ABT z fabrycznym softem na 168 KM i takie auto na 1000 % ma w briefie moc po sofcie
sleeper napisał(a):
Betinka, zajrzyj do regulaminu
viewtopic.php?t=1739
i przywitaj się w odpowiednim temacie
viewtopic.php?t=22
scaliłem twój post do podobnego tematu![]()
Betinka napisał(a):jest jakaś różnica w tych silnikach?? a jeśli tak to w czym? tylko w oprogramowaniu czy też w jakiś aspektach budowy? bo to chyba jest ten sam dwu litrowy diesel co w nowych A3 prawda?
czy FR różni
mm.max napisał(a):Nie ma co porównywać
BMN - 170KM
i
BKD - 140KM
Bo to dwa różne technologicznie silniki, oprócz głowicy i bloku to osprzęt jest tam całkowicie inny masz inną turbinę inny układ zasilania itp itd.
Wystarczy zdjęcie silnika i bedzie wiadomo co i jak choć jeżeli servis ci mowi ze to BKD to sprawa jasna.
A na jaką moc chłop da ci papiery i czy to sprawdzisz na hamowni czy nie......prawda jest taka że masz 2 różne silniki i 2 różne bazy do dalszych modyfikacji.....
mm.max napisał(a):
Czy to nie ten leon
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4976392
pisane było o nim tu
http://www.leonclub.pl/forum/viewtopic. ... start=5310
i smierdzi lipą
Betinka napisał(a):silnikiem FR
mm.max napisał(a):FR to specyfikacja wyposażenia i nie ma to wiele współnego z silnikiem
bo jak zrobią ci w specyfikacji FR silnik 1.2TDi to nadal bedzie to specyfikacja wyposażenia.
olus napisał(a):Pamietaj tez, silnik po programie czyli w tym przypadku ze 140 na 168 musi byc umiejetnie uzytkowany zeby byl w dobrym stanie (turbina wkreca sie przeciez na wyzsze obroty niz przewiduje producent)
betinka napisał(a):też zależy mi na tym żeby sie nie okazało że taki po chipowaniu pali więcej i sie szybciej eksploatuje bo przecież całe to chipowanie to takie trochę poprawianie natury i chyba nadwyrężanie pewnych części samochodu które zostały zaprojektowane dla mocy 140KM. Dobrze gadam?
Ale to żaden slang chips=chiptuning (zmiana oprogramowania w sterowniku); box= inna forma podnoszenia mocy poprzez zewnętrzne urządzenie oszukujące sterownik.Betinka napisał(a):ke? a tak bardziej po polskiemu bez slangu można Tonny bo nie kumam ocb??
Kupił auto już z chiptuningiem i w żaden sposób nie można powiedzieć, ze jest to oryginalny silnik 170 KM bo ten ma oznaczenie BMN a nie BKD.Betinka napisał(a):czyli że niemiec kupił stylance 140KM i od razu w salonie zrobili mu chiptuning na 168?? czyli nie można powiedzieć że jest oryginalny 170KM bo z fabryki wyjechał na 140 tak??
Silniki są takie same jak w Skodzie, Audi i VW.Betinka napisał(a):bo to chyba jest ten sam dwu litrowy diesel co w nowych A3 prawda?
System wtryskowy, turbina, głowica, oprogramowanie.Betinka napisał(a):jest jakaś różnica w tych silnikach?? a jeśli tak to w czym? tylko w oprogramowaniu czy też w jakiś aspektach budowy?
Odpowiedz masz wyżej.Betinka napisał(a):reasumując: czy FR różni się od takiego chipowanego na 168KM samym softem czy np ma inną turbinę ?bo rozumiem że silnik jest ciągle ten sam
Ach te kobiety teraz bedzie zbijać cene o różnice wartości silnika noomm.max napisał(a):a wie ktoś jaka jest różnica w cenie tych silników? tzn BKD140KM i BMN170KM. Piszę silników a mam na myśli cały układ napędowy z turbiną bo napisaliście że w Stylance i FR są inne turbiny.
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość