Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Jest zimniej to dłuzej grzeją swiececupra 2 napisał(a):Mam pytanie. Nadeszedł czas niskich temperatur i powtórzyło mi się to co w zeszłym roku, a mianowicie- kontrolka od świec żarowych raz gaśnie po 2s. a raz to nawet ze 20s się pali. W okresie letnim nie miałem czegoś podobnego. Czy ktoś się z takimi objawami już spotkał??
Tonny S napisał(a):Jest zimniej to dłuzej grzeją swiececupra 2 napisał(a):Mam pytanie. Nadeszedł czas niskich temperatur i powtórzyło mi się to co w zeszłym roku, a mianowicie- kontrolka od świec żarowych raz gaśnie po 2s. a raz to nawet ze 20s się pali. W okresie letnim nie miałem czegoś podobnego. Czy ktoś się z takimi objawami już spotkał??- to nie jest czujnik stopu.
Tonny S napisał(a):Jest zimniej to dłuzej grzeją swiece- to nie jest czujnik stopu.
luki napisał(a):ja juz pytalem o tą kontrolkę, tylko od tego czasu nie mialem jak to zlikwidować. Powiedzcie czy mozna z tym jescye kilka dni pojezdzic, czy nie pociagnie to za soba jakiejs innej usterki
luki napisał(a):ja juz pytalem o tą kontrolkę, tylko od tego czasu nie mialem jak to zlikwidować. Powiedzcie czy mozna z tym jescye kilka dni pojezdzic, czy nie pociagnie to za soba jakiejs innej usterki
zysiek napisał(a):A mam pytanie: jest mozliwosc sprawdzenia swiec za pomoca VAGa??
Asgaard napisał(a):na zlocie się okazało, że mi trzeci stop nie działa
luki napisał(a):asgaard pewnie masz do wymany wlacznik stopu. ja to mialem
cupra 2 napisał(a):Mam pytanie. Nadeszedł czas niskich temperatur i powtórzyło mi się to co w zeszłym roku, a mianowicie- kontrolka od świec żarowych raz gaśnie po 2s. a raz to nawet ze 20s się pali. W okresie letnim nie miałem czegoś podobnego. Czy ktoś się z takimi objawami już spotkał??
gosc napisał(a):cupra 2 napisał(a):Mam pytanie. Nadeszedł czas niskich temperatur i powtórzyło mi się to co w zeszłym roku, a mianowicie- kontrolka od świec żarowych raz gaśnie po 2s. a raz to nawet ze 20s się pali. W okresie letnim nie miałem czegoś podobnego. Czy ktoś się z takimi objawami już spotkał??
ja teraz wroce do tego tematu mam takie same objawy jak rano chce odpalic to musze 2 razy podgrzewac i tak z chmura odpali bo kontrolka gasnie po 2 sekundach wyciagalem swiece i sa dobre sprawdzajac metoda kabel akumulator wszystkie grzeja i juz sam nie wiem a zeby podpiac pod vaga w seacie trzeba czekac tydzien a jak wczoraj bylem u nich sie dowiedziec co i jak to facet ze zdziweniem spytal mnie co to jest za silnik 1,9 sdi AQM to jak serwis nie wie co to za silnik to Boze zmiluj sie co to za serwis, w skodzie tez kilka dni kaza czekac , stop sprawdzalem i dzialaja wszystkie trzy swieca ide jescze odpiac czujnik temperatury i dopiero cos jescze poszukam bo juz glupoty dostaje
caly dzien zmarnowalem na walke z tymi swecami i mozliwe ze znalazlem swiece grzeja tak jak kiedys i kontrolka swieci sie dosc dlugo tylko do czasu jak nie podlacze czujnika temperatury cieczyjak podlacze jest znow to samo gasna po 2 sekundach wponiedzialek jade go podpiac pod komputer bo juz osiwiec mozna
dave napisał(a):czy w plocku juz macie az tak zimno![]()
bo z tego co ja wiem to swiece grzeja jak temp spadnie ponizej 5 stopni wiec hmm.. ja ci proponuje nie odpalac zaraz po zgasnieciu kontrolki od swiec a poczekac jeszcze z 10 sek bo swiece mimo ze kontrolka zgasnie nadal grzeja. robiles ostatnio cos przy silniku
jesli tak to co
![]()
opisz jak to dokladnie wyglada. krecic musisz go dlugo i wtedy odpaliczy moze odpali od razu ale trzesie sie motor i kopci
jaki kolor tego kopcenia
czarny
niebieski
rozowy
![]()
opisz dokladniej
barth napisał(a):gosc, czujnik temperatury masz w zderzaku w okolicach lewego halogenu mozna znalezc taki smieszny "dzyndzelek" .
DanoTDi napisał(a):Nr. katalogowy czujnika to: 1J0 945 511 D i po Czesku nazywa się SPINAC BRZDOVYCH SVETEL![]()
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość