Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

ASO SEAT poprawi kulturę pracy silników 1.6 MPI w Leonie 2

niusy z życia klubu i wszystko co jest z nim związane -> powiazane z portalem !

Moderator: Moderator LC Team

ASO SEAT poprawi kulturę pracy silników 1.6 MPI w Leonie 2

Postprzez taktiken » 3 lutego 2009, 13:03

Dobra wiadomość dla użytkowników Seata Leona 2 z silnikiem 1.6 MPI skarżących się na niską kulturę pracy tych jednostek.

Jak informuje nowy Auto-Świat (6/2009) - ASO SEATa będą poprawiać pracę jednostek 1.6 MPI na biegu jałowym. Niezadowoleni z kultury pracy tego silnika użytkownicy otrzymają odpowiednią pomoc w ASO.

Wypowiedź SEAT'a:
Ustosunkowując się do wątpliwości zgłaszanych przez klientów odnośnie silników 1.6 poprzedniej generacji w modelu Leon, informujemy, że podczas wizyty w serwisie związanej z przeglądem okresowym na życzenie klientów ASO może pod-nieść kulturę pracy jednostek 1.6 MPI. Zaznaczamy, że chodzi tylko o zmianę subiektywnych odczuć.
W związku z powyższym nie wszyscy użytkownicy mogą mieć taką potrzebę.
W razie potrzeby ASO dokonają drobnej regulacji ustawień pracy silnika na biegu jałowym w dopuszczalnym przez producenta zakresie. Jednocześnie wszystkie autoryzowane serwisy Seata w razie dalszych wątpliwości są do dyspozycji klientów.
Jan Krynicki

Więcej na: Auto-Świat Interwencje
Obrazek
http://www.ecuproject.pl
taktiken
Sympatyk LeonClub

Auto: Najlepsze

Reklama

Re: ASO SEAT poprawi kulturę pracy silników 1.6 MPI w Leonie 2

Postprzez wawior » 17 marca 2009, 16:37

Witam
Mam Seata Leona 1.6 , występował u mnie ten objaw na biegu jałowym (ja to nazywam czkawką). Przeczytałem ten post w niedzielę. Postanowiłem zajechać do ASO SEATA. Trochę się ze mnie śmiali, że artykuł w internecie itd. Jednak ku mojemu zdziwieniu podłączyli mojego Leonka do komputera, coś pozmieniali. Teraz nie ma "czkawki" na wolnych obrotach. Obroty wzrosły do około 800, przed zabiegiem było około 500-600 obr/min.
Pozdrawiam.

[ Dodano: Nie 03 Maj, 2009 ]
Witam

Po przejechaniu kilkuset kilometrów drżenie na biegu jałowym
występuje nadal. Występuje rzadziej ale jednak występuje. :(
wawior
Stella +
Stella +

Auto: LEON

Powrót do Forum Newsowe