Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
8J0711051B zostalo wycofane i zastapione 8J0711046B. A tu juz dzwignia przelaczajaca jest w komplecie z blokada ciegna (ta koncowka na linke) i zapinka trzpienia. Oczywiscie jest to komplet do 6 biegowej skrzyni. Mam zainstalowany podobny patent w 1M, tylko z poprzedniej TT 8N, roznica max 15%, ale daje sie odczuc.noktoto napisał(a):8J0 711 051 B - short shifter z Audi TT
Sammael napisał(a):nie lubicie swoich skrzyń i synchronizatorów?
noktoto napisał(a):Forge do wszystkich samochodów wymienionych w pierwszym linku
noktoto napisał(a):Short shifter Audi jest do MQ350
MQ350
Sammael napisał(a):To chyba nie masz się nad czym zastanawiać i szukać jakiegoś forge'a tylko brać ORI - bo to najlepsza firma
Sebalenk napisał(a):A od Cupry 1P nie pasuje?
Sammael napisał(a):nie lubicie swoich skrzyń i synchronizatorów?
noktoto napisał(a):Jutro, jak zdążę, do ASO Audi podjadę zapytać się o dostępność i koszt 8J0711051B / 8J0711046B.
Podziel się z nami tą wiedzą.
Dzwignia przelaczajaca w S3 i TT jest identyczna, ten sam nr vag.Sebalenk napisał(a):Na SCP jeszcze piszą o S3 o którym piszałem może to też jakaś alternatywa
Sebalenk napisał(a):8J0711051B jak i 8J0711046B - ok 110zl
Piotrek_tdi napisał(a):Powodzenia przy wrzucaniu 3 biegu a w zasadzie 1 bo często sie myli i fajne rzeczy się dzieją.... to tdi ja osobiscie bym nie zamontował tej czesci ...
Polecam ten produkt, na początku daje satysfakcje;) potem sie człowiek przyzwyczaja
Staszek20VT napisał(a):A ja mam przerobioną oryginalną część i jestem bardzo zadowolony. Nie mam luzów, biegi wchodzą wygodnie. W mojej opinii bardzo fajny mod.
Sammael napisał(a):A co do shortshiftera forge'a to rzeczywiście znacznie skraca skok, mimo że już teraz mam dość krótki, to Gulu miał istnie rajdowy na nim, ale precyzja wchodzenia biegów IMHO gorsza.
kierownik napisał(a):Witam. Czyli jak zastosuje Short shifter-a z s3 tt (8J0711046B). Będę mieć krótszy skok lewarka biegów jaki jest ori w cupra 1p
Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość