Reklama

[AUDI] A4 B6 ustawianie poziomu ksenonow

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[AUDI] A4 B6 ustawianie poziomu ksenonow

Postprzez bono » 28 sierpnia 2010, 17:31

Witam,
Czy w audi a4 ksenony ustawia sie za pomoca VAG ??
Bylem ostatnio na diagnostyce i gosiu probowal mi ustawic swaitla srubami regulacyjnymi i pomimo podniesienia swiatel na maxa, sa one ustawione troche za nisko.
łaziłem VAG'iem po kanale 55 i widze, ze cos tam jest ale niestety nie mam opisow do kodowania.

pozdro
Audi by ECUProject

Pozdrawiam
Blazej (Bono)
Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
bono
Sympatyk LeonClub
 
Posty: 6289
Dołączył(a): 31 sierpnia 2006, 21:48
Lokalizacja: Łódzkie
Auto: OOOO
silnik: AVF 1.9

Reklama

Re: [AUDI] A4 B6 ustawianie poziomu ksenonow

Postprzez Sammael » 28 sierpnia 2010, 23:15

no z tego co pamiętam to się ustawia.

jakie masz seryjne kodowanie? Zapisz je sobie gdzieś, stań przed ścianą i zmień +-20, nie pamiętam w którą stroną, odejmując chyba podnosisz...
Był Leon 1M ASV->BLT 230 KM/460 Nm
Jest Audi S3 8P BHZ->CDLA 360,1 HP/458 Nm Powered by COMPSPORT
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Sammael
Sympatyk LeonClub
 
Posty: 4821
Dołączył(a): 8 stycznia 2007, 17:03
Lokalizacja: Myszków/Wrocław
Auto: Audi S3 8P quattro
silnik: CDLA 2.0

Re: [AUDI] A4 B6 ustawianie poziomu ksenonow

Postprzez bono » 29 sierpnia 2010, 06:46

Sammael napisał(a):jakie masz seryjne kodowanie?


00060

Sammael napisał(a):Zapisz je sobie gdzieś, stań przed ścianą i zmień +-20, nie pamiętam w którą stroną, odejmując chyba podnosisz...


znalazłem coś takiego jeszcze
http://www.a4mods.com/index.php?page=we ... category=6

pobawię się

o znalazłem jeszcze coś takiego na adako
Opisana poniżej procedura sama w sobie nie ustawia świateł! Powoduje ona jedynie zatrzymanie się elektrycznych nastawników ustalających wysokość świateł w pozycji "wyśrodkowanej", w której powinno się przeprowadzić ręczną regulację reflektora za pomocą śrub znajdujących się w jego obudowie.

Procedura powinna być wykonana do samego końca, w przeciwnym wypadku w pamięci sterownika może pojawić się błąd "Reflektory nie zostały wyregulowane". Aby go wykasować należy przeprowadzić całą procedurę regulacji reflektora.

Przed przystąpieniem do regulacji świateł muszą być spełnione następujące warunki:

* Pojazd musi stać na równym podłożu
* Hamulec ręczny musi być zwolniony
* Zapłon musi być włączony
* Światła wyłączone
* Sterownik w pamięci nie może posiadać żadnych błędów

Procedurę przeprowadzamy w następujący sposób:

[Wybór]

[55-Zasięg xenonów] (w niektórych pojazdach należy wybrać sterownik [29-Światła -lewa str.]

[Nastawy podst. - 04]

Grupa "001"

[Idź!]

Zaczekaj około 20 sekund. W tym czasie silniczki ustalające wysokość światła zatrzymają się w pozycji odpowiedniej do ręcznej regulacji reflektora.

Włącz światła i ustaw je śrubami w reflektorze zgodnie z zaleceniami producenta.

Teraz przejdź do grupy "002". W tym momencie sterownik zapamięta położenie nastawników jako położenie bazowe.

[Gotowe, powrót]

http://www.vag-com.pl/poziomowanie-xenonow.htm

oraz,

Ustawienie ksenonów :

1. Zeby widzieć efekt ustaw autko 5-10 m przed ścianą, oczywiście na poziomym podłożu
2. Wybierz moduł kontrolny "55" -Zasięg świateł - "Light Range"
3. Wartość jest ustawiana w "Soft Coding" - ustawienia dilera
4. Wciśnij "07 Recode", żeby zmienić ustawienia
5. Wprowadź graniczne wartości ustawień reflektora
6. Naciśnij "Do it" - zobaczysz zmianę (na ścianie)
7. Wartości 00060 - 00020 są dla mnie ok !
8. Teraz musisz skalibrować punkt samopoziomowania i spowodować, zeby przy następnym starcie kodowanie było zapamiętane
9. Aby to zrobić wejdź do "04 Basing Settings" i przewiń do "Group 001"
10. W ciągu kilku sekund pierwsza cela zmieni watość z "wait" na "set"
11. Teraz przewiń z "Group 001" na "Group 002"
12. Czekaj aż kontroler wyświetli wartość "Learned"
Audi by ECUProject

Pozdrawiam
Blazej (Bono)
Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
bono
Sympatyk LeonClub
 
Posty: 6289
Dołączył(a): 31 sierpnia 2006, 21:48
Lokalizacja: Łódzkie
Auto: OOOO
silnik: AVF 1.9

Re: [AUDI] A4 B6 ustawianie poziomu ksenonow

Postprzez papaleo » 29 sierpnia 2010, 09:29

Ja ostatnio ustawiałem bratu w seacie alhambra to nie miał zewnętrznego modułu samo poziomowania. Trzeba było się łączyć vagiem z lewą lampą według tej procedury

http://www.sgaf.de/node/253204
Był Top Sport ARL
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
papaleo
Sport
Sport
 
Posty: 243
Dołączył(a): 13 lipca 2008, 12:30
Lokalizacja: Schwaben
Auto: A6 4F 3,0 TDI

Re: [AUDI] A4 B6 ustawianie poziomu ksenonow

Postprzez Sammael » 29 sierpnia 2010, 10:47

bono, no przecież to właśnie opisałem :PPP tyle że w jednym zdaniu :D
Był Leon 1M ASV->BLT 230 KM/460 Nm
Jest Audi S3 8P BHZ->CDLA 360,1 HP/458 Nm Powered by COMPSPORT
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Sammael
Sympatyk LeonClub
 
Posty: 4821
Dołączył(a): 8 stycznia 2007, 17:03
Lokalizacja: Myszków/Wrocław
Auto: Audi S3 8P quattro
silnik: CDLA 2.0


Powrót do VAG - Techniczne Ogólne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 6 gości