Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
colin23 napisał(a):Tonny S: a leony w papierach zawsze mają wpisany rodzaj wersji czy to znów gdzies jest opisane jakimś kodem przy nadwoziu? Rozumiem że wersja 110 sport, 130 sport i 150 topsport są takie same. Tylko jak to poznać czy czasem 110 nie jest stella?Kurcze sorry że was tak męcze ale juz szału dostaje przed kupnem leona hihihi
colin23 napisał(a):haha im bardziej się zagłębiam w tematyce leonów tym mam większy mętlik w głowieA wytłumacz mi jeszcze gdzie dokładnie jest wklejka w bagażniku?
Asgaard napisał(a):hm... a w sporcie arl było też inne zawieszeine niż w zwykłych?
Nie 2 a cztero nie 334 a 32xxx choc podaja 312 na stronie Seata w R32 sa chyba 33x i tez 4 tloczkowe zaciskiEagle napisał(a):a co do hamulcy z Rki to sa dwu tłoczkowe z tego co pamietam tarcza 334 mm nio ale jeździlem Rka i naprawde sa rewelacyjne te hamulce
Bedzie stal tak samo, mozei wyzej niz R32 bo masz lzejsze auto.Eagle napisał(a):a co do zaieszenia w TSie jest nizsze o 15 mm od serii a w Rce o 20 wiec bede mial o 5mm nizej Uśmiech... pozdro
Eagle napisał(a):ja mam zimówki 205/50 17 i jest całkiem sympatycznieale za to kolega który ma R32 jeździ na 225/40 18
ale jak go stać na R32 to stać go tez na prostowanie felg
pozdro
Eagle napisał(a):Bartek a jakie masz te 18 na zime ori od CUPRY?? Jak się nie gną to spoko bo ja latem będe na nich śmigał i sie martwie co będzie jak je założe :/
Eagle napisał(a):na allegro był kiedyś czarny TS -50mm ale na naszych drogach to chyba mija sie z celem chyba że ktoś lubi częste wymiany miski olejowej. W moim TDI juz teraz jest nisko a co dopiero gdybym go jeszcze posadził o 50mm
Masz jakies foty jak sie na takim zawiasie Leo prezentuje?dom napisał(a):mam sprężyny kw 50/40 i polecam wszystkim bo jazda jest niezła a i wygląda rewelacyjnie.
dom napisał(a):Słuchajcie mam taką prośbę o pare wskazówek co do stalowej osłony i jej zamontowania. Kupiłem pare dni temu taka a teraz czekam na mocowania i nie wiem jak sie zabrac do roboty bo na forum widziałem link do zdjęc ale tam pół auta było rozebrane. mam nadzieje ze obejdzie sie bez zdejmowania zderzaka noi nie wiem jak te tulejki przymocowac do podłużnicy.moze juz ktos przez to przechodził.bede wdzięczny za wskazówki
dom napisał(a):Słuchajcie mam taką prośbę o pare wskazówek co do stalowej osłony i jej zamontowania. Kupiłem pare dni temu taka a teraz czekam na mocowania i nie wiem jak sie zabrac do roboty bo na forum widziałem link do zdjęc ale tam pół auta było rozebrane. mam nadzieje ze obejdzie sie bez zdejmowania zderzaka noi nie wiem jak te tulejki przymocowac do podłużnicy.moze juz ktos przez to przechodził.bede wdzięczny za wskazówki
dom napisał(a):Dzięki wielkie, bede kombinował. Jeszcze jedno pytanko, mianowicie czy w podłużnicach były miejsca zeby sie wkrecic czy wierciłeś dziury??
jaro4444 napisał(a):Nie chcę zakładać nowego wątku, a mam pytanie co do zawieszeń w Leonach. Chcę w niedługim czasie wymienić w Leonie 1,9 TDI ALH Spirit z 2003 r. silentblocki przednich wahaczy i tylnej belki. Usłyszałem w serwisie, ze można na przód dać silenbloki od Cupry (pełne) i są one o wiele trwalsze od seryjnych. Czy tak jest rzeczywiscie i czy pasuja one do moich wahaczy?
Napewno belka tylna w ARL-u jest szersza niz w 1.6 to sprawdzone empirycznie
Tomi napisał(a):przod tez jest szerszy bo przeciez zderzaki i progi w ts'ie i cuprze sa szersze
Napewno belka tylna w ARL-u jest szersza niz w 1.6 to sprawdzone empirycznie
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości