Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Spadający pedał hamulca to normalne zjawisko:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.p ... 7&start=60
AdamTower napisał(a):Spadający pedał hamulca to normalne zjawisko:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.p ... 7&start=60
jak wpadnie 1-2cm to faktycznie normalnie, u mnie niestety wpada powoli, ale prawie do końca.![]()
Dla porównania u Asgaarda i Dano leona nie wpadał tak mocno![]()
jak go podpompuje i trzymam to wpada coraz glębiej, wolno, ale wpada.
MenIB napisał(a):Jezeli wymieniales plyn hamulcowy to taki efekt bedziesz mial przez jakies 2 - 3 tygodnie , potem przejdzie
MenIB napisał(a):Mozna zrobic taki test , jak wcisniesz pedal mocno przy wylaczonym silniku to powinien stac i nie wpadac - to dobrze .
MenIB napisał(a):Jak wlaczysz silnik to moze wolno wpadac ale jak podpompujesz to wzrosnie i robi sie gumowaty
MenIB napisał(a):Taki efekt daje plyn hamulcowy albo zapowietrzenie ktoregos z kol badz zapowietrzenie pompy ABS. Rozumiem ze odpowietrzenie ukladu bylo zgodne z procedura odpow. ABSu w odpowiedniej kolejnosci i odpowiednia ilosc razy.
AdamTower napisał(a):Czy zła kolejność odpowietrzenia może mieć wpływ na to, że pedał wpada praktycznie do podłogi na odpalonym silniku ?
Wiesz co , jak wyeliminujesz zapowietrzenie ukladu to mozna dopiero podejrzewac pompe. Mam komplet pompe ham , serwo i pompe ABS , a dokladnie kolega Yankee z Lodzi bo mu zostalo jak mu zakladalem ESP , niestety wyjechal teraz na urlop , jak poczekasz chwile to mysle ze sprawdzony komplet z 2005r bedziesz mial za 250zl. No chyba ze moze ESP
16czarny16 napisał(a):Witam. Czy mógłby ktoś podać kolejność i procedurę odpowietrzenia hamulców w Leonie 1? 2003 rok z ABS.
MenIB napisał(a):ODPOWIETRZANIE: (nazwa kolo - chodzi o zaworek odpowietrzajacy cylinderka)
1. oba przednie kola jednoczesnie
2. oba tylne kola jednoczesnie
3. lewe przednie
4. prawe przednie
5. lewe tylne
6. prawe tylne
przejechac sie TAK BY ZADZIALAL ABS i sprawdzic ponownie punkty 3 - 6
wszystkie czynnosci z PRZEKRECONYM KLUCZYKIEM W STACYJCE
16czarny16 napisał(a):Nie wiem do kogo to pytanie ale ja pytałem poważnie,
16czarny16 napisał(a):czy ten kluczyk w stacyjce ma byc w pozycji zapłon czy auto ma być odpalone?
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości