Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
mm.max napisał(a)::x Panowie ..... właśnie 20 minut temu wróciłem z montażu takiej osłonki w swoim leonku - tragedia - to jest robione na wzór osłony oryginalnej podkreślam na wzór osłony nic nie pasuje wszystko trzeba przerabiać (otwory, mocowania itp) ale warto choć nie wiem czy moja osłona zimę przeżyje bo jest tak napręzona że jak w coś walnę zimą to się chyba sama odpręży.
Ale i tak uważam że warto bo w zimę syfu i śniegu będziecie mieli na całym silniku a np. sprężarkę od klimy będzie trzeba kupić po uszkodzeniu związanym z zanieczyszczeniami i solą a to trochę będzie bolało na kieszeni.
Ja za komplet swoich osłon boczne 2 szt. i środkowa zapłaciłem ok. 110zł (nie na allegro łącznie z przesyłką - postaram się na poniedziałek namiary zdobyć) plus do tego trzeba doliczyć dobre śruby do mocowania i takie blaszki do mocowania osłon bocznych ok. 13zł
przemas napisał(a):http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=33763524
tu jest topic z linkiem do producenta.Zastanawiam się czy by nie spróbować na razie z czyms takim bo moja orginalna jset juz bardzo pociachana.
pozdrawiam
PAWEL20VT4 napisał(a):Powiem tak, pozadna osłona z blachy to skarb moja to już tyle razy uratowała mi silnik że już trudno zliczyć, ale to polskie drogiTo naprawdę dobra inwestycja.
bacardi napisał(a):Male odgrzenie kotleta...
Czy ktos zakladal pelna oslone do 1.6? Ma pelnic raczej tylko role oslony przed blotem i sola, wiec wystarczy mi zwykly plastik z podrobek na allegro. Tylko to co mnei martwi, to ze wszystkie pelne sa podawane jako do TDi, a do benzynki sa tylko krotkie... troche sie boje czy do mojego silnika wogole bedzie pasowac taka typowa pelna oslona od TDi?
Grisza'Men napisał(a): Zastanawiam się i chyba jednak się skuszę na ofertę firmy MROV, dałem linka na A3 Club
oraz jest dosyć szeroko poruszany temat na OCP /octavia club polska/ -
dla nie których 3mm za mało ale powiem Ci szczerze do normalnej jazdy wystarczy i tym
bardziej do silników benzynowych w tym 1.6![]()
a oto link: http://tiny.pl/7n3c
Jazwes napisał(a):Moim zdaniem bardzo ciekawa propozycja jest w linku, który dał Grisza'Men, wygląda to całkiem porządnie, jedynie martwi mnie to , że na pierwszy rzut oka wygląda ta osłona, jakby była mocowana do fabrycznych plastikowych osłon bocznych, ale może się mylę, trzeba by zadzwonić do gościa, i podpytać o szczegóły, może przy większym zamówieniu byłby jakiś rabacik...
Macek napisał(a):"...jesli chodzi o cene zestawu, wynosi ona 349zł plus ew. koszty przesyłki, plus minus 40-45zł"
Macek napisał(a):Pisałem z Dariuszem Marciszem i koszty wychodzą:
"...jesli chodzi o cene zestawu, wynosi ona 349zł plus ew. koszty przesyłki, plus minus 40-45zł"
bacardi napisał(a):troche mnie zmartwilesja mam eibacha -30 i o ile przy normalnej jezdzie nie ma problemow, to juz przy jezdzie zima po zlodzonych koleinach lub ostatnio na moim rozkopanym osiedlu potrafie przetrzec spodem, wiec moze faktycznie lepiej by bylo zainwestowac w cos lepszego
Plytka ktora podales wyglada calkiem ladnie i jak do 1.6 to mysle ze powinna chyba styknac, tylko nigdzie nie widze ceny... Czy masz moze jakies dodatkowe informacje ile to kosztuje??
Streat napisał(a):Seryjnie w TDI masz plastikowa oslone pod silnikiem przeciez.
biloowa napisał(a):Jeżeli jest to cena za kompletną osłone to ja byłbym zainteresowany.
bacardi napisał(a):i jak, czy ktos juz moze kupil i zamontowal ta plyte mrov'a do benzynki? bo zima powoli sie zbliza i coraz bardziej sie nad nia zastanawiam :]
markos01 napisał(a):Sorry, ze odgrzeje, ale niemoge sie doszukac zadnego linku do firmy, ktora robi oslony pod silnik. Pamietam, ze kiedys bylo...
markos01 napisał(a):Ps.: Grisza'Men , jak wyglada sprawa z ta plytka MROVa, ktora zapodales?
Grisza'Men napisał(a):tylko na opłatach przesyłkowych można urwać
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości