Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Aura - Adapter (kaseta) - zrywanie dźwięku

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Aura - Adapter (kaseta) - zrywanie dźwięku

Postprzez kevin » 8 marca 2013, 19:21

Witam.

Posiadam kasetę, którą mogę podłączyć do telefonu, MP3, (itp. urządzeń) i w konsekwencji słyszeć melodie w głośnikach samochodowych.
Problem polega na tym, że po włożeniu kasety do radia cały czas próbuje mi tą kasę przeładować? (dźwięk jest podobny do tego jak wysuwa się kasetę) - na wyświetlaczu wyświetla napisy "TAPE ON" & "TAPE DOWN" (piszę z pamięci, końcówka to była w stylu ON oraz DOWN) - dwa teksty wyświetlały się na przemian.

I ostatecznie wyglądało to tak: po włożeniu wyświetlały się na przemian w/w napisy i gdy tylko pojawił się napis "TAPE ON" to na chwilę wrócił dźwięk i zaraz "TAPE DOWN" i słyszałem ponownie dźwięk z radia FM. Zmiany dokonywały się szybko więc tam ledwo co można było usłyszeć cokolwiek.

Włożyłem zwykłą kasetę i o dziwo normalnie działa. Wróciłem teraz do domu zwykła kaseta na walkmenie działa dobrze - kaseta (adapter) również działa dobrze! Co może być przyczyną takiego problemu, że po włożeniu kasety (adaptera) ciągle próbuje mi tą kasetę przeładować, przewinąć? - nie wiem jak to nazwać...
Seat Leon - 2004r. - 90 KM TDI - DIESEL
kevin
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Reklama

Re: Aura - Adapter (kaseta) - zrywanie dźwięku

Postprzez Tracer2 » 8 marca 2013, 19:31

Widać symuluje ją nie do końca dobrze, i odtwarzacz nie da sie oszukać.
Leon II 1,6 CAYC 147 KM by Vtec, prowadzi WAZE i AM XL 6.25 , VW Caddy SDI 1,9 KAT
Tracer2
FR
FR

Region: mazowieckie
Auto: Leon II TDI
Silnik: CDLD 2.0

Re: Aura - Adapter (kaseta) - zrywanie dźwięku

Postprzez kevin » 8 marca 2013, 19:52

Tylko co w takiej sytuacji można zrobić - Istnieje jakieś rozwiązanie, prócz kupna nowego radia/adaptera ;-)
Seat Leon - 2004r. - 90 KM TDI - DIESEL
kevin
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja