Witam.
Posiadam kasetę, którą mogę podłączyć do telefonu, MP3, (itp. urządzeń) i w konsekwencji słyszeć melodie w głośnikach samochodowych.
Problem polega na tym, że po włożeniu kasety do radia cały czas próbuje mi tą kasę przeładować? (dźwięk jest podobny do tego jak wysuwa się kasetę) - na wyświetlaczu wyświetla napisy "TAPE ON" & "TAPE DOWN" (piszę z pamięci, końcówka to była w stylu ON oraz DOWN) - dwa teksty wyświetlały się na przemian.
I ostatecznie wyglądało to tak: po włożeniu wyświetlały się na przemian w/w napisy i gdy tylko pojawił się napis "TAPE ON" to na chwilę wrócił dźwięk i zaraz "TAPE DOWN" i słyszałem ponownie dźwięk z radia FM. Zmiany dokonywały się szybko więc tam ledwo co można było usłyszeć cokolwiek.
Włożyłem zwykłą kasetę i o dziwo normalnie działa. Wróciłem teraz do domu zwykła kaseta na walkmenie działa dobrze - kaseta (adapter) również działa dobrze! Co może być przyczyną takiego problemu, że po włożeniu kasety (adaptera) ciągle próbuje mi tą kasetę przeładować, przewinąć? - nie wiem jak to nazwać...