Reklama

Aktualizacja forum Przygotowujemy się do aktualizacji forum. Więcej informacji w tym wątku.

Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Tracer2 » 22 listopada 2017, 15:41

Tak mnie właśnie podkusiło zainstalować takie radyjko firmy A-sure,w moim czarnym Leonie 1M.

Nie palę , to i zrezygnowałem z popielniczki, ale chyba jednak gniazdo zapalniczki gdzieś będę musiał domontować :-)

Obrazek

Radio ma oczywiście radio , DVD, wyjście na kamerę cofania, GPS z mapa I-GO, WiFi, Smart Linka i możliwość
instalowania aplikacji Androida ;) ect.

Projekt w toku.....


Dobra to zdjęcie jest OK W Golfie VI zastosowany byłby CAN BUS dekoder , a w Leonie trza go było odłączyć.

Ta wiązka jest dobra i ma żeńskie złącze pod radio pasujące do wiązki Leona

Obrazek

Edytowane
desmo


-- 22 lis 2017, o 16:41 --

W końcu dziś przyszedł czas na demontaż starego poczciwego Pioneera
Obrazek
Teraz trzeba się uporać z cięgłami od klimatyzacji , które nieżle prężą
Obrazek
Ale warto było. Mnie tam się efekt podoba w porównaniu do tego co było ;) i teraz będę testował.
Możliwe że ten panel środkowy zrobię jeszcze raz bo w ferworze walki troche mi sie porysował :(
Całość jeszcze wymaga nieco zabiegów dopasowujących ale pogoda nie sprzyja a w garażu ciasno
Obrazek
Pewnie jedyny taki Leon w PL ;) ;)

Więcej na temat funkcji radyjka tu ;
https://pl.aliexpress.com/store/product ... 01190.html
Power by ASV było 110KM jest 138 KM by mła, altek Bosch 12V/140A, prowadzi WAZE i AM XL 6.24, założyłem tempomat .
!!!Bardzo dziękuję Kol. Axee za pomoc przy montażu MFA !!! MOJE RADIO viewtopic.php?f=19&t=62714 :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Tracer2
TopSport
TopSport
 
Posty: 1312
Dołączył(a): 4 lutego 2011, 05:40
Lokalizacja: W-wa
Auto: Leon I TDI
Silnik: ASV 1.9

Reklama

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez desmo » 23 listopada 2017, 06:59

Gratulacje, bardzo fajny pomysł i szacun za prace włożoną w tą zmianę :brawo: :mrgreen:
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
desmo
Moderator LC Team
Moderator LC Team
 
Posty: 943
Dołączył(a): 5 września 2016, 16:10
Lokalizacja: Poznań
Region: wielkopolskie
Auto: Leon 1P FR
Silnik: BMN 2.0

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez damianos89 » 23 listopada 2017, 21:00

Też bym chciał mieć tak zrobione :)
Leon Torro 2006
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
damianos89
Sport
Sport
 
Posty: 323
Dołączył(a): 13 listopada 2009, 17:03
Lokalizacja: Białystok
Auto: Leon 1M 2006 AXR+
Silnik: TDI pompowtryski PD

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez ballu » 23 listopada 2017, 22:51

Zrobiłem podobny myk u siebie... Tobie wyszło bardzo ładnie:P w wolnej chwili wrzucę też zdjęcia. Pytanie jak się android spisuje? i czy w radiu są kabelki od rezystancyjnego sterowania z kierownicy np??
Zobacz Profil
ballu
Stella
Stella
 
Posty: 27
Dołączył(a): 10 października 2015, 22:48
Auto: Seat Leon
Silnik: ARL 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Tracer2 » 26 listopada 2017, 18:09

desmo napisał(a):Gratulacje, bardzo fajny pomysł i szacun za prace włożoną w tą zmianę :brawo: :mrgreen:

Dziękuję :-D
Android jest w fazie testów. Na razie ogarnąłem radio, i nawigację , bo mi gada o przekroczeniu prędkości.
Dziś spróbuje aplikacji Smart Link bo cel był taki, żeby Janosik albo Waze chodziło na ekranie :)
Też myślałem o tym sterowaniu rezystancyjnym ale chyba go nie ma , no chyba ze ktos wymyśli taką apke
pod Androida. Fabrycznie radio jest przygotowane pod Can Busa, którego odłączyłem bo w moim Leonie to chyba jest jakiś szczątkowy
pomiędzy silniczkami drzwi, a modułem komfortu.
Widziałem ten wątek o kierownicy pod CAN i może jak by nie usuwać tej elektroniki z niej, to by można zgrać ją z apką kierownicy w radiu bo taka jest. Ale musi byc CAN. Następny temat...... 8)
Można nawet klimą sterować , ale ze wzgledu na awaryjność silniczków sterowania klapami ja tam wolę manualną.
Jeden kłopot mniej. :-)
Obrazek

-- 26 lis 2017, o 19:09 --

Starszy model ale zasada przełączania w I-Go z mil na kilometry identyczna
https://www.youtube.com/watch?v=uF66_ZLqqtM
Power by ASV było 110KM jest 138 KM by mła, altek Bosch 12V/140A, prowadzi WAZE i AM XL 6.24, założyłem tempomat .
!!!Bardzo dziękuję Kol. Axee za pomoc przy montażu MFA !!! MOJE RADIO viewtopic.php?f=19&t=62714 :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Tracer2
TopSport
TopSport
 
Posty: 1312
Dołączył(a): 4 lutego 2011, 05:40
Lokalizacja: W-wa
Auto: Leon I TDI
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez LewyGwint » 27 listopada 2017, 21:15

Panowie - podłączę się do tematu, czy zmiana kosza z 1din na 2din to plug&play bez żadnych przeróbek?? Czy panel climatronic normalnie pasuje? Bo jak patrzę na to:
Obrazek
To mam pewne wątpliwości.
Zobacz Profil
LewyGwint
Stella +
Stella +
 
Posty: 68
Dołączył(a): 21 maja 2017, 16:13
Auto: Leon 1M
Silnik: benzyna 1.6 16V

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Tracer2 » 12 grudnia 2017, 06:06

W tą ramkę wchodzi oryginalne radio z nawigacją Seata. Rozmiar jest większy niż 2DIN tak że takie radio normalne 2DIN wymagało by wokół ramki , której nikt nie robi. Dlatego mój wybór padł na w/w bo po co mieć mały wyświetlacz z 2DIN jak można mieć 7cali 8)
Przerobiłem tę ramkę która była przy klimie manualnej.

-- 12 gru 2017, o 07:06 --

Do radia podłączyłem router ZTE MF 65M po USB żeby się ładował, a z radiem łączy sie po WiFi. Aplikacja Waze dostaje w ten sposób połączenie z siecią i pokazuje mi korki w okolicy. I o to mi głównie chodziło. Jak sobie z auta wysiadam na dłużej to tylko router muszę wyłączyć.
Power by ASV było 110KM jest 138 KM by mła, altek Bosch 12V/140A, prowadzi WAZE i AM XL 6.24, założyłem tempomat .
!!!Bardzo dziękuję Kol. Axee za pomoc przy montażu MFA !!! MOJE RADIO viewtopic.php?f=19&t=62714 :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Tracer2
TopSport
TopSport
 
Posty: 1312
Dołączył(a): 4 lutego 2011, 05:40
Lokalizacja: W-wa
Auto: Leon I TDI
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Martinus1985 » 12 grudnia 2017, 08:23

Zakładając takie radio trzeba zmieniać tunel i kosz pod 2 Din ??
Czy wystarczy tylko ramkę kupić pod 2 Din ??
Obrazek
Było 113,7 KM chwilowo 147,4 a obecnie 200,6 KM by TuneUp na BRD,Fmic i jest zapał na GTB...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Martinus1985
TopSport
TopSport
 
Posty: 1349
Dołączył(a): 17 lipca 2011, 08:36
Lokalizacja: Kujawsko
Auto: Leon Sport
Silnik: AHF 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Deacon » 12 grudnia 2017, 12:02

Trzeba zmieniać całą konsolę środkową i kosz. Tunel środkowy może zostać stary ale wtedy nie mamy popielniczki. Chyba, że rezasz starą konsolę i wycinasz w środku plastiki ale roboty jest kupa :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Deacon
Stella +
Stella +
 
Posty: 65
Dołączył(a): 23 czerwca 2017, 16:52
Lokalizacja: Śląsk
Auto: Leon 1M
Silnik: APP 1.8

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Martinus1985 » 12 grudnia 2017, 23:05

U to lipa że trzeba cały kosz wymienić . A ceny oszalały ...
Obrazek
Było 113,7 KM chwilowo 147,4 a obecnie 200,6 KM by TuneUp na BRD,Fmic i jest zapał na GTB...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Martinus1985
TopSport
TopSport
 
Posty: 1349
Dołączył(a): 17 lipca 2011, 08:36
Lokalizacja: Kujawsko
Auto: Leon Sport
Silnik: AHF 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Tracer2 » 28 grudnia 2017, 17:48

Nic nie trzeba zmienieć . :!: :!: Ramka 2DIN jest NIEPOTRZEBNA :!: :!:
W moim przypadku dokupiłem tylko ramkę do radia do Golfa VI a resztę można wyciąć z istniejącej do klimy manualnej. Wykorzystuje się górna część do włączników i podstawki na napoje....
oraz docina się cześć kryjącą gałki regulacji i przełączniki od wentylatora i klimy..
Popielniczki na razie nie ma. Może coś dobiorę ale na razie nie mam pomysłu.
Konsola środkowa (kosz?) też jest istniejąca tylko docięta odpowiednio tak , żeby przepleść linki i umieścić radio z pudełkiem 2DIN , które kryje się za 7 calowym wyświetlaczem w miejsce 1 DIN

-- 28 gru 2017, o 18:48 --

Wreszcie zalogowałem sie na Janosiku i będę testował,
a błąd był prozaiczny bo hasło trzeba "odptaszkować" a nie tylko wpisać,
i dopiero wtedy zalogować. I poszło.
Power by ASV było 110KM jest 138 KM by mła, altek Bosch 12V/140A, prowadzi WAZE i AM XL 6.24, założyłem tempomat .
!!!Bardzo dziękuję Kol. Axee za pomoc przy montażu MFA !!! MOJE RADIO viewtopic.php?f=19&t=62714 :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Tracer2
TopSport
TopSport
 
Posty: 1312
Dołączył(a): 4 lutego 2011, 05:40
Lokalizacja: W-wa
Auto: Leon I TDI
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Martinus1985 » 28 grudnia 2017, 20:33

No i pięknie
Obrazek
Było 113,7 KM chwilowo 147,4 a obecnie 200,6 KM by TuneUp na BRD,Fmic i jest zapał na GTB...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Martinus1985
TopSport
TopSport
 
Posty: 1349
Dołączył(a): 17 lipca 2011, 08:36
Lokalizacja: Kujawsko
Auto: Leon Sport
Silnik: AHF 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Tracer2 » 28 grudnia 2017, 22:05

Router ZTE zamieniłem na Modem Media-Tech MOBILE 3G WIFI ROUTER MT4220 do znalezienia na Allegro.
Power by ASV było 110KM jest 138 KM by mła, altek Bosch 12V/140A, prowadzi WAZE i AM XL 6.24, założyłem tempomat .
!!!Bardzo dziękuję Kol. Axee za pomoc przy montażu MFA !!! MOJE RADIO viewtopic.php?f=19&t=62714 :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Tracer2
TopSport
TopSport
 
Posty: 1312
Dołączył(a): 4 lutego 2011, 05:40
Lokalizacja: W-wa
Auto: Leon I TDI
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Martinus1985 » 28 grudnia 2017, 23:53

Tracer2 napisał(a):Router ZTE zamieniłem na Modem Media-Tech MOBILE 3G WIFI ROUTER MT4220 do znalezienia na Allegro.

Co dała ta zmiana ?
Obrazek
Było 113,7 KM chwilowo 147,4 a obecnie 200,6 KM by TuneUp na BRD,Fmic i jest zapał na GTB...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Martinus1985
TopSport
TopSport
 
Posty: 1349
Dołączył(a): 17 lipca 2011, 08:36
Lokalizacja: Kujawsko
Auto: Leon Sport
Silnik: AHF 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Tracer2 » 29 grudnia 2017, 04:48

W routerze miałem włączone usypianie i ładował się z portu USB w radiu. Czasem z jakiś powodów , których nie zdążyłem ustalić internet się zawieszał. Teraz nie ma takiego problemu. Zresztą na Allegro są takie modemy z wifi pod chinskie radia za wiecej niż 200 PLN :shock:
a i na stronach tych radyjek proponują dokupienie takich modemów chyba za 80$. Nie trzeba, to działa. Do tego 9GB z Nju za 9 PLN/m-c
i chulaj dusza na WAZE lub Janosiku(test :wink: ) Bez tego 50 PLN na prepaidzie zjadło mi w 2 dni.
Power by ASV było 110KM jest 138 KM by mła, altek Bosch 12V/140A, prowadzi WAZE i AM XL 6.24, założyłem tempomat .
!!!Bardzo dziękuję Kol. Axee za pomoc przy montażu MFA !!! MOJE RADIO viewtopic.php?f=19&t=62714 :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Tracer2
TopSport
TopSport
 
Posty: 1312
Dołączył(a): 4 lutego 2011, 05:40
Lokalizacja: W-wa
Auto: Leon I TDI
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Martinus1985 » 29 grudnia 2017, 09:42

To testuj kolego.
Teraz jeszcze rozkminic kwestie zdarzeń na drodze (korki,wypadki) online w nawi.
Obrazek
Było 113,7 KM chwilowo 147,4 a obecnie 200,6 KM by TuneUp na BRD,Fmic i jest zapał na GTB...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Martinus1985
TopSport
TopSport
 
Posty: 1349
Dołączył(a): 17 lipca 2011, 08:36
Lokalizacja: Kujawsko
Auto: Leon Sport
Silnik: AHF 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Tracer2 » 2 stycznia 2018, 12:10

https://www.youtube.com/watch?v=f6HCjPmIGzo
Nie potrzeba instalować żadnych aplikacji tylko przy pomocy tego myku i kabla można zawartość
ekranu smartfona wyswietlić na ekranie w/w radia. Nawet raz mi się udało ;)
Power by ASV było 110KM jest 138 KM by mła, altek Bosch 12V/140A, prowadzi WAZE i AM XL 6.24, założyłem tempomat .
!!!Bardzo dziękuję Kol. Axee za pomoc przy montażu MFA !!! MOJE RADIO viewtopic.php?f=19&t=62714 :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Tracer2
TopSport
TopSport
 
Posty: 1312
Dołączył(a): 4 lutego 2011, 05:40
Lokalizacja: W-wa
Auto: Leon I TDI
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Maras2003 » 19 stycznia 2018, 22:18

Jak mam 2 dina to co zrobić ? Kupić ramkę od Golfa VI i jakoś ożenić z ori 1 din ?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Maras2003
TopSport
TopSport
 
Posty: 1022
Dołączył(a): 11 listopada 2012, 13:40
Auto: Leon Sport
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Tracer2 » 28 stycznia 2018, 10:44

Kupić ramkę od Golfa. Zdjąć przednią ramkę maskującą i przymierzyć. Tak czy siak sterowanie klimy trzeba obniżyć i pozbyć się popielniczki. Chyba nie warto psuć ramki 2 DIN tylko dokupić 1 DIN i wykorzystać środkową i dolną część.
Power by ASV było 110KM jest 138 KM by mła, altek Bosch 12V/140A, prowadzi WAZE i AM XL 6.24, założyłem tempomat .
!!!Bardzo dziękuję Kol. Axee za pomoc przy montażu MFA !!! MOJE RADIO viewtopic.php?f=19&t=62714 :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Tracer2
TopSport
TopSport
 
Posty: 1312
Dołączył(a): 4 lutego 2011, 05:40
Lokalizacja: W-wa
Auto: Leon I TDI
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Maras2003 » 28 stycznia 2018, 12:13

Aż tyle zachodu ? Popielniczkę i tak mam na dole, w tunelu, mam cały ori zestaw 2din.
Chyba że zdecyduje się na model stricte 2din który podejdzie plugnplay... :roll:
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Maras2003
TopSport
TopSport
 
Posty: 1022
Dołączył(a): 11 listopada 2012, 13:40
Auto: Leon Sport
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Martinus1985 » 28 stycznia 2018, 14:14

Chyba warto porobić z 1din chociażby za sprawą dużo większego wyświetlacza radia :)
Obrazek
Było 113,7 KM chwilowo 147,4 a obecnie 200,6 KM by TuneUp na BRD,Fmic i jest zapał na GTB...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Martinus1985
TopSport
TopSport
 
Posty: 1349
Dołączył(a): 17 lipca 2011, 08:36
Lokalizacja: Kujawsko
Auto: Leon Sport
Silnik: AHF 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez ballu » 28 stycznia 2018, 23:12

Jak ktoś ma problemy z taka przeróbką wpadajcie do nas do KRK - zrobimy, że będzie wyglądać jak z fabryki - przepraszam lepiej;p
Jutro mogę wrzucić kilka zdjęć jak to wygląda w Seaciku:)
Zobacz Profil
ballu
Stella
Stella
 
Posty: 27
Dołączył(a): 10 października 2015, 22:48
Auto: Seat Leon
Silnik: ARL 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Martinus1985 » 29 stycznia 2018, 00:06

ballu napisał(a):Jak ktoś ma problemy z taka przeróbką wpadajcie do nas do KRK - zrobimy, że będzie wyglądać jak z fabryki - przepraszam lepiej;p
Jutro mogę wrzucić kilka zdjęć jak to wygląda w Seaciku:)

Wrzucaj chętnie zobaczę jak ogarniacie temat.
Obrazek
Było 113,7 KM chwilowo 147,4 a obecnie 200,6 KM by TuneUp na BRD,Fmic i jest zapał na GTB...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Martinus1985
TopSport
TopSport
 
Posty: 1349
Dołączył(a): 17 lipca 2011, 08:36
Lokalizacja: Kujawsko
Auto: Leon Sport
Silnik: AHF 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez bledow » 29 stycznia 2018, 15:19

ballu napisał(a):Jak ktoś ma problemy z taka przeróbką wpadajcie do nas do KRK - zrobimy, że będzie wyglądać jak z fabryki - przepraszam lepiej;p
Jutro mogę wrzucić kilka zdjęć jak to wygląda w Seaciku:)
Do nas, czyli macie jakąś firmę ??
j**łem to j**łem, nie ma co drążyć :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
bledow
LeonClub Team
LeonClub Team
 
Posty: 1329
Dołączył(a): 25 maja 2010, 18:11
Lokalizacja: ślask
Auto: ulep +++
Silnik: ARL 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez ballu » 29 stycznia 2018, 22:04

Na początku sytuacja wyglądała tak:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Standardowy tunel środkowy z radiem Pioneer z wysuwanym panelem.
Grało bardzo ładnie, fajnie się wysuwało ale zasłaniało kratki i wyglądało jak wyglądało - Kwadratowo:)

-- 29 stycznia 2018, 23:04 --

Pomysł był taki żeby zrobić coś co będzie dobrze wyglądać i dobrze grać.
W 2016 zostało wszystko przerobione.
Konsola środkowa musiała zostać pocięta, żeby klimatronik przesunąć w miejsce popielniczki i zrobić miejsce na 2 din.

Powstała ramka specjalnie pod radio jak poniżej:
Obrazek
Obrazek

Po zmontowaniu wszystkiego w całość wygląda następująco:

Obrazek
Obrazek

Pomysł i część wykonania mojego.
Ramka spawana przez mojego kolegę - odpowiadając na pytanie - ma Firmę:)
Zobacz Profil
ballu
Stella
Stella
 
Posty: 27
Dołączył(a): 10 października 2015, 22:48
Auto: Seat Leon
Silnik: ARL 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Tracer2 » 29 stycznia 2018, 23:07

Brawo. Rzeczywiście bardzo ładne wykonanie :brawo:
Power by ASV było 110KM jest 138 KM by mła, altek Bosch 12V/140A, prowadzi WAZE i AM XL 6.24, założyłem tempomat .
!!!Bardzo dziękuję Kol. Axee za pomoc przy montażu MFA !!! MOJE RADIO viewtopic.php?f=19&t=62714 :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Tracer2
TopSport
TopSport
 
Posty: 1312
Dołączył(a): 4 lutego 2011, 05:40
Lokalizacja: W-wa
Auto: Leon I TDI
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Martinus1985 » 30 stycznia 2018, 00:41

Tak ładnie. Ale nie w tych pieniążkach . A mam na myśli samą ramkę.
Obrazek
Było 113,7 KM chwilowo 147,4 a obecnie 200,6 KM by TuneUp na BRD,Fmic i jest zapał na GTB...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Martinus1985
TopSport
TopSport
 
Posty: 1349
Dołączył(a): 17 lipca 2011, 08:36
Lokalizacja: Kujawsko
Auto: Leon Sport
Silnik: AHF 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez adrianjanek19 » 30 stycznia 2018, 20:51

Ile taki mod kolego ciebie wyniósł?
Zobacz Profil
adrianjanek19
Stella +
Stella +
 
Posty: 78
Dołączył(a): 24 kwietnia 2013, 10:41
Lokalizacja: szydłowiec/ mazowieckie
Auto: leon
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez _carlos- » 9 lutego 2018, 13:36

Martinus1985 napisał(a):Tak ładnie. Ale nie w tych pieniążkach . A mam na myśli samą ramkę.


To ile za tą ramkę krzyczą?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
_carlos-
Sport
Sport
 
Posty: 758
Dołączył(a): 7 września 2011, 02:12
Lokalizacja: Zabrze
Auto: ALTEA + TOLEDO 1M2
Silnik: BMM 2.0

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Martinus1985 » 9 lutego 2018, 15:58

350zl i musisz wyslac konsole przerobiona na 2 din z radiem by dorobili.
Obrazek
Było 113,7 KM chwilowo 147,4 a obecnie 200,6 KM by TuneUp na BRD,Fmic i jest zapał na GTB...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Martinus1985
TopSport
TopSport
 
Posty: 1349
Dołączył(a): 17 lipca 2011, 08:36
Lokalizacja: Kujawsko
Auto: Leon Sport
Silnik: AHF 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez _carlos- » 9 lutego 2018, 19:26

:shock: :shock: :shock:
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
_carlos-
Sport
Sport
 
Posty: 758
Dołączył(a): 7 września 2011, 02:12
Lokalizacja: Zabrze
Auto: ALTEA + TOLEDO 1M2
Silnik: BMM 2.0

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez bledow » 9 lutego 2018, 23:11

Ballu tak zapytałem tylko o firmę bo mam też tam znajomego który takie cuda wyprawia w Krakowie ;) . Ramka wypas wykonana.
j**łem to j**łem, nie ma co drążyć :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
bledow
LeonClub Team
LeonClub Team
 
Posty: 1329
Dołączył(a): 25 maja 2010, 18:11
Lokalizacja: ślask
Auto: ulep +++
Silnik: ARL 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez ballu » 14 lutego 2018, 15:24

Bledow - ramka zrobiona u kolegi Radka - znasz?
Zobacz Profil
ballu
Stella
Stella
 
Posty: 27
Dołączył(a): 10 października 2015, 22:48
Auto: Seat Leon
Silnik: ARL 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Tracer2 » 20 lutego 2018, 12:28

:!: EUREKA :!:
W menu funkcji radia jest pozycja, w której pod klawisz NAVI w lewym rzędzie obok ekranu można przypisać aplikacje :-D
Miałem fabrycznie przypisane I-go.
Teraz zamieniłem I-go na WAZE i teraz jest OK.
Jak się pojawia komunikat głosowy to radio jest sciszane i nie wyłącza się, orzez co nie muszę juz bawić się
w przyciskanie klawisza radio, potem MENU i ikonka WAZE, choć doszedłem już do perfekcji
Tak samo jak sie zapewnie pod ten klawisz zapisze AM lub Janosika to da sie spoko nawigować z komunikatami skręć w l lub p :-D
Power by ASV było 110KM jest 138 KM by mła, altek Bosch 12V/140A, prowadzi WAZE i AM XL 6.24, założyłem tempomat .
!!!Bardzo dziękuję Kol. Axee za pomoc przy montażu MFA !!! MOJE RADIO viewtopic.php?f=19&t=62714 :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Tracer2
TopSport
TopSport
 
Posty: 1312
Dołączył(a): 4 lutego 2011, 05:40
Lokalizacja: W-wa
Auto: Leon I TDI
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez _carlos- » 20 lutego 2018, 17:09

:brawo: :brawo: :brawo:
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
_carlos-
Sport
Sport
 
Posty: 758
Dołączył(a): 7 września 2011, 02:12
Lokalizacja: Zabrze
Auto: ALTEA + TOLEDO 1M2
Silnik: BMM 2.0


Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość