Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[1M] Jakie radio do Leona 1M?

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Jakie radio do Leona 1M?

Postprzez sprajtz » 15 stycznia 2014, 20:58

Ze swojego doświadczenia, powiem, że nie wymieniałem okablowania w radiach - Alpine i Pioneer i normalnie pamięta ustawienia. Co do separatora, to oczywista sprawa, bo stacje odbiera bardzo marnie, jeżeli ktoś chce to mam na sprzedaż jeden w niskiej cenie, bo do Alpine nie pasował i musiałem dokupić inny.
Obrazek
sprajtz
Signo
Signo

Auto: Leon 1.9TDI
Silnik: ASV 1.9

Reklama

Postprzez Meku » 1 lutego 2014, 10:27

dziś zakupiłem Clariona CZ202ER
jestem zadowolony poniżej zdjęcie jak się to prezentuje.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fdbfb8847ac4b7a4.html
Meku
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Postprzez arknaw » 1 marca 2014, 15:43

arknaw
Stella +
Stella +

Auto: Leon

Postprzez peter174 » 1 marca 2014, 20:04

ja mam tę z pierwszego linku i przy nie fabrycznym radyjku jest wszystko ok
Podpis niezgodny z regulaminem /usunięto Admin
peter174
Sport
Sport

Auto: Toledo ASZ

Postprzez kuba_666 » 1 marca 2014, 20:53

Ja też mam tę pierwszą, montaż i efekt końcowy OK
kuba_666
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon 1M
Silnik: BCB 1.6

Postprzez Kamil90 » 10 marca 2014, 10:52

Panowie mam dylemat i potrzebuję pomocy, mianowicie:

obecnie mam radio Pioneer P88RS, z racji że nie jestem audiofilem pozbywam się go i w zamian chciałbym zamontować taki zestaw:
ori Aura CD
zmieniarka mp3 taka jak polecana w tym wątku http://allegro.pl/zmieniarka-mp3-usb-au ... 09850.html
w aurze zrobić wyjście na wzmacniacz
w bagażniku wzmacniacz i jakaś skrzynka basowa.

Jeżeli chodzi o głośniki to z przodu mam Hertz'a a z tyłu serię.

Teraz pytanie
Czy w/w zestaw jest możliwy do ogarnięcia - czy aura to wszystko udźwignie i jak z jakością dźwięku na tej zmieniarce ( tak jak pisałem audiofilem nie jestem jednak np jakoś dźwięku z transmitera FM jest dla mnie nie do zaakceptowania)

Jeżeli chodzi o wzmacniacz i skrzynie basową - to zależy mi aby ten bas był po prostu lepszy niż z głośników które mam obecnie no i oczywiście zależy mi na pozostawieniu wszystkich głośników - dlatego chcę przerobić w aurze wyjście na wzmacniacz - jaki zestaw do bagażnika polecicie? Może być używany ze względu na budżet.

Czy jednak cały plan bez sensu i lepiej kupić nie ori radio już z mp3 i wyjściem na USB? Do aury bardzo mnie przekonuje ori wygląd.
ARL+ 229@451 by GREGOR10.PL
Kamil90
Sport
Sport

Auto: Leon 1M
Silnik: TDI pompowtryski PD

Postprzez arknaw » 10 marca 2014, 12:58

nie wiem czy ci pomoże ta opinia ale też byłem tak nastawiony na Aure. kombinowałem z dorobieniem Aux-a, USB. Już prawie wszystko zrobiłem i uwaliłem ją w ostatnim momencie. Kupiłem Kenwooda KMM-257 i nie żałuję. Też zależało mi na wyglądzie org radia, idealnym wkomponowaniu w deskę, podświetleniu ale szczerze Aura to już przeżytek. Też nie jestem audiofilem, ale nie uważam żeby Kenwood grał gorzej od Aury (w moim odczuciu basy są nawet troszkę lepsze). Masz od razu wbudowane AUX, USB z napisami (w zmieniarce tylko track...) i wyjście na wzmacniacz. Moim zdanie nie warto wracać do Aury.
arknaw
Stella +
Stella +

Postprzez Kamil90 » 12 marca 2014, 23:52

Zasięgnąłem już trochę informacji i pewne decyzje podjęte.

Zestaw będzie wyglądał następująco:
Wzmak 4 kanałowy
Sub pasywny w bagażniku podłączony pod dwa kanały wzmaka (mostkowanie)
Radio
Przednie głośniki podpięte pod wzmak
Podstawowe wygłuszenie przednich furtek.

Teraz mam pytanie co myślicie o takim zestawie:
Wzmak:Crunch GPX1000.4
Sub: Rockford R1s410 25cm
Radio: Kenwood KMM120RY

Co o tym sądzicie? Co zmienić, co zostawić? Bardzo mile widziany nowy sprzęt - ze względu na FV oraz gwarancję. Jednak używanym również mogę się zainteresować.
Kamil90
Sport
Sport

Postprzez majstersztyk » 14 marca 2014, 18:26

Kamil90 teraz już lepiej zaczynasz kombinować. Wg mnie wzmak i radio ok(ja osobiście szukałbym coś z Bluetooth, ale to nie mus), ale nie jestem przekonany do suba. Będzie się tłukł, ale ja chyba poszukałbym lepszego i może trochę więcej w rms, bo wzmak uciągnie 250 na mostku. Pamiętaj by zastosować dobre kable, nie z marketu czy jakieś peiyingi, bo będzie duże rozczarowanie jak rozpakujesz i obierzesz.
Dołożyłbym do tego jakiś kondensator, bo robi dużą robotę. A przednie głośniki nie napisałeś jakie te hertze masz...
majstersztyk
Stella
Stella

Auto: 1P0
Silnik: BXE 1.9

Postprzez MrSiara » 15 marca 2014, 00:05

Sub dudnil? Sluchales tego glosnika?? Jesli chcesz uzupelnic pasmo przednich glosnikow o niskie tony to wcale nie musi byc mocny sub. Jaka ta robote kondensator robi? Po za tym ze to jest zbedny bajer?
Kamil90, Z tego co podales najslabszy jest wzmak szukalbym cos z uzywanych np Kenwood ps500F Phase RS4 itp
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez RafRoo » 15 marca 2014, 07:35

Ja może nie jestem jakimś audiofilem, ale mam swoje wymagania. Mój wybór padł na jednostkę 2Din F930BT firmy Pioneer.
http://www.pioneer.eu/pl/products/25/11 ... /zoom.html
Sprzęt użytkuje bez większych problemów już od ponad dwóch lat. Gra bardzo ładnie na seryjnych głośnikach,które jak pewnie wszyscy tu wiedzą są naprawdę bardzo dobre i doskonale zestrojone do wnętrza 1M.
Wracając do "Pionka" to muszę przyznać, ze naprawdę spełnia moje wszystkie wymagania, tzn. Nawigacja (wychodzą aktualizacje map), DVD, karta MicroSD, port UAX i USB, Bluetooth łączy się bez problemowo z każdym z moich tel. i już nie muszę gimnastykować se podczas jazdy, żeby z kimś pogadać...... W planach mam jeszcze monitory w tylnych zagłówkach dla moich dwóch małych pasażerów ;))
A i wyszła ostatnio jakaś aktualizacja o AHARadio tzn. jest aplikacja na Androidzie tel. ściąga dane, łączy się z radiem i słuchamy sobie w samochodzie np. angielskiego BBC (jak ktoś zatęskni za wyspą ;))
DIESEL kopci, DIESEL czadzi, DIESEL nigdy Cię nie zdradzi!
Obrazek
RafRoo
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: LEON
Silnik: ASZ 1.9

Postprzez majstersztyk » 15 marca 2014, 11:46

MrSiara napisał(a):Sub dudnil? Sluchales tego glosnika?? Jesli chcesz uzupelnic pasmo przednich glosnikow o niskie tony to wcale nie musi byc mocny sub. Jaka ta robote kondensator robi? Po za tym ze to jest zbedny bajer?
Kamil90, Z tego co podales najslabszy jest wzmak szukalbym cos z uzywanych np Kenwood ps500F Phase RS4 itp

Spokojnie, nie wiem co się tak ekscytujesz. Nie napisałem, że dudnił. Ty uzupełniasz tony niskie, a ja lubię mocne uderzenie żeby zatrzasnąć autem. A jak nie wiesz jaką robi robotę kondensator przy wzmacniaczu to Ci współczuję, nie jest zbędnym bajerem.

@RafRoo: nie każdy ma konsole 2 din.
majstersztyk
Stella
Stella

Postprzez MrSiara » 15 marca 2014, 23:00

majstersztyk, napisales ze bedzie sie tlukl wiec chyba nie wiesz o czym piszesz no ale nie bede sie spieral. Przy dobrej instalacji pradowej kondensator jest zbedny. On tylko ci zbiera napiecie ktore jest potrzebne przy duzym spadku napiecia i uwierz mi nie masz mi co wspolczuc bo akurat przechodzilem przez zajawke z kondensatorem. Teraz mam 3 wzmacnaicze na pokladzie i bez kondensatora i daje rade :)
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez Kamil90 » 16 marca 2014, 10:19

Ostatecznie wpadł taki zestaw:
Radio: KENWOOD KMM-120Y
Sub: Rockford Fosgate R1S412 w skrzyni MDF 22L
Wzmak: Crunch GPX 1000.4
Kable: HW Energetic CCA-48
oraz Pendrive Nano 16GB do radia jak źródło muzyki

Zamontowane w następujący sposób:
Przednie głośniki pod wzmak, mostek na suba, tył został pod radiem.

Powiem tak - z radia jestem mega zadowolony. Wreszcie pasuje kolorem podświetlenia do dechy w Leonie. Wcześniejszy P88RS miał białe podświetlenie. Super, że nie muszę zmieniać płyt, mam wszystko na pendrive 16GB oraz złącze aux. Co do reszty - tak jak mówiłem, audiofilem nie jestem i na prawdę powtórze - jestem mega zadowolony. Jest bas oraz nie słychać już skrzeczenia plastików tak jak przy poprzednim zestawie.
Wymieniłem sobie Pionka P88RS którego miałem po poprzednim właścicielu na taki zestaw dokładając śmieszną sumę.

Zostało jeszcze tylko wygłuszyć drzwi ale to już jak zrobi się ciepło. Dzięki wszystkim za podpowiedzi :piwo:
Kamil90
Sport
Sport

Postprzez majstersztyk » 16 marca 2014, 16:06

MrSiara napisał(a):majstersztyk, napisales ze bedzie sie tlukl wiec chyba nie wiesz o czym piszesz no ale nie bede sie spieral. Przy dobrej instalacji pradowej kondensator jest zbedny. On tylko ci zbiera napiecie ktore jest potrzebne przy duzym spadku napiecia i uwierz mi nie masz mi co wspolczuc bo akurat przechodzilem przez zajawke z kondensatorem. Teraz mam 3 wzmacnaicze na pokladzie i bez kondensatora i daje rade :)

To była metafora, chodziło mi dokładnie o uderzenie basu - a nie że dudni. Możesz mieć 3 wzmacniacze bez kondzia, nie oznacza to, że ktoś inny na jeden nie potrzebuje kondensatora. Mój znajomy ma grube kable(uwierz dobra instalacja) ale i tak na biegu jałowym przy dość mocno podkręconej głośności światła mu przygasały w rytm muzyki :P. Dołożył kondensator i spokój.
Tylko ma troszkę mocniejszy sub coś ponad 200 watt rms i z przodu 2 po 70watt rms.
majstersztyk
Stella
Stella

Postprzez MrSiara » 16 marca 2014, 22:24

To jesli mu przygasaja swiatla i mu pomogl kondek to chwala mu za to. Ja wiem ze nie raz kondensator nie pomaga a przyczyna migajacych swiatel jest jakis banalny blad przy instalacjii. Powiem Ci tak ja mam 2 suby i kazdy z nich ma po 500W RMS na przodzie mam woofery kenwooda kazdy po 60W RMS do tego sredniaki i tweetery ktore w sumie moga miec ok 100W i mi swiatla nie przygasaja. Nie ma sie co spierac bo to nie temat o tym
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez marusieczek » 1 kwietnia 2014, 11:22

Witam. Modele, które wymieniliście przekraczają moje możliwości budżetowe. W związku z tym prosiłbym o pomoc w dobraniu odpowiedniego (ze względu na jakość grania/wykonania, bezproblemowość w podłączaniu). Jeżeli ktoś korzysta z niżej wymienionego, prosiłbym o opinię w 3 zdaniach. Może inne opcje w granicach 0-200zł? Chodzi o to, że nie mam zamiaru wydać dużo pieniędzy, ale żeby dźwięki wydawane ze sprzętu były "przyjemne" :D.

http://allegro.pl/pioneer-mvh-160ui-rad ... 64507.html
http://allegro.pl/radio-samochodowe-jvc ... 59950.html
http://allegro.pl/sony-dsx-a30-usb-mp3- ... 15698.html

Z góry dziękuję!
marusieczek
Stella
Stella

Auto: seat leon
Silnik: TDI pompa VP

Postprzez rodzyn889 » 1 kwietnia 2014, 12:04

marusieczek napisał(a):Witam. Modele, które wymieniliście przekraczają moje możliwości budżetowe. W związku z tym prosiłbym o pomoc w dobraniu odpowiedniego (ze względu na jakość grania/wykonania, bezproblemowość w podłączaniu). Jeżeli ktoś korzysta z niżej wymienionego, prosiłbym o opinię w 3 zdaniach. Może inne opcje w granicach 0-200zł? Chodzi o to, że nie mam zamiaru wydać dużo pieniędzy, ale żeby dźwięki wydawane ze sprzętu były "przyjemne" :D.

http://allegro.pl/pioneer-mvh-160ui-rad ... 64507.html
http://allegro.pl/radio-samochodowe-jvc ... 59950.html
http://allegro.pl/sony-dsx-a30-usb-mp3- ... 15698.html

Z góry dziękuję!

co za graty :)
w tej kasie to kup używane ale z lepszymi parametrami, bo naprawde ładnie graja ori głosniki na w miare mocnym radiu.

może coś takiego nie najwyższa półka ale gra lepiej niz te twoje :)
http://allegro.pl/radio-alpine-cde-9881 ... 46602.html
http://allegro.pl/radio-samochodowe-pio ... 26778.html

osobiście polecam CI te cd mp3 usb, Exualizer 7stopni i ustawienia w HZ wszystkich parametrów, do tego podświetlenie do leona :)

http://allegro.pl/sony-cdx-gt540ui-stan ... 15064.html
http://allegro.pl/sony-cdx-gt450u-radio ... 31977.html
rodzyn889
Sport
Sport

Auto: LEON FR
Silnik: BMN 2.0

Postprzez marusieczek » 1 kwietnia 2014, 15:23

@rodzyn889 Dziękuję za odzew. Co do używanego sprzętu, zawsze są jakieś obawy. Nie mam pewności co do stanu faktycznego takiego urządzenia. Lepiej się człowiek czuje, jak zamawia coś nowego. W przypadku zakupu używanego radia, nie wiadomo do jakich szpar było wpychane :). Czy te radia, które wymieniłem nie zdadzą egzaminu? Jestem kierowcą nie mającym ogromnych wymagań co do efektów audio, ale jak znacznie podgłośnię i dźwięk jest niewyrazisty to też się zirytuję.
Podkreślam, że troszeczkę ogranicza mnie budżet.
marusieczek
Stella
Stella

Auto: seat leon
Silnik: TDI pompa VP

Postprzez Kamil90 » 1 kwietnia 2014, 15:32

Co prawda w innym setupie ale mam radio KENWOOD KMM-120Y i jestem megazadowolony.
Jak prześledzisz wątek to dowiesz się, że wcześniej miałem P88RS I i nie widzę różnicy w jakości tych odtwarzaczy - ona na pewno jest bo to w ogóle inna klasa ale ja nie jestem audiofilem.
Do tego MP3, AUX i pasujące podświetlenie.
Kamil90
Sport
Sport

Postprzez MrSiara » 1 kwietnia 2014, 20:55

z tych 3 co podales to poprostu wybierz ktore ci sie bardziej podoba grac beda podobnie. A najlepiej to bys troszke odlozyl kupil cos lepszego Radio to podstawa do dobrego sluchania. Kamil90, Sprzet zagra jak jego najslabsze ogniow do takiego radia jak P88RS to pasuje wsadzic konkretny wzmak i glosniki by byl efekt
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez Kamil90 » 2 kwietnia 2014, 10:13

MrSiara, jak najbardziej się z Tobą zgodzę tylko jest jeszcze aspekt finansowy - za cenę niewiele większą niż sprzedałem P88RS mam cały zestaw a gra o niebo lepiej od wcześniejszego setupu
Kamil90
Sport
Sport

Postprzez MrSiara » 2 kwietnia 2014, 13:53

wazne ze jestes zadowolony :)
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez Tomeon87 » 7 kwietnia 2014, 19:50

Witam. Co koledzy forumowicze myślą o tych dwóch radyjkach? Ktoś miał styczność z nimi/użytkuje?
1- http://allegro.pl/sony-gt575ui-radio-cd ... 36935.html
2- http://allegro.pl/kenwood-kdc-130y-radi ... 61446.html
Które wybrać?
Na pokładzie na razie wszystko fabryczne, ale w planach wymiana głośników, wzmak i SUB w bagażniku. Zależy jak $$$ pozwoli :)
Tomeon87
Stella +
Stella +

Auto: Leon Sport

Postprzez MrSiara » 7 kwietnia 2014, 20:36

z tych dwoch wyvbralbym kenwooda bo ma naturalne brzmienie a z mojego doswiadczenia wiem ze sony jest takie jakby to ując troszke zmulone dlugo czyta mp3. Choc moim zdaniem moze lepiej dolozyc i kupic cos sensownego jesli masz w planach rozbudowe systemu
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez kornat » 7 kwietnia 2014, 20:39

MrSiara napisał(a):z tych dwoch wyvbralbym kenwooda bo ma naturalne brzmienie a z mojego doswiadczenia wiem ze sony jest takie jakby to ując troszke zmulone dlugo czyta mp3. Choc moim zdaniem moze lepiej dolozyc i kupic cos sensownego jesli masz w planach rozbudowe systemu

Jestem tego samego zdania.
kornat
FR
FR

Auto: 1M
Silnik: AHF 1.9

Postprzez MrSiara » 7 kwietnia 2014, 21:11

Tomeon87, koniecznie nowe radyjko?
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez Tomeon87 » 7 kwietnia 2014, 21:23

MrSiara, tak, koniecznie nówka sztuka :P
Tomeon87
Stella +
Stella +

Postprzez MrSiara » 7 kwietnia 2014, 21:34

i jaka cena taka gorna?
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez Tomeon87 » 9 kwietnia 2014, 09:56

Kupiony Kenwood. Zobaczymy jak zagra pod (na ta chwilę) fabrycznymi głośnikami.
Tomeon87
Stella +
Stella +

Postprzez Leonidas ARL » 27 kwietnia 2014, 11:03

Leonidas ARL
Zbanowany

Auto: Seat Leon ARL
Silnik: ARL 1.9

Postprzez enka » 12 maja 2014, 03:17

panowie szukam jakiegoś radia do 1M - koniecznie z USB/CD mp3. przerobiłem już troszkę sprzętów, przez kilka udanych Pionków (tyle że bez USB), LG, mniej udane JVC i Kenwooda i nie bardzo wiem co wybrać.. radio ma być w miarę budżetowe, może być używane, do seryjnego audio; oczekuję w miarę fajnej końcówki mocy, co by sopran był wysoki ale nie płaski, tony niskie w miare miękkie (choć z opisem trochę pewnie popłynąłem :D). jakieś sugestie? jakiś Pionek może?

ps. no i kolor czarny + czerwone podświetlenie ;)
ps2. ktoś tam wyżej polecał CDX-GT450U - co wy o tym myśleć ? bo mieć to w okolicy :)
Obrazek było Signo+ ASV/Top Sport ARL/2x A4 B6 AVANT TDI/jest FR ARL+++ Obrazek i Passat CC 2.0 TDI
enka
Sport
Sport

Region: śląskie
Auto: eFeRowe

Postprzez marker » 12 maja 2014, 08:00

Ja mam DEH-x3500UI i według mnie i moich znajmych gra dobrze. :)
marker
Signo
Signo

Auto: Seat
Silnik: AUQ 1.8

Postprzez enka » 14 maja 2014, 19:26

dorwalem w okolicy Pionka DEH-3200UB za smieszna kwote i musze przyznac ze spelnia oczekiwania w 150%. jest tak cholernie duzo sopranu i basu ze nie da sie wytrzymac i po paru kawalkach boli mnie goowa :P oczywiscie da sie to ustawic bo jest w miare duzo rozbudowanych opcji dzwiekowych. tak wiec jesli o mnie chodzi i seryjne audio to polecam. ;)
Obrazek było Signo+ ASV/Top Sport ARL/2x A4 B6 AVANT TDI/jest FR ARL+++ Obrazek i Passat CC 2.0 TDI
enka
Sport
Sport

Region: śląskie
Auto: eFeRowe

Postprzez omenariusz » 2 lipca 2014, 13:57

panowie mam pytanie jest zupełnie zielony w tym temacie mam aure w aucie na kasety. Chce zmienić na jakieś inne radyjo czy Pioneer MVH-160UI bedzie sie dobrze komponował ? oczywiście dołącze do tego ramkę oraz separator.

Czy jest możliwość że takie radyjko będzie grało lepiej niż aura ? czy raczej zostać przy aurze ?

Chcę w przyszłości podłączyć do niego wzmacniacz i sub.

Może polecicie coś innego ?
omenariusz
Stella
Stella

Silnik: benzyna 1.6 8V

Postprzez Leonidas ARL » 2 lipca 2014, 18:29

aura całkiem fajnie gra
Leonidas ARL
Zbanowany

Auto: Seat Leon ARL

Postprzez omenariusz » 2 lipca 2014, 21:58

Kupiłem to radyjko wiem że aura dobrze gra ale nie chciałem kupować zmieniarki zresztą chce podpiąć wzmacniacz mam nadzieje że jutro uda mi się wyciagnąć aure i zamontować tego pionnera bedzie mi potrzebna dodatkowa ramka żeby spasować radio i separator ?

Czy ja jako laik dam sobie rade z podłączeniem trzeba bedzie coś lutować ?

Jak połączyć kostkę iso żeby niczego nie spalić a żeby radio działało jak należy ?
omenariusz
Stella
Stella

Postprzez MrSiara » 2 lipca 2014, 22:37

kostke wepniesz bez problemu sa dwie kostki i nie da sie pomylic ich. Lutowac raczej nic nie trzeba tylko od separatora jest taki kabelek ktory trzeba wpiac w odpowiedni w nowym radiu w pioneer powinien to byc bialo niebieski kabelek
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez omenariusz » 3 lipca 2014, 08:04

Mam w tej kosci iso połączone 2 kable czerwony z czerwonym,zółty z zółtym i niebieski jest rozłączony i od niego odchodzi jeszcze jeden kabelek na którym jest napis system remote control (zaznaczony na czerwono) tak ma być ?

Dodaje zdjecie :

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a81 ... ed618.html
omenariusz
Stella
Stella

Postprzez MrSiara » 3 lipca 2014, 08:23

tak on daje sygnal na separator ze radio jest wlaczone
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez omenariusz » 3 lipca 2014, 08:31

Aha czyli w kości te dwa niebieskie kable powinny być złączone a ten co od nich odstaje (z napisem system remote control) ma być połączony z separatorem ?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/22e ... 802af.html

Tak jak na zdjęciu :
czerwony-czerwony
zółty-zółty
niebieski-niebieski+separator
omenariusz
Stella
Stella

Postprzez MrSiara » 3 lipca 2014, 11:06

tak dokladnie
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez omenariusz » 3 lipca 2014, 11:40

wielkie dzięki o to mi chodziło :)

Wyciągnąłem aure mam kod pradwopoodbnie na radio jest napisany 4 cyfrowy podpiąłem aure spowrotem tak jak była podpięta i nie chce sie włączyć :/ coś schrzaniłem ?
omenariusz
Stella
Stella

Postprzez markus312 » 3 lipca 2014, 12:36

Kolego z tego co się orientuję to musisz zamienić kabelek żółty z czerwonym bo radio będzie Ci gubić stacje i ostatnio odtwarzaną ścieżkę.
omenariusz napisał(a):
Wyciągnąłem aure mam kod pradwopoodbnie na radio jest napisany 4 cyfrowy podpiąłem aure spowrotem tak jak była podpięta i nie chce sie włączyć :/ coś schrzaniłem ?

"Nie chce się włączyć" - co przez to mamy rozumieć, nie podświetlają się przyciski i nic nie pojawia się na wyświetlaczu czy radio nie chce przyjąć kodu?
markus312
Sport
Sport

Auto: Leon 1M2

Postprzez omenariusz » 3 lipca 2014, 12:43

aha rozumiem czyli zrobić 2 kable czerwono-zółte zgadza się ?

Co do pionnera podłaczyłem juz gra swietnie ale gubi stacje tak jak wyżej

mam podłączyć na krzyż w ten sposób ??
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/214 ... 0095d.html

Nie spale nic ?

Aura nie reaguje wgl nie wlacza sie nie podswietla nic :(
omenariusz
Stella
Stella

Postprzez markus312 » 3 lipca 2014, 12:47

omenariusz napisał(a):
mam podłączyć na krzyż w ten sposób ??
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/214 ... 0095d.html

Nie spale nic ?

Nic nie spalisz, tak jak na schemacie ma być na krzyż.

omenariusz napisał(a):
Aura nie reaguje wgl nie wlacza sie nie podswietla nic :(

Podepnij na krzyż te kabelki do pionka bo możliwe że przy wyciąganiu uszkodziłeś któreś zasilanie. Jeśli pionek nadal będzie gubił stacje to trzeba sprawdzić zasilania.
markus312
Sport
Sport

Auto: Leon 1M2

Postprzez omenariusz » 11 lipca 2014, 20:37

zrobiłem tak jak pisałeś pionek zapamiętuje teraz ustawienia

a co do aury po jakis 5 minutach podswietliy sie przyciski ale na wyswietlaczu nic nie widac :/

-- 11 lipca 2014, 21:37 --

Jest jeszcze jeden problem dziś zamontowałem ramkę ale czuję że przy gwałtownym hamowaniu radio poleci do przodu :/ Nie mogę włożyć kosza który był przy radio do oryginalnego otworu ktoś ma jakieś rady czy radio ma być bez kosza ?
omenariusz
Stella
Stella

Postprzez MrSiara » 11 lipca 2014, 20:43

jak nie wchodzi to sprobuj lekko zgiac ramke na srodku i wsadzic potem wyprostowac ramke by ladnie przylegala. Zrob foto jak ci nie chce spasowac
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez omenariusz » 11 lipca 2014, 21:04

ok jutro zrobię foto i wrzucę

Tzn ramka pasuje idealnie tylko problem z włożeniem kosza od radia występuje tzn nie mogę go wsunąc do końc

Wydaje mi się że kosz powinien przytrzymać radio przed wypadaniem :) chyba ze sie myle ?
omenariusz
Stella
Stella

Postprzez MrSiara » 11 lipca 2014, 21:26

ale co masz na mysli kosz? kieszen montazowa?
MrSiara
TopSport
TopSport

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja