Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Tomektr napisał(a):mczelny2401, a skąd ją masz
Cytek napisał(a):Dzień dobry. Ktoś może potwierdzić działanie tej wersji map? Mam wolny net i nie chcę ściągać pół dnia by na koniec dowiedzieć się, że nie działa.
Yamakasi napisał(a):Zdecydowanie działa. Sprawdzone w moim Leonie z 2019 i rodziców T-Roc'u. Zero problemów.
mczelny2401 napisał(a):Pełna najnowsza mapa Europy dla Seata : https://seatmapdownloads.akamaized.net/ ... D_1520.zip
-- 13 listopada 2020, 18:11 --
Ja nagrywam na fabryczna kartę.KloceK napisał(a):u mnie nie działa
co robię nie tak
postępuję zgodnie z instrukcją
format karty, wypakowanie plików na kartę wkładam kartę do slotu 2 i... brak bazy danych
skopiowałem również na kartę z nową wersją mapy OVERALL.NDS
dodam jedynie że aktualną wersję mapy ( z linka powyżej ) wgrywam nie na oryginalną kartę a "moją" Sandisk Ultra klasa 10 pojemność 32 gb 80mb/s
obecnie wersja mapy na oryginalnej karcie to
6P0919866AF
1030
ECE1 2018/19
Shield 2016-44 (build 309)
1. czy problemem jest że wgrywam aktualizację na nie oryginalną kartę ?
2. jak wyciągnę oryginalną kartę ze starą mapą to również pokazuje brak bazy danych a więc należy najpierw wgrać z karty mapę do nawigacji a później aktualizować?
pytam bo nie miałem wcześniej do czynienia z nawigacją w samochodzie , a wraz ze zmianą samochodu odkrywam nowinki techniki
pajda_SM napisał(a):Pierw zgraj fabryczna kartę na kompa żebyś mógł wrócić w razie w.
pajda_SM napisał(a):Przekopiować należy 2 pliki z fabrycznej karty
19dawid91 napisał(a):Te pliki kopiujesz ze starej mapy
dudek_jd napisał(a):Możliwe że będziesz musiał "podmienić" plik overall.nds z folderu maps->eec->eec_wld oraz product.nds z maps->eec
Nigdzie nie kopiujesz, navi chodzi z kartąKloceK napisał(a):pajda_SM napisał(a):Pierw zgraj fabryczna kartę na kompa żebyś mógł wrócić w razie w.
tak też zrobiłem
pajda_SM napisał(a):Przekopiować należy 2 pliki z fabrycznej karty
po włożeniu do slotu i odpaleniu navi trzeba wejść w ustawienia i -> informacje o systemie -> aktualizuj ?
jak i gdzie przekopiować te pliki ?
Tomektr napisał(a):1. Robisz kopię oryginalnej karty na komputerze.
Jachu napisał(a):Tomektr napisał(a):1. Robisz kopię oryginalnej karty na komputerze.
Jakim programem wykonujesz kopie zapasową?
Tomektr napisał(a):trezor, zajrzyj na forum Ateci, tam coś piszą na ten temat ale zbytnio się nie zagłębiałem bo mnie to nie dotyczy.
Yamakasi napisał(a):Już kupiłem jedną kartę i czekam, aż przyjdzie. Jeśli się wszystko uda, napiszę instrukcję, bo mamy będą rosnąc cały czas i usuwanie języków wkrótce nie wystarczy, więc dobrze już przetrzeć szlak.
Yamakasi napisał(a):Na alledrogo.
W ASO zawsze ceny mają z totalnego kosmosu. Na razie czekam na kartę więc nie chcę nikogo polecać, zanim sam nie sprawdzę.
Sprawdzałem w wielu miejscach i realne ceny za karty zazwyczaj nie przekraczają 200 zł, bez względu czy jest to w Polsce czy na np niemieckim Amazonie.
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości