Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Nawigacja RNS-510 - Jakie głośniki do 700 PLN

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Nawigacja RNS-510 - Jakie głośniki do 700 PLN

Postprzez kamatosek » 15 marca 2009, 10:06

Witam,

Jestem szczesliwym posiadaczem RNS-510, zastapila ona seryjne Radio Leona,
Powiem tak delikatnie jest różnica w jakości dynamiki dzwieku ale nadal nieda sie tego sluchac na dluzsza mete poza moze sluchaniem wiadomosci w Radio :/

Czy możecie mi polecic jaki zestaw warto zainstalowac na zasilaniu samą nawigacją żeby to sensownie zaczeło grać?

Założenia są nastepujace:

1) Pozostanie zasilanie samą jednostką,
2) Nowe głośniki zostaną profesionalnie zainstalowane podkladki MDF uszczelka + pełne wygłuszenie drzwi.
3) Soprany zostaną przeniesione na słupki

Moje pytanie jest nastepujace czy warto robić taka operacje w obudwu parach drzwi czy skupic się tylko na przodzie, Max kwota za sam zestaw glosnikow 700 PLN,

Prosze tylko nie polecajcie mi Helix Dark Blue graja dlamnie zbyt plasko i bez życia..
kamatosek
Signo
Signo

Auto: Seat Leon III 1.8 FR
Silnik: CJSA 1.8

Reklama

Re: Nawigacja RNS-510 - Jakie głośniki do 700 PLN

Postprzez matadorRS » 17 marca 2009, 12:36

kamatosek napisał(a):Witam,

Jestem szczesliwym posiadaczem RNS-510, zastapila ona seryjne Radio Leona,
Powiem tak delikatnie jest różnica w jakości dynamiki dzwieku ale nadal nieda sie tego sluchac na dluzsza mete poza moze sluchaniem wiadomosci w Radio :/

Czy możecie mi polecic jaki zestaw warto zainstalowac na zasilaniu samą nawigacją żeby to sensownie zaczeło grać?

Założenia są nastepujace:

1) Pozostanie zasilanie samą jednostką,
2) Nowe głośniki zostaną profesionalnie zainstalowane podkladki MDF uszczelka + pełne wygłuszenie drzwi.
3) Soprany zostaną przeniesione na słupki

Moje pytanie jest nastepujace czy warto robić taka operacje w obudwu parach drzwi czy skupic się tylko na przodzie, Max kwota za sam zestaw glosnikow 700 PLN,

Prosze tylko nie polecajcie mi Helix Dark Blue graja dlamnie zbyt plasko i bez życia..

Wg mnie wsadzenie glosnikow za 700zł do seryjnego" radia mija sie z celem. Nadal bedzie gralo srednio. Co do tylnich glosnikow to te sobie odpusc.
Co do glosnikow to najlepiej pojsc do sklepu dla idiotow i sobie obsluchac co Ci sie najbardziej podoba.
Ja mam Helixy graja wysmienicie :mruga:
matadorRS
Signo
Signo

Auto: 20VT

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja