Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez wasiel » 11 sierpnia 2009, 17:06
Mam pytanie, zamiaruję wymienić w 1P oryginalne radyjko mp3, na radio 2 din jvc, które w opcjach ma możliwość podłączenia sterowania z kierownicy. Co mnie ostatnio zmartwiło słyszałem już od paru osób, że coś nie do końca da radę zgrać nieoryginalne radio z multifunkcją . . . Może przerabiał ktoś ten temat w swoim Leo i może mi odpowiedzieć na te pytanie?

-
wasiel
- Stella +

-
- Auto: 2.0 TDI BKD
przez Seba » 13 sierpnia 2009, 17:42
Ja przerabiałem ten temat, co prawda na Alpine i 1din ale zarówno sterowanie z kierownicy jak i wejście AUX na środkowym tunelu wszystko gra i tańczy bez problemów. Wystarczy odpowiedni fachowca oraz odpowiednie przejściówki. Aby pilot na kierownicy działał poprawnie trzeba mieć radyjko które obsługuje taką funkcje oraz dodatkowo specjalny moduł przeznaczony do danego auta o ile pamiętam w moim przypadku był to ten sam moduł który pasuje do VW tak samo ma się sprawa z wejściem AUX. Kolega z LCT również ma zrobione wszystko tak jak ja i jemu również wszystko działa. Będziesz jeszcze zapewne potrzebował separatora antenowego aby odtwarzać zwykłe radio.
-

Seba
- TopSport

-
- Auto: seria
-
przez wasiel » 13 sierpnia 2009, 17:53
Dzięki bardzo za odpowiedź, bo mam zamiar sobie wstawić stację multimedialną JVC i ktoś mi najwyraźniej głupot nagadał

A wiadomo do dobrego każdy szybko się przyzwyczaja i teraz trochę ciężko by było bez sterowania z kierownicy

-
wasiel
- Stella +

-
- Auto: 2.0 TDI BKD
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja