A miałes mozliwość potestowania tego

????
- Mam kilka sztuk SPV M3000, ERA MDA Compact i Compact 2 - Najlepiej z tego wszystkiego spisuje się teoretycznie najsłabszy Compact ale wg mnie to kwestia softu. Uważam że do nawigacji się średnio nadaję ze względu na zbyt mały wyświetlacz. Co do szybkości działania to tak jak napisałem wyżej - "polski" Windows Mobile chodzi masakrycznie wolno, polecam "polatanie" kilka dni na angielskiej wersji (niewiele osób wróci do rodzimej)
Jeśli kogoś stać to najlepiej kupić dobrego palmtopa z dużym wyświetlaczem a do tego Automapę i jest spoko - wszystko widać a mapa w miarę dokładna albo lepiej nawigację TOM TOMA
Jeśli ktoś chce używać telefonu jako nawigacji to zgodzę się że SPV jest niezłym wyborem, testowałem też kilka modeli Nokii (m.in. 6680,6681,N93 itp.) + Tom Tom i ze względu na brak panela dotykowego są one niepraktyczne (niewygodna obsługa)
A moim zdaniem w aucie i tak nic nie przebiję MFD lub MFD2
- ładny wygląd w aucie
- lektor gada płynie z głośników
- mapa wystarczająco dokładna żeby poruszać się w dużych miastach (na zachodzie w ogóle problem nie istnieje)
- można podłączyć różne pierdoły typu DVD, kamera do parkowania, TV
P.S. brak wbudowanego odbiornika nie jest wadą gdyż za nieduże pieniądze kupisz sobie odbiornik o lepszych parametrach i unikniesz problemu braku sygnału w samochodach z ogrzewaną przednią szybą