Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Luźne obudowy lusterek oraz brak grzania w jednym

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Luźne obudowy lusterek oraz brak grzania w jednym

Postprzez rafalus_ss » 15 grudnia 2012, 12:24

Mam pytanie czy można dokręcić całe obudowy lusterek do drzwi? Chodzi o to ,że są luźne. Może coś kiedyś było ruszane.Albo ktoś haczył.
Objawy to drganie podczas jazdy.
Drugie pytanie dotyczy nie grzejącego lusterka lewego. Jak sprawdzić czy to szkło nie grzeje czy coś innego najlepiej bez wyciągania szkła.
Czy ewentualnie jak by była wina szkła to kupić orginalne czy takie rzemieślnicze z charakter. kreską?
rafalus_ss
Stella
Stella

Auto: Leon 1P

Reklama

Re: Temat dotyczy szkła lusterek i obudowy.Brak grzania.

Postprzez Misiek » 15 grudnia 2012, 14:37

rafalus_ss napisał(a):Mam pytanie czy można dokręcić całe obudowy lusterek do drzwi? Chodzi o to ,że są luźne. Może coś kiedyś było ruszane.Albo ktoś haczył.
Objawy to drganie podczas jazdy.

Da się. Możesz spróbować wymontować głośnik, wsadzić klucz oczkowy 13" na jakiejś przedłużce jest tam jedna śrubka i dokręcić. Łatwe to nie jest bo ciasno, ale mi się kiedyś udało. Jeśli nie dasz rady to trzeba tapicerkę demontować i wtedy dojście dobre.
rafalus_ss napisał(a): Jak sprawdzić czy to szkło nie grzeje czy coś innego najlepiej bez wyciągania szkła.
Czy ewentualnie jak by była wina szkła to kupić orginalne czy takie rzemieślnicze z charakter. kreską?

można pod komputer podpiąć auto i możliwe że był by jakiś błąd odnośnie szkła jeśli było by uszkodzone. Inny sposób to posprawdzać miernikiem czy prąd dochodzi, ale wtedy szkło trzeba zdjąć co trudne nie jest.
Obrazek
Był świetny FR STYLE 2.0 TDI+ by DYNOSOFT :arrow: Leon
Jest nowy 5F'ST FR1.8 TSI My2018 :arrow: Leon
Misiek
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: śląskie
Auto: leon 5F FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Re: Luźne obudowy lusterek oraz brak grzania w jednym

Postprzez rafalus_ss » 17 grudnia 2012, 11:06

Właśnie liczyłem na to ,że od strony wnętrza auta można zmierzyć czy działa szkło lub może poprzez tę wtyczkę pomiędzy drzwiami. Żeby łatwo się zdejmowało to lusterko to bym zdjął szkło w pierwszej kolejności ale może strzelić. Tym bardziej ,że jest zima. :roll:
rafalus_ss
Stella
Stella

Postprzez Misiek » 17 grudnia 2012, 15:40

We wtyczce między drzwiami jak najbardziej też można zmierzyć trzeba by mieć tylko schemat a w tej chwili do elsy nie mam dostępu.
rafalus_ss napisał(a):Żeby łatwo się zdejmowało to lusterko to bym zdjął szkło w pierwszej kolejności ale może strzelić. Tym bardziej ,że jest zima

Moim zdaniem nic nie strzeli tym bardziej że się ociepliło. Powoli w kilku miejscach podważyć i powinno być dobrze :)
Obrazek
Był świetny FR STYLE 2.0 TDI+ by DYNOSOFT :arrow: Leon
Jest nowy 5F'ST FR1.8 TSI My2018 :arrow: Leon
Misiek
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Auto: leon 5F FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez Axee » 17 grudnia 2012, 20:44

rafalus_ss, jesli nie grzeje lusterko, to szklo jest do wymiany. Standardowo koroduje polaczenie folii grzewczej i blaszki do ktorej przychodzi styk z kabelka. Proponuje kupic oryginal uzywany sprawny lub nowy. Aby sciagnac szklo trzeba dobrze podwazyc, niemiej jednak latwo zepsuc :D
Pozdrawiam Axee® LCT

Anna Wiktoria * 05-10-2017 + 17-04-2018
Axee
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Auto: FR
Silnik: BMN 2.0

Postprzez rafalus_ss » 20 grudnia 2012, 22:30

Jestem też za oryginalnym . A można kupić tzw dzielone lusterko lewe? Nie oryg. są dokupienia właśnie dzielone. Dodatkowo zauważyłem ,że lewe lusterko jak reguluje to silnik dziwnie chodzi, brak płynności chodzi dosyć głośno i ze skokami. Może coś doradzisz.
rafalus_ss
Stella
Stella

Re: Odp: Luźne obudowy lusterek oraz brak grzania w jednym

Postprzez endrju19 » 21 grudnia 2012, 13:18

Kiedyś mój brat wyjeżdżał moim autem z garażu i zaczepił lusterkiem. Wyskoczyło ono jak mówił z zatrzasku i wsadził je na miejsce. Od tego czasu miałem takie objawy jak autor wątku, tzn. podczas jazdy z większą prędkością całe lusterko z obudową wpadało w wibracje. Trzeba było zdjąć cały boczek i dokręcić nakrętkę na której trzyma się całość (tylko nie za mocno bo będzie problem ze składaniem). Pozdrawiam :-)

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
endrju19
Stella
Stella

Auto: Leon

Postprzez Axee » 23 grudnia 2012, 02:17

rafalus_ss napisał(a):Jestem też za oryginalnym . A można kupić tzw dzielone lusterko lewe? Nie oryg. są dokupienia właśnie dzielone. Dodatkowo zauważyłem ,że lewe lusterko jak reguluje to silnik dziwnie chodzi, brak płynności chodzi dosyć głośno i ze skokami. Może coś doradzisz.
Kup cale oryginalne uzywane lusterko np. na alledrogo... tylko niech sprzedajacy da Ci gwarancje wymiany na grzanie szkla. Wyjdzie to napewno taniej niz sam nowy oryginalny wklad.
Pozdrawiam Axee® LCT

Anna Wiktoria * 05-10-2017 + 17-04-2018
Axee
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Auto: FR
Silnik: BMN 2.0

Postprzez rafalus_ss » 31 grudnia 2012, 13:49

to może wymeienić na te liftingowe? Bo te małe łezki nie zdobyły mojego zaufania.
rafalus_ss
Stella
Stella

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne