Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez bonkowiak » 30 września 2018, 13:24

Witam muszę wymienić modul bordnetz w swoim leonie 1p1 2010r 2.0tdi fr moduł jaki posiadam to 5k0937086c 30bitowy lecz nie mogę takowego znaleźć od Leona, czy ma ktoś informacje jaki moduł będzie zamiennych z tym moim żeby nie stracić na funkcjonalność komforcie , poprostu żeby był bogatszy od mojego aktualnego a nie gorszy, czy moduł z końcówką powiedzmy k lub p zamiast jak u mnie c będzie bardziej rozbudowany? Moduł uszkodziłem vcds problem jest ze światłami a mianowicie brak kierunkowskazów w blotnikach błąd żarówki, do tego ostatnio prawa przednia postojowka świeci cały czas
Zobacz Profil
bonkowiak
Stella
Stella
 
Posty: 23
Dołączył(a): 12 marca 2016, 19:15
Auto: Leon 1m
Silnik: AHF 1.9

Reklama

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez bzykofm » 30 września 2018, 14:45

Coś słabo szukasz :wink:
Część nie musi pochodzić z Leona. Ważne, żeby nr się zgadzał. W bliźniaczych technicznie autach VW pakuje te same części. Litera na końcu oznacza zazwyczaj następcę danej części, bywa że jest to tylko różnica w czasie produkcji.

https://allegro.pl/listing?string=5k093 ... t-1-5-0802

U siebie musiałem musiałem wymienić bordnetz, bo mój nie obsługiwał skrętnego ksenonu (był dokładany). Niestety nie ja to robiłem, więc numeru nie znam :-(
Aktualnie fachowiec tez walczy z bocznymi kierunkami.

Tu jest z literą Q, ale zanim kupisz upewnij się, że będzie pasował (VIN, ETKA)

https://allegro.pl/sterownik-modul-komf ... 09103.html
Leon Barbarzyńca Tune-Up 144.8KM 321.4Nm
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team
 
Posty: 2211
Dołączył(a): 9 lipca 2015, 23:59
Lokalizacja: Wieniec/Warszawa
Auto: leon 1P TDI PD
Silnik: BLS 1.9

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez bonkowiak » 30 września 2018, 18:58

Chce kupić od Leona dlatego że głównie chodzi mi o światła żeby były zakodowane ponieważ swój uszkodziłem włączając światła dzienne w halogenach po włączeniu działało ok lecz świeciły łącznie z postojowka mi wiec w następnym kanale zmieniłem pomimo ostrzeżenia o możliwości uszkodzenia sterownika zmieniłem na bodajże VW Golf V tryb amerykański zadowolony ze postojowka pogasly świecil sam halogen, włączyłem postojowka sprawdzić czy gasną halogeny i owszem gasl lecz z postojowka mi zaczęły świecić światłem ciągłym kierunkowskazy, więc w nerwach zacząłem wybierać auta jakie tam były i sprawdzac finalnie nie udało mi się ustawić lepszej konfiguracji jak tej z brakiem kierunków w blotnikach bo albo świeciły światłem ciągłym wszystkie albo świeciło np przeciwmgłowe z postojowka mi, kupiłem inny moduł bordnetz od tiguana bodajże oznaczenia identyczne jak u mnie lecz jaja że światłami były takie same jak na moim po włączeniu światel wszystkie kierunkowskazy świeciły światłem ciągłym

-- 30 września 2018, 18:58 --

Na tej liście niestety nie ma Leona są superb y yeti VW Golf V Passaty jetty a Leona nie ma nie ma jak ustawić konfiguracji świateł pod Leona
Zobacz Profil
bonkowiak
Stella
Stella
 
Posty: 23
Dołączył(a): 12 marca 2016, 19:15
Auto: Leon 1m
Silnik: AHF 1.9

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez miroA3 » 30 września 2018, 19:54

bonkowiak napisał(a):kupiłem inny moduł bordnetz od tiguana bodajże oznaczenia identyczne jak u mnie lecz jaja że światłami były takie same jak na moim po włączeniu światel wszystkie kierunkowskazy świeciły światłem ciągłym


ale pierdoly wypisujesz

wazny jest numer czesci , a nie z jakiego auta pochodzi,

zauwaz ze czesc nie zaczyna sie wcale na 1P ( leon ) tylko na 5K ( golf 5 plus ) i co ty na to ?
wiekszosc czesci w twoim aucie ma poczatek 1K czyli golf 5/6 i co teraz ?

jesli nie dzialalo tak samo, to moze warto sie zastanowic ze w aucie " kleklo" cos innego

warto pamietac ze w polifcie jest bord " jednościa " z modulem comfort, tak jak w golfie6 >

podaj VIN, to moze obadamy co tam przychodzi aktualnego...

jesli ci to pomoze, to osobiscie mam 2010 30bit 5K0 937 087 E , czestotliwoc pod kluczyki 433MHz
stosowany równie z jetta itd.

twojego numeru ETKA nie odnajduje ?! , gdysbys mial koncowke 087 C , to altea, leon, tiguan, eos
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
miroA3
FR
FR
 
Posty: 1630
Dołączył(a): 5 kwietnia 2006, 09:09
Lokalizacja: Kraków
Region: małopolskie
Auto: FR 2.0 TSI
Silnik: CCZ 2.0

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez bonkowiak » 30 września 2018, 20:23

Chodzi mi tylko o kodowanie świateł mój vcds nie ma możliwości ustawienia konfiguracji dla Leona w module od tiguana była ustawiona konfiguracja świateł od tiguana w moim było ustawione konfiguracja świateł paratremyzacja standardowa (eeprom) dlatego chce od Leona żeby tego nie ruszać, nie wiem jak się wstawia zdjęcia bo mam screeny żeby pokazać o co mi chodzi

-- 30 września 2018, 20:20 --
Centralna elektryka
Kodowanie długie
Dokładnie byte 18
Bit0-7
Vcds 17,8,1
Zobacz Profil
bonkowiak
Stella
Stella
 
Posty: 23
Dołączył(a): 12 marca 2016, 19:15
Auto: Leon 1m
Silnik: AHF 1.9

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez miroA3 » 1 października 2018, 09:23

u mnie tak to wygląda :
sterownik nr widać, następca to 087E

Obrazek

to juz trzeba chyba AXee jedynie..

np w a3 8p w byte 18 można przyciemniać światła DRL
ciąg mojego kodowania w pozycji 1. bixenon, drl, drl gasnie przy wlaczonym kierunku itd

kolego prosba, pisz skladniej, stawiaj przecinki, bo naprawde ciezko sie to czyta

na chlopski rozum, przepisujesz ciag z innego leona, byte 18 ci sie zeruje, potem fajkujesz w innych grupach to co potrzebujesz,
ale czy tak jest ?!...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
miroA3
FR
FR
 
Posty: 1630
Dołączył(a): 5 kwietnia 2006, 09:09
Lokalizacja: Kraków
Region: małopolskie
Auto: FR 2.0 TSI
Silnik: CCZ 2.0

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez bonkowiak » 1 października 2018, 17:04

Dokładnie o to mi chodziło, w tym właśnie wybrałem jakieś inne auto na Amerykę i zaczęły się dziać jaja, nie umiem tego ni jak przywrócić, po zmianie spowrotem na to co miałem j co ty masz u siebie nic nie daje kierunkowskazy świecą razem z postojowkami cały czas, za pisownię przepraszam ale pisze na tel :x moduł u mnie ma nr 5k0937086c nie wiem czy mogę założyć powiedzmy taki jak ty masz czyli z końcówką 087e

-- 1 października 2018, 17:01 --

Dlatego też chcę kupić moduł typowo od Leona żeby tego nie ruszać i liczyć że będzie ok :oops:
Zobacz Profil
bonkowiak
Stella
Stella
 
Posty: 23
Dołączył(a): 12 marca 2016, 19:15
Auto: Leon 1m
Silnik: AHF 1.9

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez mm.max » 1 października 2018, 18:16

Sugeruję nie dotykać bajtu 18. Te sterowniki tak maja ze dość czesto wysypują się przy kombinowaniu z bajtem 18.
Koduj z uzyciem swojego kodowania przed kombinacji - zakładam że jakiś stary autoskan masz.
Poza tym zmieniaj bajty inne niz te wskazane w vcds jako „nie kombinuj nie dotykaj”



_________________________
Pozdrawiam,
mm.max
Za brak polskich znaków odpowiada mobilność :) :)
Pozdrawiam
Michał (mm.max)

Był Leon 1M
Był Leon 1P
Jest Leon 5F
będzie pewnie i kolejny z rodziny :)



Kill młodzieńczego życia = Ojciec Dyrektor vel Moher
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team
 
Posty: 4286
Dołączył(a): 16 kwietnia 2004, 13:11
Lokalizacja: Ostrowiec/Gdynia
Region: pomorskie
Auto: 5f ST CUPA TDi
Silnik: inny

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez bonkowiak » 1 października 2018, 18:53

Teraz to już wiem żeby nie dotykać, narazie się z tym wstrzymuje, niebawem jadę robić program może spec coś ogarnie z mojego starego modułu, jak nie to pozostaje zakup innego od Leona, tylko dalej nie wiem jaki kupić tzn żeby był bogatszy od mojego o ile taki jest, chciałem np włączyć opuszczenie lusterka po wrzuceniu wstecznego i nie działalo toto
Zobacz Profil
bonkowiak
Stella
Stella
 
Posty: 23
Dołączył(a): 12 marca 2016, 19:15
Auto: Leon 1m
Silnik: AHF 1.9

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez bzykofm » 1 października 2018, 19:03

bonkowiak napisał(a):włączyć opuszczenie lusterka po wrzuceniu wstecznego i nie działalo toto

I nie będzie, tu jest dużo więcej kombinowania. To, że FIS pokazuje taką możliwość, to nie znaczy że będzie działać. Niezbędna ingerencja w mechanikę lusterka. Kolega Axee wie na ten temat dużo więcej. Podobnie może być problem z automatycznym domykaniem szyb na deszczu.
Leon Barbarzyńca Tune-Up 144.8KM 321.4Nm
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team
 
Posty: 2211
Dołączył(a): 9 lipca 2015, 23:59
Lokalizacja: Wieniec/Warszawa
Auto: leon 1P TDI PD
Silnik: BLS 1.9

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez miroA3 » 2 października 2018, 08:52

1. sprobowac oryginalnym VCDS, z ew wsparciem ADAKO, jak pisze nawet przy byte
2. sprobowac innym fejsem, np obdeleven, sporo osob ma takowy, poprosic w dziale regionalnym, teraz to nawet nie wiadomo skad jestes...
3. kupic mozesz taki jak podalem wyzej, lub jego nastepce 87E,
- o ile uda ci sie, bedziesz mial pewnosc ze wyjety z leona, a nie innego VAG...zawsze mozesz oddac.
4. proponowalem ci zebys podal VIN, to bym ci powiedzial co tam do ciebie aktualnie przychodzi, ale ....
5. wizyta w ASO, podepna sie VAS ..
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
miroA3
FR
FR
 
Posty: 1630
Dołączył(a): 5 kwietnia 2006, 09:09
Lokalizacja: Kraków
Region: małopolskie
Auto: FR 2.0 TSI
Silnik: CCZ 2.0

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez mm.max » 2 października 2018, 09:37

miroA3 napisał(a):1. sprobowac oryginalnym VCDS, z ew wsparciem ADAKO, jak pisze nawet przy byte

Ja trenowałem w dwóch autach takie uszkodzenia nawet przy użyciu oryginału i ROSS-TECH/ADAKO poddali się

Można by przefleshować sterownik ODIS-E - może pomoże
Pozdrawiam
Michał (mm.max)

Był Leon 1M
Był Leon 1P
Jest Leon 5F
będzie pewnie i kolejny z rodziny :)



Kill młodzieńczego życia = Ojciec Dyrektor vel Moher
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team
 
Posty: 4286
Dołączył(a): 16 kwietnia 2004, 13:11
Lokalizacja: Ostrowiec/Gdynia
Region: pomorskie
Auto: 5f ST CUPA TDi
Silnik: inny

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez miroA3 » 2 października 2018, 12:17

bardziej mi chodzilo o to zeby pobawil sie ze sterownikiem ktory kupil od tiguana
bo jego oryginal to uwalony

teoretycznie, to jeszcze majac taki sterownik w golfie/eos albo tiguanie i wyłaczyc byte 18, potem wsadzic do leona ?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
miroA3
FR
FR
 
Posty: 1630
Dołączył(a): 5 kwietnia 2006, 09:09
Lokalizacja: Kraków
Region: małopolskie
Auto: FR 2.0 TSI
Silnik: CCZ 2.0

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez mm.max » 2 października 2018, 12:21

miroA3 napisał(a):bardziej mi chodzilo o to zeby pobawil sie ze sterownikiem ktory kupil od tiguana
bo jego oryginal to uwalony

Dokładnie tak jak piszesz...
Najlepiej by było przekleić dobry kod kodowania ze starego sterownika przed zmianami o ile są to takie same sterowniki.
Innym wyjściem będzie ktoś kto ogarnia temat nawet na odległość teamviewerem lub kodowanie online w serwisie
Pozdrawiam
Michał (mm.max)

Był Leon 1M
Był Leon 1P
Jest Leon 5F
będzie pewnie i kolejny z rodziny :)



Kill młodzieńczego życia = Ojciec Dyrektor vel Moher
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team
 
Posty: 4286
Dołączył(a): 16 kwietnia 2004, 13:11
Lokalizacja: Ostrowiec/Gdynia
Region: pomorskie
Auto: 5f ST CUPA TDi
Silnik: inny

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez bonkowiak » 2 października 2018, 20:23

Panowie kod kodowania przeklejalem na różne sposoby nic to nie dało moduł musiał szlak trafić, podaję nr VIN liczę proszę jeżeli ktoś ma możliwość nakierowac mnie jaki sterownik mam kupić na allegro mam o nr taki jak mój lecz z literka k lub p na końcu oto nr VIN vsszzz1pzar066800

PS jestem że świętokrzyskiego

-- 2 października 2018, 20:23 --

Jest ktoś ogarnięty z okolic Kielc żeby to zobaczyć? Są na allegro moduły o identycznych nr jak mój lecz znowu z VW Eos i tiguan nie chce znowu mieszać w tym byte 18 bo będzie to samo co z moim dlatego szukam alternatywnego modułu typowo z Leona bez xenonu lecz 30bitowego żeby nie ruszać byte 18, posiadam wersję fr 2.0tdi
Zobacz Profil
bonkowiak
Stella
Stella
 
Posty: 23
Dołączył(a): 12 marca 2016, 19:15
Auto: Leon 1m
Silnik: AHF 1.9

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez miroA3 » 3 października 2018, 07:00

wg producenta po VIN, następcą twojego, aktualnym do tego modelu auta jest 5K0 937 087E ( poprzednik 087D )
przy 433MHz

Obrazek

tych z koncowkami 086x etka nawet nie znajduje, tzn są w przypisach, nie jest obojętna literka oczywiście, bo raz funkcjonalnosc, dwa czestotliwosc

na przykładzie VW, 086x w przypisach..

Obrazek

bordy 087D i 08E typowo z leona sa bardzo drogie, sróbowałbym wizyty w ASO, i to co Michal pisal,
nie wierze żeby przeflaszowanie borda kosztowało kosmosy.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
miroA3
FR
FR
 
Posty: 1630
Dołączył(a): 5 kwietnia 2006, 09:09
Lokalizacja: Kraków
Region: małopolskie
Auto: FR 2.0 TSI
Silnik: CCZ 2.0

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez bonkowiak » 3 października 2018, 08:13

Na kluczyk mam 434mhz napewno będzie ten 87e pasować?
Zobacz Profil
bonkowiak
Stella
Stella
 
Posty: 23
Dołączył(a): 12 marca 2016, 19:15
Auto: Leon 1m
Silnik: AHF 1.9

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez miroA3 » 3 października 2018, 08:30

przeciez masz na rysunku 1 po swoim VIN pokazane, co aktualnie przychodzi do twojego auta...

zadzwon do aso i zapytaj ile kosztuje przefleszowanie twojego borda przy takiej usterce,

Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
miroA3
FR
FR
 
Posty: 1630
Dołączył(a): 5 kwietnia 2006, 09:09
Lokalizacja: Kraków
Region: małopolskie
Auto: FR 2.0 TSI
Silnik: CCZ 2.0

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez bonkowiak » 3 października 2018, 08:34

Miro a np taki moduł 5k0937086 bez literki na końcu nie pasowałby? Według forum tiguana to to samo
5K0-937-086 ; Medium (PR-5D1/5D9, PR-7K0/7K6)
;5K0-937-086-A ; Medium+ (PR-5D1/5D9, PR-7K4)
;5K0-937-086-B ; Medium (PR-5D2/5D3/5D5, PR-7K0/7K6)
;5K0-937-086-C ; Medium (PR-5D1/5D9, PR-7K0/7K6)
Zobacz Profil
bonkowiak
Stella
Stella
 
Posty: 23
Dołączył(a): 12 marca 2016, 19:15
Auto: Leon 1m
Silnik: AHF 1.9

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez miroA3 » 3 października 2018, 08:35

mozesz sprobowac, tylko caly czas szukales z leona zeby sie nie bawic tym byte 18

kupisz z tiguana, eos, golfa, scirocco, i bedzie byte 18 pod niego.. co wtedy
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
miroA3
FR
FR
 
Posty: 1630
Dołączył(a): 5 kwietnia 2006, 09:09
Lokalizacja: Kraków
Region: małopolskie
Auto: FR 2.0 TSI
Silnik: CCZ 2.0

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez bonkowiak » 3 października 2018, 09:58

Miro jest na allegro za 100zl właśnie ten moduł 5k0937086 bez literki na końcu wyciągniety z Leona

-- 3 października 2018, 08:56 --

Jest sens fleshowac ten mój moduł oryginalny? Temu od tiguana nie ufam, do serwisu się póki co nie mogę dodzwonić
PS dodzwoniłem się do serwisu gościu był zdziwiony o ci pytam mówi że sterownik silnika zdarzało im się fleshowac ale nie moduł Komfortu tak czy tak czekam na telefon od nich, co udało im się ustalić
Zobacz Profil
bonkowiak
Stella
Stella
 
Posty: 23
Dołączył(a): 12 marca 2016, 19:15
Auto: Leon 1m
Silnik: AHF 1.9

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez mm.max » 3 października 2018, 10:40

bonkowiak napisał(a):Jest ktoś ogarnięty z okolic Kielc żeby to zobaczyć?

Ja w weekend będę w Ostrowcu - mogę zerknąć jak podjedziesz albo możemy kiedyś się umówić na sesję teamviewerem.
Przefleshować ci go nie przefleszuję bo wolałbym "na stole" niż na samochodzie i zrobić to mogę raczej w okolicy 3miasta (a to już staje się bez sensu) .... a w serwisach widać bez zmian z wiedzą :(.
Pozdrawiam
Michał (mm.max)

Był Leon 1M
Był Leon 1P
Jest Leon 5F
będzie pewnie i kolejny z rodziny :)



Kill młodzieńczego życia = Ojciec Dyrektor vel Moher
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team
 
Posty: 4286
Dołączył(a): 16 kwietnia 2004, 13:11
Lokalizacja: Ostrowiec/Gdynia
Region: pomorskie
Auto: 5f ST CUPA TDi
Silnik: inny

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez bonkowiak » 3 października 2018, 11:03

A co jeżeli bym ci go wysłał , w sensie mój stary moduł? Jest szansa coś zrobić? I co sądzicie o włożeniu modułu 5k0937086 będzie wszystko działać?

-- 3 października 2018, 11:03 --

Aktualnie musiałem odłączyć akumulator, po podpięciu odrazu świeci przednia prawa postojowka i prawy tylne światło wraz z kierunkowskazem
Zobacz Profil
bonkowiak
Stella
Stella
 
Posty: 23
Dołączył(a): 12 marca 2016, 19:15
Auto: Leon 1m
Silnik: AHF 1.9

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez mm.max » 3 października 2018, 12:09

bonkowiak napisał(a):A co jeżeli bym ci go wysłał , w sensie mój stary moduł? Jest szansa coś zrobić? I co sądzicie o włożeniu modułu 5k0937086 będzie wszystko działać?
Aktualnie musiałem odłączyć akumulator, po podpięciu odrazu świeci przednia prawa postojowka i prawy tylne światło wraz z kierunkowskazem

Z tego co piszesz przy tego typu usterce wydaje mi się ze sterownik jest szanownym trupem ... więc można spróbować ale może być szkoda czasu i energii.

Nikt ci też nie odpowie na 100% na pytanie - czy będzie działać bo to trzeba sprawdzić jak będzie współgrał z samochodem tak jak pisał wcześniej MIRO czyli funkcjonalności + wyposażenie.
Można spróbować ale pod warunkiem że ktoś sprzedaje także moduł dobry a nie po przejściach
Pozdrawiam
Michał (mm.max)

Był Leon 1M
Był Leon 1P
Jest Leon 5F
będzie pewnie i kolejny z rodziny :)



Kill młodzieńczego życia = Ojciec Dyrektor vel Moher
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team
 
Posty: 4286
Dołączył(a): 16 kwietnia 2004, 13:11
Lokalizacja: Ostrowiec/Gdynia
Region: pomorskie
Auto: 5f ST CUPA TDi
Silnik: inny

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez bonkowiak » 3 października 2018, 12:26

Zamówiłem ten bez literki na końcu sprzedawca dał 2tyg gwarancji więc w ostateczności oddam, mam jednak nadzieję że będzie pasować
Zobacz Profil
bonkowiak
Stella
Stella
 
Posty: 23
Dołączył(a): 12 marca 2016, 19:15
Auto: Leon 1m
Silnik: AHF 1.9

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez mm.max » 3 października 2018, 12:41

bonkowiak napisał(a):Zamówiłem ten bez literki na końcu sprzedawca dał 2tyg gwarancji więc w ostateczności oddam, mam jednak nadzieję że będzie pasować

Czyli ostrożnie z kodowaniem :)
Pozdrawiam
Michał (mm.max)

Był Leon 1M
Był Leon 1P
Jest Leon 5F
będzie pewnie i kolejny z rodziny :)



Kill młodzieńczego życia = Ojciec Dyrektor vel Moher
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team
 
Posty: 4286
Dołączył(a): 16 kwietnia 2004, 13:11
Lokalizacja: Ostrowiec/Gdynia
Region: pomorskie
Auto: 5f ST CUPA TDi
Silnik: inny

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez bonkowiak » 3 października 2018, 15:05

Spokojnie byte 18 nie dotykam,
Zobacz Profil
bonkowiak
Stella
Stella
 
Posty: 23
Dołączył(a): 12 marca 2016, 19:15
Auto: Leon 1m
Silnik: AHF 1.9

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez miroA3 » 3 października 2018, 15:41

mnie tylko zastanawia czy n jest na pewno z leona
bo wg bazy ETKA to x86 nie byl montowany w leonie, ale to tylko ETKA, rozne babole sie zdarzaja, zwlaszcza przy seacie...
jest na pewno 5D1 czyli kluczyki 434 europe, a duzo x86 jest 5D2 czyli 315Mhz
sterownik medium, te x87 to high


sprzedawcom nie ma co wierzyc, oni np wypisuja ze pasuja do audi, a audi ma swoje, np 8P0..
a oddac mozesz zawsze, twoje prawo, sprzedawca łaski nie robi
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
miroA3
FR
FR
 
Posty: 1630
Dołączył(a): 5 kwietnia 2006, 09:09
Lokalizacja: Kraków
Region: małopolskie
Auto: FR 2.0 TSI
Silnik: CCZ 2.0

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez bonkowiak » 3 października 2018, 15:51

Dzwoniłem do sprzedawcy przed zakupem zawierał się nogami że z Leona wyciągniety, z postu który zamieściłem wyżej wychodzi ze parametry ma takie same ale mogę się mylić może tylko inne oznaczenie względem daty? Ten 86 jest 9r, a mój 86c jest 10r, a co do sterownika pewniaka który sam zapisałes to jest jeden na allegro 5k0937087d jak u ciebie w leonie cena bodajże 700zl.
Zobacz Profil
bonkowiak
Stella
Stella
 
Posty: 23
Dołączył(a): 12 marca 2016, 19:15
Auto: Leon 1m
Silnik: AHF 1.9

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez miroA3 » 3 października 2018, 16:12

w leonie nie mogl bys starszy niz 03/09 >> bo wtedy wszedl polift i wtedy zaczeli wkladac borda wspolnego z modułem comfort
w przedlifcie, tak jak w golfie5, byly to dwa osobne moduły.

one sie potrafily roznic np sygnalizacja cisnienia w oponach itd
nowszy soft, to juz trzeba by miec dostep do jakichs dokumentacji producenta
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
miroA3
FR
FR
 
Posty: 1630
Dołączył(a): 5 kwietnia 2006, 09:09
Lokalizacja: Kraków
Region: małopolskie
Auto: FR 2.0 TSI
Silnik: CCZ 2.0

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez bonkowiak » 9 października 2018, 15:40

Miro data na module który kupiłem to 18/11/09

-- 8 października 2018, 17:07 --

Jak pech to pech moduł zamówiony w ubiegłą środę, do dnia dzisiejszego nie doszedł, brak kontaktu ze sprzedającym, chociaż tyle że wziąłem za pobranie, nie mniej jednak nie wiem co dalej robić z tematem

-- 9 października 2018, 13:00 --

Chyba nie będzie wyjścia jak kupić moduł 5k0937087d za ponad 600zl skoro Miro twierdzi że będzie pasować, sprzedawca u którego zamówiłem moduł 5k0937086 za normalna cenę leci w kulki twierdzi że nie wie gdzie jest paczka

-- 9 października 2018, 15:40 --

A może lepiej kupić 5k0937086c taki jak siedział oryginalnie tyle że z innego auta, ale jest szansa że ktoś mi to przekoduje pod Leona?
Zobacz Profil
bonkowiak
Stella
Stella
 
Posty: 23
Dołączył(a): 12 marca 2016, 19:15
Auto: Leon 1m
Silnik: AHF 1.9

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez Sebool2006 » 9 października 2018, 18:17

Skoro sprzedawca ci wysłał paczkę to ma numer listu / paczki i niech poda czym wysyłał poczta / kurier / paczkomat i będziesz wiedział gdzie szukać.
Było niebieskie 1M 1.8 AGN 125km
jest czarne 1P FR 2.0 BWA TFSI 2++ :D
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Sebool2006
Cupra R
Cupra R
 
Posty: 5337
Dołączył(a): 16 stycznia 2010, 23:44
Lokalizacja: Warszawa
Auto: Leon FR
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez bonkowiak » 9 października 2018, 21:55

Sprzedawca nie wie nic ani com wysłał ani gdzie jest a ja czekam już tydzień czasu, podziękowalem mu
Zobacz Profil
bonkowiak
Stella
Stella
 
Posty: 23
Dołączył(a): 12 marca 2016, 19:15
Auto: Leon 1m
Silnik: AHF 1.9

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez Sebool2006 » 10 października 2018, 15:08

Dziwne nadał przesyłkę i nie wie czym ją wysyłał ? Skoro tak podchodzi do klienta to tym bardziej bym mu podziękował za transakcje i wystawił negatywny komentarz...
Było niebieskie 1M 1.8 AGN 125km
jest czarne 1P FR 2.0 BWA TFSI 2++ :D
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Sebool2006
Cupra R
Cupra R
 
Posty: 5337
Dołączył(a): 16 stycznia 2010, 23:44
Lokalizacja: Warszawa
Auto: Leon FR
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez bonkowiak » 11 października 2018, 19:25

Panowie udało się zamówiony moduł 5k0937087d dziś przyszedł założyłem przekodowalem i wszystko póki co działa jak należy. Dziękuję wszystkim za pomoc :-D 8) :brawo:
:-D

-- 11 października 2018, 19:24 --

Panowie a dlaczego teraz muszę dwa razy nacisnac aby odblokować drzwi pasażera?
Zobacz Profil
bonkowiak
Stella
Stella
 
Posty: 23
Dołączył(a): 12 marca 2016, 19:15
Auto: Leon 1m
Silnik: AHF 1.9

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez miroA3 » 12 października 2018, 06:23

dlatego ze tak masz zakodowane...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
miroA3
FR
FR
 
Posty: 1630
Dołączył(a): 5 kwietnia 2006, 09:09
Lokalizacja: Kraków
Region: małopolskie
Auto: FR 2.0 TSI
Silnik: CCZ 2.0

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez bonkowiak » 12 października 2018, 06:28

No właśnie ze nie mam tej opcji zaznaczonej w module, nazywa się to chyba selektywne zamykanie czy coś takiego, kodowanie mam takie jak w starym a wcześniej tego nie bylo
Zobacz Profil
bonkowiak
Stella
Stella
 
Posty: 23
Dołączył(a): 12 marca 2016, 19:15
Auto: Leon 1m
Silnik: AHF 1.9

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez miroA3 » 12 października 2018, 07:33

zaraz ktos Ci napisze zebys sprawdzil w module komfortu ( 46 ) bajt 0 / bit 0 ....

tyle ze ty modulu comfort nie masz.. bo jest to polift.

wszystko jest w bordzie ( 09 ) , selektywne otwieranie drzwi to bajt 0 / bit 3

jesli tam masz odfajkowane, to na 99% pozostaje menu zegarów
settings/ convenience/door open/manual/single door


dziekuję
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
miroA3
FR
FR
 
Posty: 1630
Dołączył(a): 5 kwietnia 2006, 09:09
Lokalizacja: Kraków
Region: małopolskie
Auto: FR 2.0 TSI
Silnik: CCZ 2.0

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez bonkowiak » 12 października 2018, 15:11

Dziękuję
Zobacz Profil
bonkowiak
Stella
Stella
 
Posty: 23
Dołączył(a): 12 marca 2016, 19:15
Auto: Leon 1m
Silnik: AHF 1.9

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez miroA3 » 13 października 2018, 10:51

no i ? to bylo to ?

mam nadzieje ze nie grzebales VCDS w w zegarach/wskaznikach...
miales usiasc w samochodzie, zamknac drzwi i wejsc do menu zegarow z poziomu przyciskow na kierownicy :wink:
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
miroA3
FR
FR
 
Posty: 1630
Dołączył(a): 5 kwietnia 2006, 09:09
Lokalizacja: Kraków
Region: małopolskie
Auto: FR 2.0 TSI
Silnik: CCZ 2.0

Re: Leon 1p1 oznaczenia i opis modułu bordnetz

Postprzez bonkowiak » 14 października 2018, 09:48

Tak to było to Miro, dzięki wielkie
Zobacz Profil
bonkowiak
Stella
Stella
 
Posty: 23
Dołączył(a): 12 marca 2016, 19:15
Auto: Leon 1m
Silnik: AHF 1.9


Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości