Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Boniek-MC napisał(a):pokazywał mi 0,7L/h teraz pokazuję 1,1L/h

Sammael napisał(a):Boniek-MC napisał(a):pokazywał mi 0,7L/h teraz pokazuję 1,1L/h
sprawdziłbym kąt wałka

Boniek-MC napisał(a):sprawdzić kąt wtrysku
Boniek-MC napisał(a):zapłonu
Sammael napisał(a):Boniek-MC napisał(a):sprawdzić kąt wtrysku
to co napisałem. Wałek może być za bardzo cofnięty. Nie masz w PDku kąta wtrysku.Boniek-MC napisał(a):zapłonu
a co, benzyne masz?

Chodzi o wałek rozrządu,mnie Ali trochę przestawił żeby niuton lepszy wyszedł,ale auto pali ok 0,5L więcej.zubu napisał(a):Co za wałek? Jak powiem mechanikowi to będzie wiedział o co chodzi?

Miro napisał(a):Chodzi o wałek rozrządu,mnie Ali trochę przestawił żeby niuton lepszy wyszedł,ale auto pali ok 0,5L więcej.zubu napisał(a):Co za wałek? Jak powiem mechanikowi to będzie wiedział o co chodzi?

SlawekGD napisał(a):Samochód ma jeszcze 2 miesiące gwarancji więc może warto się tym zainteresować.

Sammael napisał(a):martig, ale też szóstaczka bierze, nie? 7l/100 to max, nie?![]()

niq napisał(a):Jak zrobię przejażdżkę po mieście 2km to komputer pokazuje 15-19lale myślę, że wychodzi 12-13l. Ogólnie to nie zwracam uwagi, na baku robię ~500-550km

zubu napisał(a):jak silnik się rozgrzeje do 90stopni to pokazuje 0,9l/h
Staszek20VT napisał(a):Tak ma być, to prawidłowe wskazanie.
Sammael napisał(a):Staszek20VT napisał(a):Tak ma być, to prawidłowe wskazanie.
u Ciebie jest prawidłowe, u niego nie.
Sprawdź kąt synchronizacji wałków. Poza tym widzę, że masz softa ale nic nie wiadomo jaki masz silnik.

zubu napisał(a):operacji ustawia się kąt synchronizacji wałków w silniku BKD?
Sammael napisał(a):zubu napisał(a):operacji ustawia się kąt synchronizacji wałków w silniku BKD?
tak, jest na minusie, dlatego więcej pali.

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości