Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Axee napisał(a):wano, najczestsza przyczyna sa niestyki na 2 kostkach w fotelu pasazera, kostka pod fotelem i kostka w podlodze przed fotelem, co powoduje blad bocznej poduszki pasazera (przerwa, za duza rezystancja). Tylko diagnoza VAS/VAG/VCDS powie Ci dokladna przyczyna. Nie ma opcji, ze jest blad i niewiadomo z czego, zawsze jest wiadomo jaki (odpisz nr bledu, opis bledu). Wracajac do tych kostek, mozna kable obciac przed i po kostce, odpowiednio polutowac na sztywno i dobrze zaizolowac. Niemniej jednak pierw musi byc znana przyczyna bledu. Pozdro Ax!

DB-one napisał(a):WItam,
po odkręceniu schowka i odłączeniu kabelka od wyłącznika poduszki powietrznej pasażera, włączyłem zapłon i od tego momentu świeci mi się kontrolka poduszki na desce rozdzielczej. Podłączyłem leona pod interfejs przez bluetooth (program ScanXL i Torque), ale nie znalazło żadnych błędów a kontrolka jak świeciła tak świeci dalej. Myślicie, że to może być wina tego interfejsu czy może potrzebny jest inny program żeby wykasować ten błąd?
Pozdrawiam

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość