Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[PB wolnossąca] Drugi przeglad pytanie

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[PB wolnossąca] Drugi przeglad pytanie

Postprzez Spongebob » 16 lipca 2010, 08:04

Witam mam takie pytanie otoz przedemna stoja 2 duze wydatki: ubezpieczenie (AC i OC) ok 3k i drugi przeglad samochodu no i jeszcze wyjazd na wakacje. Chcialbym nieco zaoszczedzic hajsu na przegladzie tzn. kupic wlasne tajle. Gdy 2 miesiace temu bylem w serwisie to pytalem ile by kosztowal drugi przeglad w moim przypadku (benzyna 1.6 i ok 16 k na liczniku) to gosc odpowiedzial ze maly przeglad + wymiana plynu hamulcowego i filtra przeciwpylkowego (razem ok.750 zl) i tutaj pytanie co moge sam kupic i dac zeby to wlali/zamontowali w ASO ? Napewno banka oleju co jeszcze ?

I jeszcze male pytanie czy w trakcie umawiania sie na przeglad musze poinformowac ze pezyjade z wlasnymi tajlami ?
Spongebob
Stella
Stella

Auto: Seat Leon II

Reklama

Re: [PB wolnossąca] Drugi przeglad pytanie

Postprzez jakobsjw1400 » 17 lipca 2010, 09:42

Ja przyjechałem z własnym olejem bo oni mają najdroższy na świecie.
Robiłem ten przegląd w zeszłym roku jak cię interesuje za 4 dni będę w domu to ci napiszę ile wycenili robociznę i dodatkowe elementy.
W InterCar 2 tygodnie temu była promocja do 4l dodawali 1l gratis, plus filtr oleju i kabinowy zapłaciłem około 220 zł.
jakobsjw1400
Stella +
Stella +

Auto: LEON II STYLANCE

Postprzez colin23 » 17 lipca 2010, 10:34

Spongebob, a nie prościej wziąć telefon do ręki i wykręcić do trzech różnych najbliższych Ci serwisów i spytać ile kosztuje przegląd bez oleju? Na pewno podadzą Ci tam dokłądniej niż my tutaj. Co serwis to inna cena. A jak już będziesz oddawał samochód to na zleceniu każ wpisać "WŁASNY OLEJ". I dolej na maksa płyn do spryskiwaczy (i też zaznacz to w zleceniu). Czasami lubią wpisać płyn do spryskiwaczy w cenach kosmicznych ;)
colin23
Sympatyk LeonClub

Auto: Audi

Postprzez Spongebob » 17 lipca 2010, 10:42

no wlasnie szukam gdzie w miare tanio wychaczyc olej shell helix ultra 5w40 ( w ASO super cena 50 zl za litr razem 250) i takie male pytanie bo mam z tym problem chodzi o filtr kabinowy jaki trzeba do 1.6 bo dzwonilem juz do trzech i podaja mi 2 rozne ceny w zaleznosci od rozmiarow, a ja nie wiem jaki mam, chyba musze zrobic pielgrzymke do garazu i wyciagnac i zmierzyc ;] .

PS. Jezdzil ktos moze na przeglady do ŚLĄSK AUTO ul. Bogucicka 7 w KATOWICACH jakies opinie bo musialem sie przeniesc z Zabrza, i ile trwa taki przeglad ?
Spongebob
Stella
Stella

Auto: Seat Leon II

Postprzez matern » 5 września 2010, 08:26

Mi policzyli Shell Helix 5W30 4,5l z 5% rabatem 213,73 zł :zdziwko:
matern
Stella
Stella

Auto: Leon 2
Silnik: BXE 1.9

Postprzez nixu » 5 września 2010, 10:12

Spongebob napisał(a):PS. Jezdzil ktos moze na przeglady do ŚLĄSK AUTO ul. Bogucicka 7 w KATOWICACH jakies opinie bo musialem sie przeniesc z Zabrza, i ile trwa taki przeglad ?

Zapraszam do Gliwic, przypomnij że jesteś z forum a dostaniesz dobrą cenę ;)

PS. jeżdząc do Silesii tak czy tak trafisz później do Gliwic :hahaha:
nixu
Sympatyk LeonClub

Auto: IX

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne