Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

pirzol napisał(a): Czy w którejś z wersji Leona z DSG występuje kierownica z łopatkami do zmiany biegów ?

pirzol napisał(a):Witam
Czy w którejś z wersji Leona z DSG występuje kierownica z łopatkami do zmiany biegów ?
pozdrawiam
P

willhaven napisał(a): napewno FR-ki 1 P w dieslu mialy ta opcje bo mi proponowano, po 2007 chyba tez w wersjach style z silnikiem 2.0 140 KM też byly

sat666 napisał(a):willhaven napisał(a): napewno FR-ki 1 P w dieslu mialy ta opcje bo mi proponowano, po 2007 chyba tez w wersjach style z silnikiem 2.0 140 KM też byly
Nie bylo FR TDI DSG przed FL, 2.0 140 raczej nie mialy lopatek jako opcji (ma ktos taka konfiguracje?).
pozdrawiam,
s
Wówczas wprowadzono wariant FR. León FR, wyposażony w podwójną końcówkę układu wydechowego, sportowe siedzenia oraz gałkę drążka skrzyni biegów z logo FR, zadebiutował w czerwcu 2006 roku. Wtedy otrzymał długo oczekiwany, 200-konny silnik TFSI pochodzący z Volkswagena Golfa GTi oraz 170-konny motor 2.0 TDI, dostępny także w Golfie i Audi A3. Dla obu wersji dostępna jest manualna skrzynia o 6 przełożeniach bądź DSG.

willhaven napisał(a):
z tego co pamietam to moglem doplacic 7 czy 8 tysi i moglem miec z dsg, pozatym proponowano mi jazde próbną alteą 2.0 140 km z dsg dla porównania,jesli altea mialal dsg to leon chyba teżauto zamawialem chyba w kwietniu 2007 roku , hmmm
p.s. z wiki :Wówczas wprowadzono wariant FR. León FR, wyposażony w podwójną końcówkę układu wydechowego, sportowe siedzenia oraz gałkę drążka skrzyni biegów z logo FR, zadebiutował w czerwcu 2006 roku. Wtedy otrzymał długo oczekiwany, 200-konny silnik TFSI pochodzący z Volkswagena Golfa GTi oraz 170-konny motor 2.0 TDI, dostępny także w Golfie i Audi A3. Dla obu wersji dostępna jest manualna skrzynia o 6 przełożeniach bądź DSG.

willhaven napisał(a): Wiem natomiast ,ze siedzialem w Altei 2.0 140 km z dsg i zapamiętalem tez ja po srebrnych lopatkach. Niewiem w takim razie co to byl za "model" i skad przyjechal ale stal pod salonem. Sprzedawca mowil,ze to bedzie identyko.

kierownik napisał(a):Cupra przed FL nie wychodziła z DSGcupra+ DSG +łopatki ojoj ostro by było

cypreess napisał(a):No a teraz ta nowa cupra chyba ma juz dsg wiec pewnie lopaty tez moze miec w opcji.

zwirek75 napisał(a):cypreess, polubił turbo benzynę z DSG - no proszeciekawe dlaczego
![]()

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość