Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Oświetlenie wnętrza - lampka główna przy lusterku wstecznym

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Lampka podsufitowa w kabinie

Postprzez hatsumoto1982 » 5 listopada 2012, 09:31

Witam, mam mały problemik ze światłem w kabinie. Wczoraj coś mnie podkusiło i wyprałem tapicerkę w samochodzie, uchyliłem okna na noc ale chyba za mało bo dzisiaj po wejściu do samochodu i przekręceniu kluczyka światło nie zgasło :/ Nie gasło awet jak przełączyłem je w pozycję "0" :) ale zauważyłem że jak strzele pstryczka we włącznik to światło gaśnie i po przełączeniu w pozycję otwartych drzwi też jest ok, przełączenie na zapalone powoduje że znowu nie można go wyłączyć i tak w kółko. Domyślam się że okna były za mało opuszczone i coś pewnie osadziło się na stykach włącznika, nie wiem tylko czy można tam coś przeczyścić czy tylko wymiana??
hatsumoto1982
Stella
Stella

Auto: Seat Leon II

Reklama

Oświetlenie wnętrza - lampka główna przy lusterku wstecznym

Postprzez path609 » 5 listopada 2012, 09:33

Witam
Wiedzą może koledzy jak rozebrać lampkę oświetlenia wewnetrznego w Leonku ,Tą przy lusterku.?
Dziś chciałem wyłączyć lampkę w środku, i coś chyba sie wyczepiło, bo nie idzie jej wyłączyć, recznie ten przełącznik lewo , prawo chodzi dziwnie lużno , jakby się wyczepił, jest to możliwe?
Dopiero zamykając kluczykiem gaśnie ta lampka. A tak podczas jazdy , cały czas świeci.
Byłbym wdzieczny za wskazówki, a nie chciałbym coś poknocić, i mieć wiekszy problem.

pozdrawiam serdecznie
Hubi
path609
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 2

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne