Rozrząd wymieniłem przy ok. 87000km. Teraz ma 89500km. w ASO.
Problem wycia i "tarpania" również zgłosiłem W w ASO . Pozostawiłem tam nawet samochód na ok. 2 tygodnie. Mieli odpalać i diagnozować lecz niczego się nie dopatrzyli. Komputer nie wykazał żadnych błędów. Leon odpalał poprawnie. Może nie lubi mojego blaszanego garażu?
Czy pompa wysokiego ciśnienia może dawać taki objaw?
Kurier przywiezie porządną flachę temu kto mi pomoże. Qrw1ca mnie bierze. Wyłożyłem w październiku '13 kupę kasy i taka kupa.
-- 20 lipca 2014, 20:06 --
Tomuss napisał(a):Mi się wydaje, że to wycia pochodzi z silnika powietrza wtórnego.
Pytałem w serwisie - nie ma czegoś takiego jak silnik powietrza wtórnego.
Dzisiaj zdecydowałem, że nie będę gasił silnika po wystąpieniu objawów a odczekam spokojnie co dalej. Po ok. 10s wyższych obrotów (nieco powyżej 1000) tarpanie silnikiem ustało a wycie uspokoiło się. Silnik sam przeszedł do normalnej pracy. Temperatura w garażu powyżej 30 st. - podobne objawy występują jednak przy niższych temperaturach. Nadal nie wiem co jest przyczyną takiej pracy silnika tuż po odpaleniu po nocy.
-- 26 lipca 2014, 21:53 --
Dziękuję za "fachowe" wsparcie. Pozbyłem się badziewia ze stajni VAG.
1.4 TSI to pomyłka, większym złomem nie jeździłem a do Seata nie wrócę... zbyt szybko korozja wpiernicza tzw. "elementy ruchome"
Pozdrawiam fanów Leona. To naprawdę ładne autko i na tym koniec zalet.