Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

wgi napisał(a):A ile wg Ciebie miałaby palić dwulitrowa turbo-benzyna o mocy 285KM?

noktoto napisał(a):wgi napisał(a):A ile wg Ciebie miałaby palić dwulitrowa turbo-benzyna o mocy 285KM?
Mimo wszystko nie 11l przy stałej prędkości 120km/h, jeśli to by była norma to już nie chcę TFSI.

Klikoś napisał(a):noktoto nie jest to norma. 11-12l to mi pali w mieście, w trasie przy prędkościach autostradowych nie przekracza 10l. Do 100km/h to można zejść nawet poniżej 9l.

browarr napisał(a):Na programie palił tyle samo co na serii w mieście mam kilka takich aut i nikomu nie pali cofa zapłon na 1 i 2 cylindrze z tego co pamiętam a cewkę mam na 2 cylindrze nie oryginalną. Filtr powietrza wymieniony 12tys temu ale spalanie było takie po wymianie tez. Filtr paliwa wymieniony dwa dni temu. Do tego jak przykatuje trochę auto to nawet na postoju nim trzęsie (cofa zapłon). W trasie jadąc autostradą autostradą 120km/h na tempomacie średnia wychodzi 11.4. W innym BWJ spalanie nie przekracza 9.5L.

sleeper napisał(a):PiotrAs, przyjedź na poznańskiego spota to wykonamy jakiś miarodajny test z rolki

Konrad20vt napisał(a):Ładnie, mi przy 320km auto pali srednio 11-12, na trasie 10 litrów mam przy szybkiej jezdzie.. spalanie REALNE nie z kompa

lukimaska napisał(a):Trasa jak smigam 160+ oscyluje w okolicach 10/11L

ksl napisał(a):lukimaska napisał(a):Trasa jak smigam 160+ oscyluje w okolicach 10/11L
Andersen czy Bracia Grimm ?

PiotrAs napisał(a):Tu nie chodzi o czepianie się spalania bo niech sobie pali 14 o ile to jest normalne ale nie lubię jeździć niesprawnym samochodem a wiele awarii objawia się podwyższonym zużyciem paliwa dlatego trzeba to sprawdzić . Jakbyśmy chcieli diesla to byśmy jeździli dieslem.. uważam że moja i tak jest spierdolon.a bo to spalanie u mnie nie jest normalne w dodatku czuje ze nie ma pełnej mocy.

Powrót do Leon 2 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość