Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

1.6 BSE i średnie spalanie a komp ???

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

1.6 BSE i średnie spalanie a komp ???

Postprzez ggregorii » 12 maja 2013, 11:15

Witam tematów o spalaniu było dużo ale u mnie wygląda tak. Kupiłem leonka 2 i jak zalałem do pełna to pokazywał mi nawet 760 km na całym baku. Potem zacząłem kombinować z kompem włączyłem tryb transportu ale uff udało się go wyłączyć. Przez to wszystko odpinałem tez akumulator żeby restartować ECU. Teraz jak leje do pełna to pokazuje 580 km na baku i średnie spalanie to jakieś 8.6 l przy prędkości 120 km na autobanie. Jak duży jest bak w leonie 1.6 Bse i ile robicie tak mniej więcej po nalaniu pod korek i do samej suszy. Miałem golfika 4 1.6 SN tam lałem do pełna i z Holandii do polskiej granicy zrobiłem na jednym baku i jeszcze coś tam zostawało. Nie wiem czy ten komputerek od spalania może się rozkalibrować i trzeba adaptować????. W tym Leonku jak zaleje do pełna to wskazówka zaczyna opadać po 100 km a w golfiku mogła nawet po 200 w zależności od zalania pod korek. W sumie tu mam szersze kapcie czy to tez ma jakieś wielkie różnice na spalanie. No dobra ile wam pokazuje po zalaniu do pełna ???
ggregorii
Sport
Sport

Region: lubelskie
Auto: Leon 5F FR
Silnik: benzyna 1.4

Reklama

Re: 1.6 BSE i średnie spalanie a komp ???

Postprzez m4niac » 25 maja 2013, 09:46

540
m4niac
Signo
Signo

Auto: Leon II
Silnik: BSE 1.6

Powrót do Leon 2 - Techniczne Benzyna