Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

1.4 tsi - stukanie na zimnie - łańcuch?

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

1.4 tsi - stukanie na zimnie - łańcuch?

Postprzez pieniu » 1 grudnia 2014, 21:19

Drodzy Klubowicze,

Mam problem wspomniany w tytule wątku. Na zimnie silnik stuka. Mam wrażenie, że tucze się łańcuch. Ojciec mówi, że to może być hydropopychacz - nie znam się. Po przejechaniu 10 km, kiedy silnik się rozgrzeje chodzi już cicho. 2 tygodnie temu wymieniłem olej.

Czy ktoś z was miał podobny problem? jeśli tak to jaka jest diagnoza?
Wolałbym wymienić coś prewencyjnie zanim na przykład przeskoczy łańcuch.
pieniu
Stella
Stella

Auto: Leon 1.4.tsi
Silnik: benzyna 1.4

Reklama

Re: 1.4 tsi - stukanie na zimnie - łańcuch?

Postprzez el malage » 27 lutego 2015, 18:08

Mialem to samo ,moja rada jak najszybciej wymien napinacz hydrauliczny lancucha ,jezeli twoje auto jest z 2007-2010 wymien caluy rozrzad z lancuchem i prowadnicami i napinaczem,rada kolejna ,niech to zrobia dobrzy mechanicy,ktorzy juz kiedys to robili,rada kolejna olej wymieniaj co 5-7 tys km - zawsze ,lepiej wszystkie czesci kup orginalne,moze sie okazac ze lancuch rozrzadu zamontowany fabrycznie byl o 3-5 cm dluzszy .Jezeli twoje auto ma wiecej niz 90000km bez zmiany calego rozrzadu - nie zwlekaj , w razie awari moze cie czekac remont lub wymiana silnika.Ostatnia - po wymianie czeka cie spokojne 60000km

zacznij stosować polskie znaki oraz stawiaj interpunkcje w odpowiednim miejscu bo wstyd - chlorek

-- 27 lut 2015, o 19:08 --

nie mam polskiej klawiatury sorki .
pozdrowienia z TFS
el malage
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.4 TSI

Powrót do Leon 2 - Techniczne Benzyna