Odświeżam temat - kolektor wyczyszczony, ale problem nadal pozostaje. Nie wiadomo skąd, ale zrobił się ubytek w postaci ok 12-14 KM.
Czy elektroniczne wyłączenie klap pomoże? Zauważyłem, że czasami samochód szarpie jak się nagle puści gaz...
Na dniach samochód wędruje do serwisu.
-- 30 stycznia 2017, 23:43 --
Problem nadal nie rozwiązany. Według serwisu kolektor, potencjometr, cały dolot - wszystko jest w porządku.
Nie wiem co robić, nadal szarpie - wtedy gaszę samochód, odpadam i jest ok. Nadal brakuje 12-14 KM.
Czy ktoś miał kiedyś podobny problem? Ktoś, coś?

-- 4 października 2017, 22:55 --
Problem z kolektorem rozwiązany - delikatne przyszlifowanie klap oraz wymiana tego potencjometru spowodowała, że błąd zniknął i od dłuższego czasu się nie pojawił.
Nie zniknął natomiast problem szarpania... Kolektor wyczyszczony, klapy naprawione, potencjometr nowy, świece nowe, turbina zregenerowana (hybryda), N75 nowy, przewody od turbo nowe, olej i filtry wymienione, nawet cewki powymieniałem na nowe, bo VAG pokazywał minimalne wypadanie zapłonu... Bez różnicy czy seryjne oprogramowanie czy zmodyfikowane - nadal potrafi szarpać po odpuszczeniu gazu.... Nikt nie miał takiego problemu?

Różnica jest teraz taka, że samochód cały czas trzyma moc. Błędów nie ma absolutnie żadnych...
-- 20 grudnia 2017, 02:16 --
Naprawione... Akumulator...