Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Zablokownay centralny zamek i klamka kierowcy

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Zablokownay centralny zamek i klamka kierowcy

Postprzez coss_takiego » 25 lipca 2017, 22:03

Witam,

Problem pojawiał się stopniowo, zaczęło się od tego, że raz zblokowała się klamka od strony kierowcy i od zewnątrz nie dało się otworzyć, ale od wewnątrz bez problemu i po tym normalnie działała i ten problem długo nie wracał. Jakiś czas później zaczął pojawiać się problem z zamykaniem i otwieraniem auta z pilota, coraz częściej auto nie reagowało, ale za którymś razem załapało. I tak to postępowało aż w końcu przestało zupełnie reagować na pilota i da się je otworzyć jedynie kluczykiem. I tu powrócił dawniejszy problem, klamka kierowcy blokuje się po prawie każdym zamknięciu i otwarciu, więc muszę otwierać drzwi kierowcy od środka dostając się tam innymi drzwiami. Wymieniłem baterie w pilocie, ale nie dało to efektu, dioda na pilocie w chwili naciskania zapala się, próbowałem zaadoptować ponownie pilot sposobami z forum, a także odłączałem akumulator na chwile, żeby zresetować moduł komfortu, ale wszystko bezskutecznie. Mam tylko jeden kluczyk z pilotem.

Dodatkowo, nie wiem czy to może mieć coś wspólnego, ale jeden xenon na dołkach potrafi czasem przygasnąć, na kolejnym dołku się zapali ponownie, albo tylko mruga.

Czy ktoś jest w stanie pomóc?

Seat Leon 1P 2.0 TFSi FR '07
coss_takiego
Stella
Stella

Auto: 1P FR
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Reklama

Re: Leon 1P FR problem z centralnym zamkiem i klamką kierowc

Postprzez Michal_ZG » 30 lipca 2017, 16:55

Cześć,

Miałem (mam okresowo) coś podobnego. U mnie jednak nasila się ewidentnie po opadach deszczu, a więc kiedy powietrze było wilgotne. Strzelam więc, że coś z elektryką.
Michal_ZG
Stella
Stella

Auto: Leon 1.6
Silnik: benzyna 1.6 16V

Powrót do Leon 2 - Techniczne Benzyna