Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Dziura w skrzyni biegów

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Dziura w skrzyni biegów

Postprzez Goncek » 10 października 2017, 21:45

Siemanko
Pisze w nietypowej sprawie ale moze ktos z was udzieli mi informacji bo rece mi opadły
Mam Leona Cupre 2007r 240km po chipie na 340ps
Padło mi sprzęgło z dwumasa i narobiło nieco spustoszenia w skrzyni, w sumie "obudowie sprzęgła" miedzy innymi sprzeglo przecieło skrzynie(obudowe) i zrobilo dziure w skrzyni przez co olej wylecial... zawiozłem skrzynie do pospawania lecz odebrałem w takim samym stanie bo spawacz mi powiedział ze nie jest w stanie pospawać tego, myślał ze to czyste aluminium i pojdzie dobrze lecz okazało sie ze nie ma szans
Miał ktos taki przypadek i wie gdzie moge cos takiego pospawać badz znalezc nowa obudowe? Pomocy !
Oznaczenie : MhAI9Zn1
:x :x :x
Goncek
Stella
Stella

Auto: Leon
Silnik: BWJ 2.0

Reklama

Re: Leon Cupra 240 Problem

Postprzez rimu » 11 października 2017, 04:35

Gruba akacja, współczuje
Jak jesteś zainteresowany mam skzynie i mam sprzęgło sachs race wraz z jednomasem na sprzedaż, spr priv
rimu
Signo
Signo

Auto: cupra
Silnik: BWJ 2.0

Re: Leon Cupra 240 Problem

Postprzez winner4 » 11 października 2017, 14:41

Miałem kiedyś w Ibizie podobną akcję, tylko skrzynia była pęknięta po dzwonie. Jakkolwiek byś tego nie pospawał to i tak później znowu się rozleci po jakimś czasie, szkoda nerwów, czasu i pieniędzy na taką zabawę. Kup drugą skrzynię i wymień, nie ma co się bawić w półśrodki w ponad 300-konnym aucie.
winner4
Sport
Sport

Region: małopolskie
Auto: Leon
Silnik: CJXA 2.0

Powrót do Leon 2 - Techniczne Benzyna