Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Dziwne wycieki spod silnika

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Dziwne wycieki spod silnika

Postprzez Mario_T » 6 grudnia 2020, 20:50

Cześć.
Mam ostatnio problem z moim 1P. Od jakiegoś czasu pojawiają się plamy pod samochodem, jakiś wyciek. No właśnie jakiś. Wyciek pojawia się dopiero po jakimś czasie - zostawiam samochód po jeździe i jest sucho, ale po 2 - 3 godzinach pojawia się plama pod silnikiem. Samochód musi odstać - wyciek pojawia się właśnie po dłuższym postoju. Myślałem że to olej ale mechanik nie stwierdził wycieku nigdzie. Podłozyłem czysty karton pod samochód żeby zobaczyć co to tam kapie. To wygląda mi na płyn jakiś, bo jest lepki i rzadki ( to nie olej ) ale nie ubywa mi płynu chłodzącego ani hamulcowego ani oleju. I nie wiem co to może być. Wyciek pojawia się pod miską olejową. Nie znam się na mechanice, ale czy to może być coś z odmą albo z podstawą filtra oleju? Wczoraj wymieniałem żarówki, w pewnym momencie pojawił się taki charakterystyczny szum jakby coś się odpowietrzyło, jakieś cisnienie zeszło albo coś. I po tym pojawił się wyciek.
Już nie wiem o co chodzi.
Mario_T
Stella
Stella

Region: lubelskie
Auto: Leon 1P_2005
Silnik: benzyna 2.0

Reklama

Re: Dziwne wycieki spod silnika

Postprzez Sebool2006 » 7 grudnia 2020, 05:54

Może być to odma. Przede wszystkim jakiego koloru jest ten olej?
Może turbo ci puszcza,egr,nieszczelny korek miski olejowej,pokrywa zaworów nieszczelna. Przyczyn może być wiele.
Było niebieskie 1M 1.8 AGN 125km
Poszła całka w czarne 1P FR 2.0 BWA TFSI 2++ :(
Jest biturbo ;)
Sebool2006
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Auto: Leon FR
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Powrót do Leon 2 - Techniczne Benzyna