Pozostaje mi jeszcze przekonać żonę o konieczności takich zmian, albo nic nie mówić, tylko pewnie i tak to zauważy.

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Po zakodowaniu pompy hamulcowej z 312 (Kodowanie: 0006898 - Altea MK60) na 345 (Kodowanie: 0006904), pomimo, iz kod zostaje przyjety wystepuje blad: sterownik nieprawidlowo zakodowany, niezgodnosc osprzetu i ABS/ESP nie dziala, swieca sie kontrolki na desce. Nie sprawdzalem roznic w dokumentacji, ale nie bedzie prosto. Na 312 i 286 bez problemu mozna przejsc. Dodam rowniez, ze 286mm tyl z czterolapa pasuje idealnie do oski: jarzma, zaciski, tarcze, klocki - p'n'p, oslony z mala przerobka - podgiecie blach i odwiert 2 nowych dziurek w oslonie. Pozdrawiam Ax!psiko napisał(a):Czy da radę z układu hamulcowego 288/255 przejść na 345/286 nie zmieniając pompy hamulcowejCzy lepiej pewniej, szybciej i taniej 312/286
![]()
Na 312 i 286 bez problemu mozna przejsc.
misiek_t napisał(a):z 288/255mm na 312/286mm nic nie trzeba kodować. Po zmianie śmigam ok rok i wszystko działa jak należy, a różnica w hamowaniu kolosalna
krz_p napisał(a):Chyba jeszcze nikomu nie udało się przekodować sterownika z 312 na 345
niq napisał(a):krz_p napisał(a):Chyba jeszcze nikomu nie udało się przekodować sterownika z 312 na 345
Czyli rozumiem, że jak ktoś ma 312 ori i chce założyć 345 na przód to są problemy?
psiko napisał(a):Dziękuję teraz wiem co mogę kupić
-- 21 lis 2011, o 12:36 --
Kupiłem kompletne tylne zaciski według opisu z aukcji od golfa GTI V bez zawieszenia dałem 200zł
http://allegro.pl/vw-golf-5-v-gti-zawie ... 90217.html
Sprzedający twierdził że tarcza ma 286mm i było by ok gdyby zaciski miały oznaczenie.
Mają tylko na sobie kod kreskowy z oznaczeniem 1K6CC
To jak ja mam teraz sprawdzić co kupiłem![]()
Zobacz na swoje zaciski które masz w aucie, mają żeberka prawdaA te są gładkie czyli to 286mm
psiko napisał(a):Zobacz na swoje zaciski które masz w aucie, mają żeberka prawdaA te są gładkie czyli to 286mm
Aktualnie auta brakMoje pytanie bardziej się tyczy tego czy to nie może być zacisk do tarcz 282mm bo takie są w Golfie 6 GTI
Czy to możliwe że w golfie 5/6 GTI są takie same zaciskiMęczy minie brak numeru części
psiko napisał(a):Mam gorącą prośbę. Czy może ktoś podać mi oznaczenie z etki blachy osłaniającej tarczę hamulcową 286mm
1K0615611P str. lewa
1K0615612P str. prawa
Przód masz nowy więc przez pierwsze kilkadziesiąt km. hamulce będą się układać.
Pompa ABS nie działała poprawnie
psiko napisał(a):Takie małe sprostowanie z tyłu używane są zaciski z jarzmami tarcze i klocki są też nowe
psiko napisał(a):Czy na pewno nie trzeba ruszać kodowania pompy
A coś bardziej konkretnego ? Te Brembo czerwone od Cupry będą pasować do 1P Stylance ? Wydaje mi się, że nie
Psiko Ty zrobiles w koncu na 312, tak?
bozena napisał(a):czy ktos probował z serii 288 zrobic od razu swapa na 345?
noktoto napisał(a):Swoją drogą 345 w 1.4 TSI to chyba trochę na wyrost![]()
Swoją drogą 345 w 1.4 TSI to chyba trochę na wyrost
SEAT LEON 1P, 2010, 1.8 TSI BZB 160KM, wersja STYLE + kilka opcji.
bozena napisał(a):1.4 tsi to by byl rozboj w bialy dzien z 288 na 345
bozena napisał(a):rzeczywiscie mam 1.8 tsi
swierg napisał(a):1.4 TSI w serii ma już 288.
Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości