Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Piotrek_tdi napisał(a):Tak 2.0 TDI/ 2.0 TFSI/FSI maja to samo i amor 55mm
50 mm ma 1.9 tdi i 1.6 BP
bubolak napisał(a):Czy zmieniło się coś w temacie kodowania pompy ABSu z 312 na 345? Mam problem z ESP, a dokładnie brak ESP. W sytuacji poślizgu zamiast działania ESP wyskakuje błąd gdzie zapala się kontrolka ESP, ABS a ręczny mruga. Wszystko w akompaniamencie pojedynczego sygnały dźwiękowego: "piiiiiiii". W tym momencie ani ESP ani ABS nie działa. Wystarczy wyłączyć zapłon i włączyć jeszcze raz i wszystko wraca do normy do czasu ostrego hamowania (czasami) lub lekkiego poślizgu (przy którym mógł by się załączyć ESP).
System Eclipse pokazał 3 błędy: 16352 (Moduł sterowania), 01276 (Pompa hydroagregatu ABS), 01130 (praca układu ABS zakłócona, interferencja sygnałów). Po skasowaniu ABS zaczął działać. ESP nadal nie działa i powtórnie pokazuje ostatni błąd: 01130 (praca układu ABS zakłócona, interferencja sygnałów).
Ktoś, coś? Kto w Wawie ogrania takie tematy?
stellarium napisał(a):Czy ktoś mający dostęp do jakiś rzetelnych danych serwisowych może napisać co w końcu potrzeba do zmiany hebli z 280mm na 312mm?
wiem, że:
- klocki
- tarcze
- jarzma
- zwrotnice
Ktoś wspominał o konieczności swapowania całych kolumn bo amory są inne przy 280mm. W 1P są amory fi 50mm i 55mm. Czy czasem nie jest tak, że 55mm są tylko w Cuprze a cała reszta ma 50mm?
Sebool2006 napisał(a):Pytanie z czystej ciekawości czy zaciski od Mercedesa W209 AMG podejdą do Leona 1P FR ? Fabrycznie mam 312 mm i planuje zmienić na 345 mm i tak zastanawiam się czy właśnie takie rozwiązanie by podeszło.
Jeżeli tak to co jeszcze bym potrzebował ?
Arczii napisał(a):Sebool2006 napisał(a):Pytanie z czystej ciekawości czy zaciski od Mercedesa W209 AMG podejdą do Leona 1P FR ? Fabrycznie mam 312 mm i planuje zmienić na 345 mm i tak zastanawiam się czy właśnie takie rozwiązanie by podeszło.
Jeżeli tak to co jeszcze bym potrzebował ?
Przyłączam się do pytani bo ciekawi mnie czy 6 tloczkowe zaciski z AMG podejdą do Fr'ki
voytekk1 napisał(a):A ja mam pytanie o możliwe niedrogie opcje na polepszenie hamulców w altei freetrack czyli to samo co leon II. W standardzie jest 312/286, na tył ląduje pewnie 310 z s3, co do przodu to jeszcze się zastanawiam. Ma to wejść na ori felgę 17 więc max co może być to tarcza 345. Znalazłem wiele informacji jakie zaciski na to pasują:
- audi q5 3.0tdi/s5 - czterotłoczek brembo - nie jestem pewien czy wejdzie pod 17
nie jest konieczneoneblood22 napisał(a):przypadku 288->312 to raczej nie jest konieczne.
Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości