Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
M a t e o napisał(a):No ja mam 18" felgi więc spoko... orientujecie się jaki jest koszt takiej zmiany hamulców z zaciskami na typ z cupry ?przód i tył... dzięki
M a t e o napisał(a):chodzi mi o to, że TDI w 1p mają normalne zaciski... ja chciałbym zmienić na czerwone... ale nie malowane...
Seba napisał(a):312 z FR sa chyba 1 tłoczkowe a te od Porsche 2 ale mogę się mylić...
pkonrad napisał(a):Ja ostatnio zrobiłem w mojej FRce swap hamulców od Cupry 1P. Wymieniłem tylko przód ponieważ tył w FR 2.0 TFSI i Cupra 2.0 jest taki sam. Powiem szczerze, że jestem miło zaskoczony efektem końcowymAż takiej różnicy w hamowaniu oczywiście na + szczerze powiedziawszy nie spodziewałem się
krz_p napisał(a):napisz trochę więcej jak się jeździ a raczej hamuje po zmianie hamulców
jak z ASB i ESP działają prawidłowo?
ABSprzy ostrym hamowaniu nie włącza się zbyt wcześnie?
pytam bo już od dawna przymierzam się do takiego moda
pkonrad napisał(a):Cześć. Kupiłem kompletne hamulce od Cupry 1P i będę robił przekładkę w moim 1P FR TFSI.
Powiedz mi, czy po swapie trzeba coś przekodowywać VAGiem, czy to tylko jest mechaniczna robota i wszystko będzie działać poprawnie?
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdr.
pkonrad
noktoto napisał(a):belzi, a orientujesz się może jak w 1M (lub pokrewnych) te hamulce wypadały w porównaniu z VAGowymi 312mm?
belzi napisał(a):ale musialbys przestudiowac anglojezyczne fora
bubolak napisał(a):BoRaS, wg opisu to S3 ale 8L, więc ma rozstaw śrub 5x100 tak jak 1M, czyli do 1P nie podejdzie.
Podzwoń po ludziach którzy mają np. zwrotnice od: V gti, Fr, A3 quattro, bo tam są hamulce 312mm. Ja znalazłem hamulce, które miał handlarz, ale nie wystawił na aledrogo. Dodam, że szukałem ich ok miesiąca.
Ps. Hamulce z S3 (8P) podejdą do 1P, ale felga minimum 17" i koszt ~2,5k zł.
noktoto napisał(a):BoRaS, ty chyba tylko jarzm i tarcz potrzebujesz (zakładając, że o 288->312 myślisz).
noktoto napisał(a):W ASO ile same jarzma kosztują? Te osłony nie powinny być drogie. Myślę, że warto sprawdzić ceny nowych części, to wcale nie musi wyjść drożej niż komplet używek z Allegro.
noktoto napisał(a):Lista numerów części potrzebnych do przesiadki 288->312 faktycznie by się tu przydała (taka jak jest do 312->345 by krz_p). Aktualne ceny na seat.pl można by w sekundę sprawdzić. Warto się i w VW i w Skodzie również dowiedzieć (z Octavii II RS jarzma podejdą). W te 600 PLN za jarzmo to mi się nie chce wierzyć, ale może...
noktoto napisał(a):BoRaS, tylko żeby zielone te jarzma nie były
BoRaS napisał(a):No właśnie obawiam się, że takie Skoda sprzedaje w tym rozmiarze
BoRaS napisał(a):1K0615125C
bubolak napisał(a):
Ps. Hamulce z S3 (8P) podejdą do 1P, ale felga minimum 17" i koszt ~2,5k zł.
Ojciec napisał(a):Jeśli chodzi o te osłony metalowe to przy swapie 288 --> 312 spokojnie można zostawić sobie stare osłony. Jeśli je zostawimy to tarcza jest nie mal że tej same wielkości co metalowa osłona i wygląda to o niebo lepiej niż kawał blachy wystający za tarczy
Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości