Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

diagnostyka vagiem we wrocku

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

diagnostyka vagiem we wrocku

Postprzez Bojar » 25 września 2007, 08:28

Witam
Gdzie we Wrocku sprawdzić vagiem samochód, tzn chodzi mi i kogoś kto się na tym zna. Miałem niby robione badanie i mechanik powiedział ze nic nie pokazuje ale chciałbym się upewnić czy sonda jest ok, przeplytka itp, ponieważ samochód duuzo pali nawet jak na 1,8T. Komputer pokazuje 17-17,5 l i to generalnie przy spokojnej jeździe do 3 tys obrotow, fakt że dosyć mało jeżdzę ok 15 km i caly czas po miescie w korkach. Ale żeby aż tyle?

Tak więć podjechać do ASO WV, Seat, Skoda czy znacie jakiś inny warsztacik?
Ewentualnie od razy czyścić przepływkę, wymieniać świecę i sondę? w ciemno bez diagnozy?
Pozdro
Bojar
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1.8T

Reklama

Re: diagnostyka vagiem we wrocku

Postprzez wgi » 25 września 2007, 10:02

W ASO sprawdzenie kosztuje 150PLN, w jetroniku 50. Proponuje jetronika - chłopaki znają się na fachu.
Powered by cs
wgi
Sympatyk LeonClub

Auto: a3 sb
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez vortis » 25 września 2007, 13:34

Bojar, Twój podpis Auto: jeszcze żadne :nonono:

Bojar napisał(a):ponieważ samochód duuzo pali nawet jak na 1,8T. Komputer pokazuje 17-17,5 l i to generalnie przy spokojnej jeździe do 3 tys obrotow, fakt że dosyć mało jeżdzę ok 15 km i caly czas po miescie w korkach. Ale żeby aż tyle?

Jak z tych 15 km, 12 jedziesz w korku to te 17-18 to nic dziwnego.
A te 17 litrów to pokazuje Ci w dziennym czy pod numerem 2 ?? czyli od skasowania ??
vortis
Sport
Sport

Auto: ?

Postprzez electron » 25 września 2007, 18:30

pytanie z innej beczki - to spalanie tylko jest ze wskazan kompa czy moze tez sam sprawdzales ?

Wymiana w niczym nie zaszkodzi ale po co ewentualnie dobre graty zmieniac na nowe ? jaki masz przebieg ? Te informacje pomoga w szukaniu ewentualnego problemu poza tym nie mam 1.8 wiec nie wiem ile to pali choc moje stare mitsubishi 2.0 turbo 4x4 palilo bez problemu 25l
electron
Stella +
Stella +

Auto: leon ARL+

Postprzez Bojar » 25 września 2007, 18:51

heh fakt zaraz zmienię opis :)

hmmm nawet nie wiem na tym z przekreślonym "O" średnie jak mniemam :) ale kasuje je zawsze po tankowaniu i nijak nie chce zejść poniżej 17 heh

Electron - mam przejechane 148500 km, nie obliczałem jeszcze sam spalania te 17 to wartość jako wskazuje komputer, ale widzę jak wskazówka zbliża się do zera codziennie

Być może ten typ tak ma, jak pojadę w trasę to zobaczę ile spali tak czy siak podjadę do jetronika na diagnostykę vagiem może chłopaki coś znajdą :)
Bojar
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1.8T

Postprzez vortis » 25 września 2007, 18:56

Bojar, poszukaj dobrze, bo na forum jest opisane bardzo dokładnie spalanie 1.8 bez i z T. Tam są 2 opcje średniego spalania. Jedna kasuje się samoczynnie a drugą tak jak wspomniałeś kasujesz sam. Przez pierwsze 2 km od odpalenia, na zimnym silniku zwłaszcza w korku na pierwszym wyświetleniu nawet 30 L/100km to norma. Ale tak czy tak nie zaszkodzi sprawdzic :)

Pozdrawiam
vortis
Sport
Sport

Auto: ?

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne