Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[ALL] Składanie oparcia tylnej kanapy

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[ALL] Składanie oparcia tylnej kanapy

Postprzez grabarz18 » 17 marca 2009, 19:01

Tak się złożyło, że złamał mi się uchwyt umożliwiający składanie tylnego oparcia fotela (prawa strona). Dokładnie to jakoś złamał mi się ten uchwyt za który podciąga się u góry oparcia żeby odryglować zaczep. O ile sam uchwyt do kupienia w ASO jest za grosze (niecałe 8zł) to już wymiana u nich kosztuje trochę więcej (w Maranie mi powiedzieli 50zł).

Czy miał ktoś z was może już taki przypadek? Da się to jakoś samemu zrobić? Podobno trzeba rozebrać fotel... dużo przy tym roboty i czy jakieś specjalne narzędzia będę do tego potrzebował? Jak to jest więcej niż 20-30 min to zostawię to już serwisowi do zrobienia przy okazji.

Kolejna sprawa to taka, że jak na złość o ile tylnej kanapy praktycznie nigdy nie składam, to w najbliższych dniach będę się przeprowadzał i jak na złość teraz właśnie przydałoby się móc tą kanapę złożyć ;/ , czy zatem jest jakiś sposób na zwolnienie zaczepu i złożenie oparcia bez wymiany tego uchwytu (pytam na wypadek gdybym nie był w stanie tego samemu naprawić)?
grabarz18
Sympatyk LeonClub

Auto: Leon 1.9 TDi ARL
Silnik: CJSA 1.8

Reklama

Re: [ALL] Składanie oparcia tylnej kanapy

Postprzez kamilwsp » 17 marca 2009, 22:14

dolaczam sie do tematu. u siebie mam to samo i nie wiem nawet jak sie zabrac za rozbiorke tej kanapy
Podpis niezgodny z regulaminem -> usunięto. Administracja LCT.
kamilwsp
Stella +
Stella +

Auto: Toledo 1,9 TDI 2000

Re: [ALL] Składanie oparcia tylnej kanapy

Postprzez Jaaaaa » 18 marca 2009, 17:19

Jaaaaa
Signo
Signo

Auto: 1.9TDI 01r.

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne