Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Mechanizm od szyby

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Mechanizm od szyby

Postprzez RosenG » 5 maja 2009, 18:08

Hejka, nawet nie wiecie jakiego mam pecha, poszedłem dziś do samochodu i był tam kolega, wsiałem do samochodu, zamieniliśmy słowo i tak niefortunnie zamknął mi drzwi(chciał byc uprzejmy), ze spiepszył mechanizm szyby, na początku spadła z mechanizmu tak mniemam a ja głupi zacząłem spuszczaać szybę choć słyszałem jakiś hałas jak zamknął drzwi. Pojechałem zaraz do mechanika, rozebrał i stwierdził, że cały panel na którym jest mechanizm do wymiany, a generalnie zepsuta jest taka rolka na której jest linka, ta linka całkowicie sie rozplątala jeśli można tak powiedzieć, ale podobno w Anglii nie mozna tego kupić osobno- cena 300 funtów a tyle nie dam za pierdołe. Pytanie ile w Polsce to kosztuje bo ojciec może mi to wysłać chyba ze jest możliwość naprawy.
Z góry dzieki
RosenG
Signo
Signo

Auto: Leon 1.9 TDI 130KM

Reklama

Re: Mechanizm od szyby

Postprzez Szczepek » 5 maja 2009, 18:15

w polsce w aso caly mechanizm kosztuje 324zl. ja u siebie naprawialem (pekla mi linka podczas ponoszenia szyby), gosc sie uwinol w 40 min i zaplacilem mu za usluge 100zl. profi robota :ok:
Szczepek
Cupra
Cupra

Auto: RedBull

Postprzez belzi » 5 maja 2009, 18:16

RosenG, taki mechanizm to koszt kolo 150-200 PLN, tylko trzeba podzwonic troche po Allegro (oczywiscie uzywka)
powered by ECUProject®
A4 + Yamaha WR450F + Yamaha FZ8
Obrazek
belzi
Cupra
Cupra

Auto: A4 + WR450F + FZ8

Postprzez RosenG » 5 maja 2009, 18:21

to jest różnica, poszukam może coiś znajde, bo 1500zł to nie dam plus robocizna.
To wyglądało jak to
http://www.allegro.pl/item616574845_sea ... yczny.html

ale nie widzę linki, druga sprawa czy ja powinienem kupić prawy przód czy lewy przód bo to anglik??

[ Dodano: Wto 05 Maj, 2009 ]
Znalazłem jeszcze cały mechanizm tylko nie wiem czy ten kod zgadzał się bedzie z moim kodem ale raczej wszytskie są te same
http://cgi.ebay.co.uk/Window-lifter-mec ... 5|294%3A50
RosenG
Signo
Signo

Postprzez pepej003 » 5 maja 2009, 23:19

RosenG kody są bardzo ważne, a przynajmniej kod sterownika musi być identyczny z tym który teraz masz inaczej szyba może wariować, lusterko nie działać no i chyba centralny szwankuje. Jeżeli nie mam racji poprawcie mnie.

Powodzenia
pepej003
Stella +
Stella +

Auto: Leon signo asv+130km

Postprzez RosenG » 6 maja 2009, 05:58

Dzięki, bo juz miałem zamawiać:), jeszcze jedno gdzie to mogę sprawdzić u siebie??
RosenG
Signo
Signo

Postprzez pepej003 » 6 maja 2009, 08:30

Nie pamiętam dokładnie czy są one na naklejce czy gdzieś na plastiku ale numery tam są dwa. Ja mam swoje spisane i szukam odpowienich, moje są takie:
9776102433203
f005s00054

więc szukaj u siebie podobnych bo z tego co zauważyłem to różnią się one najczęściej jakimiś cyferkami w środku.

P.S jeśli ktoś ma mechanizm z takimi oznaczeniami proszę o PW, chodzi o siłownik przedni prawy
pepej003
Stella +
Stella +

Auto: Leon signo asv+130km

Postprzez Silver » 6 maja 2009, 21:42

RosenG napisał(a):generalnie zepsuta jest taka rolka na której jest linka, ta linka całkowicie sie rozplątala

RosenG napisał(a):To wyglądało jak to
http://www.allegro.pl/ite...lektryczny.html

czego Ty w koncu potrzebujesz?
Mechanizmu podnoszenia szyby (linek) - czy silniczka podnoszenia szyby ?

Jesli mechanizmu to na ki ...uj ci silniczki (one sie nie psuja)

Jesli linek i rolki na ktorą sie nawijają (a to sie czesto psuje) to szukaj na allegro zestawu naprawczego ( zdarza sie ze koszt to kolo 90 zł ) albo sprawnego uzywanego mechanizmu z blachą wzocnienia wewnetrznego.
Only Diesel Gazole
Silver
TopSport
TopSport

Auto: Leon

Postprzez RosenG » 6 maja 2009, 21:47

Silver jakbys czytał dokładnie to spostrzegłbyś, że jadę do mechanika na konkretna diagnoze, bo po zdjęciu plastiku, inny mechanik pokazał mi że linka jest całkowicie poplątana, czyli spadła z rolki, problem był w tym że w Anglii podobno trzeba kupic cały panel Silver(tak powiedział mi 1 mechanik).
Generalnie juz po kłopocie, oczywiście sama linka z prowadnicami, mechanizm był ok, i dało rade zamówić tylko część.
Pozdrawiam i dzieki za pomoc
RosenG
Signo
Signo

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne