Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez czester1922 » 2 kwietnia 2010, 23:00
Witam mam takie pytanie ponieważ niedawno kupiłem Seata Leona 2000 rok. Mam kilka "problemów" mam nadzieje że coś doradzicie.
1. Potrzebuje zaślepkę na spryskiwacz lampy przedniej lewej (gdzie kupić jaka mniej więcej cena) na allegro dość ciężko znaleźć.
2. Kupiłem Seata razem z ringami niestety chyba lewy "elektryk" źle podłaczył i nie działa regulacja a soczewka jest ustawione na najniższym progu. Coś tam dzisiaj próbowałem z tym zrobić i zauważyłem wychodząca wtyczkę (nie pamiętam dokładnie numeru na niej napisze go jutro) nie macie może jakiegoś zdjęcia jak to ma wyglądać bądź jakiś pomysłów co z tym zrobić??
3. I jeszcze jedno pytanko jak często wymieniać rolki pod paskiem mikro??
Twój leon to 1M więc następnym razem zakładaj temat w odpowiednim dziale. colin23
-
czester1922
- Stella

-
- Auto: Seat Leon
przez Kozak » 2 kwietnia 2010, 23:26
czester1922 napisał(a):1. Potrzebuje zaślepkę na spryskiwacz lampy przedniej lewej (gdzie kupić jaka mniej więcej cena) na allegro dość ciężko znaleźć.
Alledrogo / ASO
czester1922 napisał(a):2. Kupiłem Seata razem z ringami niestety chyba lewy "elektryk" źle podłaczył i nie działa regulacja a soczewka jest ustawione na najniższym progu.
A są w ogóle elektrycznie regulowane

wiele lamp z ringami nie ma elektrycznej regulacji
Szukasz ubezpieczenia
Oferta każdego TU
- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe
- Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S.
- Ubezpieczenia Na Życie NNW
Zapraszam na PW
-

Kozak
- Sympatyk LeonClub
-
- Auto: Sportline 4x4
- Silnik: CJXA 2.0
przez czester1922 » 2 kwietnia 2010, 23:41
tak są ponieważ po zdjęciu osłonki widać silniczki jeden jest podłączony drugi nie, ale kabel sterujący chyba był jakoś prowizorycznie robiony ponieważ (tak mi sie wydaje z czystej logiki po obejrzeniu gdzie prowadzi kabel) nie jest do niczego podłączony, natomiast z kabiny wychodzi jeden kabel z wtyczka(w audi miałem podobną właśnie od spryskiwaczy) i też nie jest do niczego podłączony ale różni się od tej która prowadzi od lamp. A i jeszcze jedno mi się przypomniało kilka razy zdażyło mi się że po zapaleniu auta przygasało światło w środku i podświetlanie deski (takjakby krótkie zwarcie badź tym podobne)
Co do miejsca kupna zaślepki: Allegro-przejrzałem i nic mi się nie rzuciło w oczy
Aso-orientuje się ktoś ile mniejwięcej taka część kosztuje??
-
czester1922
- Stella

-
przez Kozak » 3 kwietnia 2010, 00:03
http://moto.allegro.pl/item966705623_le ... ml#gallery
w ASO
1M0955109A GRU ZAŚLEPKA 86.63 LEWA
1M0955110A GRU ZAŚLEPKA 86.63 PRAWA
Szukasz ubezpieczenia
Oferta każdego TU
- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe
- Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S.
- Ubezpieczenia Na Życie NNW
Zapraszam na PW
-

Kozak
- Sympatyk LeonClub
-
- Auto: Sportline 4x4
- Silnik: CJXA 2.0
przez czester1922 » 3 kwietnia 2010, 13:46
Po długiej walce regulacja świateł działa okazało się że orginalne kostki nie zostały podłaczone do silniczka tylko został dołożony dodatkowy kabel który także nie był do niczego podpięty <głupie>?? teraz pozostała zmiana rozrzadu (tutaj pytanie co ile trzeba o ile wogóle trzeba zmieniać rolki pod paskiem mikro), założyć zaślepke i jak nówka:)
-
czester1922
- Stella

-
przez colin23 » 3 kwietnia 2010, 18:55
czester1922, a może poszukaj trochę na forum a potem ewentualnie pytaj!
-

colin23
- Sympatyk LeonClub
-
- Auto: Audi
-
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne