Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[TDI PD] elekryczne siedzenia

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[TDI PD] elekryczne siedzenia

Postprzez malizna » 5 maja 2010, 23:28

witam czy ktoś może wie jak się programuje pamięć elektrycznych foteli??
malizna
Stella
Stella

Auto: saet leon

Reklama

Re: [TDI PD] elekryczne siedzenia

Postprzez manyac » 6 maja 2010, 14:24

A nad sterowaniem foteli masz takie dodatkowe 3 guziki? Jeśli nie to nie zaprogramujesz, a jesli tak to zdaje sie, że się przytrzymuje przez kilka sekund guzik i wtedy jest zapamietane pod nim aktualne ustawienie, ale niech sie wypowiedza specjaliści. ;)
-----Taaaaaaaak, lepiej jak jest więcej!--------
manyac
Stella +
Stella +

Auto: LeoN ARL

Postprzez PaWcIo24 » 6 maja 2010, 20:21

czesc Mam małe pytanie mam w Leonie zwykłe siedzenia a chce zamontować skórzane podgrzewane i elektrycznie regulowane czy da sie to przerobić aby wszystko działało ??
PaWcIo
PaWcIo24
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Postprzez belzi » 6 maja 2010, 20:45

czesc Mam małe pytanie mam w Leonie zwykłe siedzenia a chce zamontować skórzane podgrzewane i elektrycznie regulowane czy da sie to przerobić aby wszystko działało ??

Regulacja elektryczna to pikus, ciagniesz mase i +, dodatkowe dwa bezpieczniki, natomiast do grzania potrzebujesz juz przelacznikow i musisz duzo rozbierac, zeby pociagnac instalacje
powered by ECUProject®
A4 + Yamaha WR450F + Yamaha FZ8
Obrazek
belzi
Cupra
Cupra

Auto: A4 + WR450F + FZ8

Postprzez suchy0903 » 17 maja 2010, 21:39

malizna, Jeżeli chodzi o twój problem to tak jak kolega niżej napisał jeżeli masz 4 dodatkowe przyciski to możesz to zrobić. Włączasz zapłon,zapalają się kontrolki włączasz czerwony przycisk w pozycji ON ustawisz sobie fotel oraz lusterka w pozycji która ci odpowiada i programujesz tz, przytrzymujesz np.1 przez chyba 3-5 sek. do momentu aż usłyszysz sygnał dźwiękowy i tyle. Kolejno do 2.3 robisz to samo jeśli masz taką potrzebę. U mnie jest jeszcze możliwość pamięci lusterka prawego aby podczas wstecznego opuściło sie do dołu aby było widać krawężnik a po wyjęci wstecznego powraca do poprzedniego położenia, procedura taka sama jak przy programowaniu fotela.
Pozdrawaim.
Suchy0903
suchy0903
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Postprzez psiuku » 16 grudnia 2010, 01:34

Witam,
odgrzeje troche temat.
Mam elektrycznie przesuwane (bez przyciskow pamieci) i podgrzewane skorzane fotele, ale fotel pasazera nie przesuwa sie w przod/tyl. Kiedy przesuwam ten suwaczek do przodu lub do tylu slysze takie jakby bzyczenie, ale fotel nie przesuwa sie. Wszystkie pozostale regulacje dzialaja, grzanie tez. Czy ktos zna namiar na kogos w Wwie/Olsztynie, kto moglby mi w tym pomoc? Dzwonilem do kilku zakladow, ale tlumaczyli, ze zajmuja sie tylko alarmami itp...

I od razu drugie pytanie - fotel pasazera przerazliwie trzeszczy (na wiekszych wybojach nawet, jak nikt tam nie siedzi) - czy da sie tam podokrecac jakies sruby albo cos, zeby to przestalo wydawac dzwieki? Czy trzeba powymieniac jakies zebatki mechanizmow (jesli dociagne jakies sruby, to moze przestac sie regulowac)?

Wiem, ze pytania raczej z tych smiecznie przyziemnych, ale nie mam kogo spytac.

Z gory dzieki,
Przemek.
psiuku
Signo
Signo

Auto: Leon 1M

Postprzez Kozak » 16 grudnia 2010, 01:44

psiuku napisał(a):I od razu drugie pytanie - fotel pasazera przerazliwie trzeszczy (na wiekszych wybojach nawet, jak nikt tam nie siedzi) - czy da sie tam podokrecac jakies sruby albo cos, zeby to przestalo wydawac dzwieki? Czy trzeba powymieniac jakies zebatki mechanizmow (jesli dociagne jakies sruby, to moze przestac sie regulowac)?

jeżeli fotel telepie się w prowadnicach to da się wymienić plastykowe ślizgi i fotel ucichnie ( pod warunkiem że hałas dochodzi z prowadnic a nie z wnętrza fotela

Szukasz ubezpieczenia ?? Oferta każdego TU

- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe
- Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S.
- Ubezpieczenia Na Życie NNW

Zapraszam na PW
Kozak
Sympatyk LeonClub

Auto: Sportline 4x4
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez psiuku » 16 grudnia 2010, 10:21

Nie nie - fotel w prowadnicach siedzi ciasno i pewnie. Na moje ucho trzeszczy mocowanie oparcia...
Zostalo mi tylko wymienic fotel na nowy/nowszy?
psiuku
Signo
Signo

Auto: Leon 1M

Postprzez belzi » 16 grudnia 2010, 10:27

psiuku, wg mnie to trzeba wyciagnac fotel i wtedy obserwowac, co sie dzieje podczas przyciskania przyciskow